Húsz esztendőm hatalom…

2019. december 7. 7:12

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Ha tizenöt éves vagy, te vagy a legalkalmasabb világmegváltónak.

„Ismerünk olyat, aki tizennyolc évesen ki tudja mondani a f…sz és a ba…d meg szavakat, s ez bőven elég a kompetenciához, a megkérdőjelezhetetlen teljesítményhez. Két trágár szó elegendő belépő a politika világába. Egy f…szon fel lehet kúszni Timmermans elvtárs hóna alá, a dicsfénybe, sőt oda lehet ülni Fletó mellé a kongresszuson, lehet beszédet mondani a semmiről, közhelynél is közhelyesebb ürességeket pufogtatni tapsvihart aratva. Ez a teljesítmény elegendő ahhoz, hogy a ballibsi pártok versenyezzenek kegyeinkért, aztán el is lehet indulni az önkormányzati választáson, szülővárosunkban, ahol ismernek, és itt a bökkenő, mert ahol ismernek, ott mindössze 170 voksra elegendő a csodálatos személyiségünk, hiába, no, a »közösségi média« mindenhol máshol tudja pótolni a hiányosságokat, csak helyben nem.

De azt azért rögzítsük, hogy abban a világban, az elviselhetetlenség, a becstelenség, a hazugság, az aljasság, a virtualitás, a Werner Tötgesek világában tizenöt és tizennyolc évesen is tökéletesen alkalmas vagy mindenre, tetteid, felkészültséged és kimondott szavaid megkérdőjelezhetetlenek, abban a beteg, kocsonyás, undorító világban mindig csak a Katharina Blumok tisztessége vész el. Mint most is éppen. Mert abban a világban a szavak és lózungok szintjén minden a fiatalokról szól. Már felmerült, hogy a szavazati jogot szállítsák le tizenhat éves korra, mert ugye az emberfia tizenhat évesen oly kompetens mindenben, oly felelősen tud dönteni bármiről. Abban a világban négy-öt-hat éves gyerekeken meg lehet kezdeni a nemváltó beavatkozásokat, tele lehet őket tömni hormonokkal. Vagy azért, mert az elmebeteg bűnöző szüleik ezt találták ki, vagy azért, mert a négyéves kisfiúnak születik egy húga, aki eleinte kissé több figyelmet kap, mire a kisfiú egy szép napon lánynak öltözik, így kívánva visszaperelni magának a figyelmet. A barom szülei pedig azonnal elrohannak vele nemet váltani, a felkoncolandó orvosok pedig hajlandók erre.

Így van ez manapság. A »fiataloké a jövő«. Így aztán, ha tizenöt éves vagy, te vagy a legalkalmasabb világmegváltónak. Ha tizennyolc éves vagy és tudsz ocsmányul beszélni, te vagy a legalkalmasabb politikai sztárnak, képviselőnek. Ha négyéves vagy, éppen alkalmas korban vagy, hogy megváltoztasd a nemedet. De ha például huszonkét éves, végzős joghallgató vagy és konzervatív, akkor nem vagy alkalmas ifjúságügyi helyettes államtitkárnak. Akkor te csak a Mr. Rick lánya vagy.

Katharina Blum agyonlőtte Werner Tötgest. Aztán várta, hogy rátörjön a lelkiismeret-furdalás. Nehezen tudom elképzelni, hogy ma bármelyikünkre rátörne.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 201 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"a szavazati jogot szállítsák le tizenhat éves korra"

Most, hogy lassan 16 éve lesz a szemkilövetés, bizonyos köröknek igen fontos lenne azok
szavazata, akik koruknál fogva nem emlékeznek a régi dolgokra.

Érti ő, nyugi. Ő csak egy ócska trollocska, olyan félreértős tíőus, aki teteti a hülyét és azt hiszi
ettő jópofi.

És az igazolatlan órákat beírták Grétának? A gyámügy mit lépett? Ennyit a törvényről betűjéről.

Ja, mint a Zwack ÁFA-jára. Mennyibe is fájt az nekünk anno?

A törvények értelme a való élethez való igazodás.

Ficsor Ádámra emlékszel? Ő is nagyon fiatal volt:
https://hu.wikipedia.org/wiki/..

(Nem, Nagy Blanka sikeréről szól az a pár sora.) A "tehetséges fiatal" Dodó "bátrankimondott" véleménye szerint Rácz Zsófia térdeléssel szerezte ezt a most elért pozícióját. (De legalábbis szívtelen kell legyen mondván mert aki tizen-huszon évesen nem liberális (hanem konzervativabb) az bizonyára annak nincsen szíve.)
Szerintem a magadfajta pogányszingli is inkább osztja ezt a látásmódot .

Nagy Blanka a szocialista ember eszménykép.
Vörös, túltáplált, egyszerű proli.
És akkora arca van a nagy semmire, mint Gyurcsánynénak, aki futtatta.

Jogra jár, mint a mi 22 évesünk, de hogy jutott be, az talány, ja nem.

:-D Úgy van, hogy merik ezt szóba hozni!? A gyurcsányigyereké ősi magánvagyon (a 90-es évekből) mely rég elvesztette már közpénzjellegét.

Voltál-e te rendes jobbikos? :-)

Ha te nem tudod mi az a Lex Zwack, akkor nem vagy vitaképes, ha meg tudod, akkor szórakozz az anyáddal.

A mesedélutánt ezennel bezárom.

Vagy a Momentum veszi meg ... a Nagy Blankakat.
A zegesz demokratikus ellenzeknek, annak.

Sebastian Kurz
2013 decemberében lett osztrák külügyminiszter az akkor mindössze 27 éves Suebastian Kurz, akit 2017-ben, még mindig csak 30 évesen, osztrák kancellárrá választottak.

Typhanie Degois
Szintén 2017-ben került be a francia parlamentbe Typhanie Degois, aki csupán 24 éves joghallgató volt akkor.

Mhairi Black
A brit parlament Skóciából érkező tagja lett 2015-ben Mhairi Black, aki 20 esztendős volt, ezzel pedig ő lett az Egyesült Királyságban 1832 óta a legfiatalabb parlamenti képviselő.

Jordon Steele-John
Jordon Steele-John mindössze 22 évesen vált az ausztrál parlament szenátorává 2017-ben, amivel ő lett a ház legfiatalabb tagja.

Syed Saddiq
Malajzia történelmének legifjabb minisztere Syed Saddiq, aki 2018-ban, 25 évesen vált Ifjúsági- és Sportminiszterré.

https://noizz.hu/szines/fiatal..

DE: miniszter lett, nem helyettes államtitkár.
Ezzel a törvénymódosítással más fiatalok előtt is megnyílhat az út, minden kormány használhatja.

Ez mind igaz, persze. De 22 évesen egyetemistaként, és frissen végzettként sem alkalmas senki arra, hogy államtitkár legyen. Hiányos a tudása, a hely- és tárgyismerete, a vezetői és munka-tapasztalata ehhez. Az államigazgatás egy bonyolult hely, ott nem elég az akarat és az ötlet sem, ismerni kell az eljárásokat is. Minden munkahely betöltéséhez szükség van valamilyen rávezetésre. A magánszférában sem kerül senki az egyetemi padból, bármennyire tehetséges is, egyből igazgatói székbe. Arról nem is beszélve, hogy vezetői pozíció mellett nem lehet egyetemi vizsgákra készülni, mert egész embert kíván. És ha van egy törvénybe foglalt hivatali rend, amely előírja, hogy a feladatkörökhöz diploma szükséges, akkor még egy zseni érdekében sem célszerű ezt politikai önkénnyel felrúgni. A zseni is szerezze meg előbb a diplomát. Arról nem beszélve, hogy a politikában igen ritka szerzet a zseni.

Nem. Zsóti, a Népszabadság egykori munkatársa mindig is ilyen gyenge volt...

Izé, Gréta miatt is módosítottak törvényt esetleg?
Amúgy Gréta is mondott ilyeneket:
"...Tényleg egy ilyen világban élünk, ahol az emberek már a jogot teljesen, mint egy ilyen gyurmát, azt hiszik, hogy így formálják majd arra, amit éppen szeretnének, elvesznek belőle, hozzátesznek, teljesen, tényleg, a vágyaikkal összekeverve, minden racionalitástól elszakadva használják a jogot. Szerintem egy ilyen helyzetben, egy ilyen világban ez, hogy így ki lett mondva, ez abszolút hiánypótló. És nem azért fontos, mert Orbán Viktor mondta ki, hanem azért, mert igaz..."

Mert Zsófika, aki miatt törvényt módosítanak, igen.
Csak ha már a kettős mércét emlegeted...

Csak jelzem, hogy ha nagymamámnak kereke lett volna, akkor ő lett volna a villamos.
Úgyhogy coki

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés