A Katona József Színház társulata

2019. december 8. 11:00

Katona József Színház
Katona József Színház
Ezúton utasítunk vissza minden nemtelen és a valós tények ismerete nélküli támadást.

„A budapesti Katona József Színház teljes társulata ezúton utasít vissza minden nemtelen és a valós tények ismerete nélküli támadást, amit a színház és Máté Gábor ellen indítottak politikai erők. Szeretnénk világossá tenni, hogy a Gothár-ügyben a vezetőség a társulat egyöntetű támogatásával a hivatalos eljárásrendnek megfelelően járt el, ezt független szakértők bevonásával lefolytatott vizsgálat is igazolta. Felnőtt emberekként színházunkban nyíltan kommunikálunk, semmilyen kényszerítő erő alatt nem álltunk és nem állunk. A színház minden valótlan híresztelés esetén megteszi a szükséges jogi lépéseket. Kijelentjük, hogy a Katona József Színház további működését Máté Gábor személyében látjuk biztosítottnak. 

Felháborítónak tartjuk, hogy egy transzparens, de az áldozatokat védő kommunikációnak 2019-ben az lehet a következménye Magyarországon, hogy egy felelős, az eljárásrendnek megfelelően eljáró vezetőt ilyen módon hurcoljanak meg. Határozottan elutasítjuk azokat a rágalmakat, melyek színházunkat - és ezáltal a benne dolgozókat - “zaklatónak”, bűncselekményeket eltussolónak tüntetik fel. Mivel erre hivatkozva a kormányzat épp az egész magyar színházi életet - függetleneket és kőszínháziakat - akarja ellehetetleníteni, arra kérünk mindenkit, aki az általunk képviselt értékek mellett áll, akinek fontos a művészi autonómia és szeretne továbbra is a nézőnk lenni, hogy december 9-én, hétfőn este 18 órakor a Városháza előtt jelenlétével fejezze ki szolidaritását társulatunk és a magyar kulturális élet egésze mellett. https://www.facebook.com/events/1276358002751857/

A Katona József Színház társulata”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 141 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt is aláíratták velük. Kötelező.

Kedves színészek és Katona!
A ballib politika és média úgy döntött, hogy a közbeszédbe be kell vonni a szexet is. Martonért nem szólaltatok fel, hanem elítéltétek. Most meg kiakadtok, hogy rajtatok csattan a saját ostorotok. Szánalmas bagázs! Hiteltelenek!

Én egy nagy Marton képet vinnék velük szembe. A felirat az lenne: Van lelkiismeretetek?

Sándor Iván szerint a Katona egy ékkő. És sorolja a régi neveket. Mai színészek nevét egyet sem. Ha régen ékkő is volt, mára eltöredezett.

Biztos nem volt kis munka körbevinni a "spontán" levelet a teljes társulatnak aláírni, de valószínűleg egyszerre jutott eszébe a színház minden tagjának (egy emberként!), hogy ezt a levelet bizony meg kell írni! :)))))

Már 10-ben, 14-ben, és 18-ban is beletört a bicska. Szerintetek. Ja...nem. Azért ne legyél ennyire türelmetlen, azért csak van még két év. Ja, persze, ha nem buknak bele...akár hetente is, ahogy jósoljátok. De azért a magánjósdádba ne fektess túl sok pénzt. :)))

Avagy: "a bilincses ajak rab szavakat hadar".

"Bátyám a fidesznek lassan vége."

Te tényleg nem tudsz olvasni? Ezt mondtam:

"Már 10-ben, 14-ben, és 18-ban is beletört a bicska.

"Ez már a lassú agónia mozdulatsora."

Ha netán be is következik a halál pillanata, azért az a 12 év, plusz négy 1988-2002 azaz 16 év "haldoklás" nem olyan rossz eredmény! :))) Tudsz ilyet? Na nem a Kádár rendszerre gondolok, hanem igazi választásokra.

Azért fogadd meg a tanácsomat, ne kezdj bele hivatásos jóslásba.
Azért az elég szegényes "eredmény, hogy ""-ig Orbán 16 éves megválasztását úgy akarod elbagatellizálni, hogy örömmámorban úszol október 13.ától.
Azért legyél már egy kicsit reális.
Ezt az előbb a hasonlóan örömködő kommentelő társadnak írtam, de neked is szól:

""Bátyám a fidesznek lassan vége."

Te tényleg nem tudsz olvasni? Ezt mondtam:

"Már 10-ben, 14-ben, és 18-ban is beletört a bicska.

"Ez már a lassú agónia mozdulatsora."

Ha netán be is következik a halál pillanata, azért az a 12 év, plusz négy 1988-2002 azaz 16 év "haldoklás" nem olyan rossz eredmény! :))) Tudsz ilyet? Na nem a Kádár rendszerre gondolok, hanem igazi választásokra."

Akár tetszik, akár nem a múltat nem lehet megváltoztatni, a jövőt ugyan lehet jósolgatni a vágyaink szerint, de azt majd beszéljük meg akkor. Rendben?

Lemaradt.

"A tiédbe fektessek? "
Az enyémbe sem kell, én nem jósolok, 22-re sem, csak azt mondtam: "Nyugtával a napot"

Nekem fontos a művészi autonómia. Legyetek hát szabadok és függetlenek. Mindentől.
Mindazonáltal, a közvádra üldözendő dolgokban eljárni a független bíróságok jogosultak.

https://youtu.be/aDUMPHMArKM

????

Környezetszennyezők.
Takarítás, fertőtlenítés.
Katona Bánk Bánja címmel ezt nem szabad játszani.

Úgy néz ki, hogy nem követett el bűncselekmény a rendező.
Csak bepóbálkozott és azt néhány hisztis csaj zokon vette, amiért panaszt tettek az igazgatónál.
Neki meg útjában volt a rendező és egy év után eltávolította.

Legalább is ez tűnik ki igazságként a mostani kiállás a diri mellett eseményből.

Esetleg félnek ezek a nők megszólalni?
Ha meg nem történt bűncselekmény akkor vissza kell vonni a rendező elleni támadást és rágalmazás miatt felelősségre vonni a hisztis nőket.

Hol az igazság Katona társaság?

Kérlek lazíts egy kicsit. " De még jobb, hogy vége lesz hamarosan."Mert ha nem lesz vége mondjuk két év múlva, azért az sem olyan rövid idő, akkor mi van?
Gondolod, hogy én örülök Karácsony Gergelynek? Isten látja a lelkemet, egy porcikám se kívánta, a mamlasz fejét nézegetni, de azért még nem teszem tönkre a közérzetemet. Igyekszem minél kevesebb híradót nézni. Vannak politikusok, gondolom pont azok akiket te nagyjából szívesen látsz, én viszont abban a pillanatban amikor meglátom, már a távirányítót azonnal léptetem, akárhová, csak ne lássam. Például, Gyurcsány és neje, Vadai, Kunhalmi, Bangóné, Szél Berni, a két momentumos nő, Újhelyi. Tehát, kiiktattam őket az életemből, hidd el jó módszer. Neked is ajánlom, azzal együtt, hogy, te egész más szereposztást (nem) nézel majd, ha átveszed a módszeremet. :))

Hát, ez az! Ráadásul teljesen szemérmetlenül, tekintet nélkül azokra a számosokra, akik az Orbán kormányban látják az ország felvirágzásának zálogát, miután az előzők csak herdálni, elkótyavetyélni, csődhelyzetet előállítani voltak képesek.

A gazdaság NAGYON fontos! nem mintha a többiben olyan tisztességesek lettek volna.

Nagyon érdekes volt, mikor a Medgyssyék hajszállal győzelme után a TV bemondókat is kirugdostál!

Az volt csak az igazi demokrácia!

Pogány Judit: 30 év demokrácia után nem gondoltam, hogy megint a Kádár-korszakban érzem magam
https://contextus.hu/kultura-n..

Pogány Judit és a cikkben megszólalók tévednek. A szexuális erőszakot a törvény minden rendszerben bűntették, ahogy a bűnpártolást is. Jelen témában pedig erről van szó.
A Btk. 222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
A 282 § pedig a bűnpártolás témával foglalkozik, ami ugyancsak bűncselekmény.
A z előzőekhez kapcsolódó érvelés: https://tinyurl.hu/UTQx/
„Szeretnénk világossá tenni, hogy a Gothár-ügyben a vezetőség a társulat egyöntetű támogatásával a hivatalos eljárásrendnek megfelelően járt el, ezt független szakértők bevonásával lefolytatott vizsgálat is igazolta.” – olvasható a Mandiner által szemlézett cikkben.
Bűncselekmény elkövetése esetén független szakértő csak a bíróság lehet.

Ne tereld a témát. Jelen esetben nem cenzúráról van szó, hanem zaklatás bűn cselekmény elkövetéséről és ennek pártolásáról.
Ezt pro bálák egyesek elfedni azzal, hogy a kormány beleszól a színház működésébe. Annak a színház a működésében amelyik döntően költségvetési támogatásból tartja fenne magát.
Rövidebben a "színházvédők" bűncselekményből politikai boszorkányüldözést kreálnak, ahogy te is teszed.

"Nem élet-halál harcként élem meg."

Ebben egyetértünk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés