Tudják: Love is Love – az Alapjogokért Központ szemléje

2019. december 6. 19:06
Minden szerelem egyenlő tehát, de úgy néz ki: van, ami egyenlőbb. Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy szemlénkben igyekszünk hétről hétre feltárni az elnyomás új fajtáit. Nincs ez másként most sem, aktuális számunkban megismerkedhetnek a HIV-fóbia fogalmával. A Queerty.com számol be azon gyűlöletes emberek csoportjáról, akik nem hajlandóak AIDS-es emberekkel szexuális kapcsolatos létesíteni. Szörnyű, ugye? Olyan beteg világban élünk tehát, hogy egyes visszamaradott kőkorszak csökevények előrébb helyezik saját egészségüket, mint életük párjának megtalálását.

Akik viszont biztosan nem esnek a HIV-fóbia bűnébe azok a buckhannoni egyesült metodisták. Ők ugyanis annyira haladók, hogy nemrégiben Drag Queen Story Hour elnevezésű rendezvényt tartottak templomukban. Az eseményen egy kedves transzvesztita mondott olyan közkedvelt meséket a gyülekezet gyermekeinek, mint a Herceg és a Lovag, valamint annak női változata: a Lányka és a Hercegnő. Ha Önt is érdeklik a gyermekeknek mesélő pucckirálynők, kattintson a mountaineerjournal.com tudósítására.

Nem csak a metodisták veszik ki azonban a részüket a gyermekek helyes neveléséből, a rendvédelmi szervek sem maradhatnak tétlenül. Mindannyian emlékszünk még gyerekkorunkból azokra az unalmas bemutatókra, amelyeken rendőrök, tűzoltók vagy éppen katonák untattak bennünket ostoba fegyverekkel és járművekkel. Hál’ a szent Haladásnak, ma már egyre ritkábbak az efféle alkalmak – derül ki a mindig jól értesült LMBTQ Nation beszámolójából. Történt ugyanis, hogy a louisville-i rendőrség ifjúsági programján egy rendőr a bűnüldözés helyett saját homoszexualitásáról kezdett el beszélni a résztvevő fiataloknak. A szivárványos képet némiképp árnyalja, hogy az utólag lefolytatott belső vizsgálat megállapításai szerint az előadó rendőr beszéde közben „kéjesen vagy sejtelmesen nézett egy kisfiúra a hallgatóságból”. Ne hagyjuk azonban megtéveszteni magunkat, abban sem lett volna semmi megvetendő, ha a főszereplő rendőrünk és a fiatal hallgatóság valamely tagja között romantikus viszony jön létre. Tudják: Love is Love.    

Minden szerelem egyenlő tehát, de úgy néz ki: van, ami egyenlőbb. Michael Gunning úszó esete legalábbis ezt látszik alátámasztani. Gunning középszerű úszó volt, amíg fel nem fedezte, majd fel nem vállalta homoszexualitását. Utána viszont megtáltosodott, sokkal jobb sportoló lett belőle. A történet külön pikantériája, hogy Gunning nem egyszerűen egy homoszexuális úszó, hanem egy fekete homoszexuális úszó, aki egész életében azt hallgatta, hogy a feketék nem tudnak úszni, majd csattanós választ adott. Bár így jobban belegondolva, a történet tanulsága szerint, ha a bőrszín nincs is hatással a teljesítményre, a szexuális orientáció igen…   Ha Önt is érdekli a dopping ezen legális módja, kattintson a Metro írására.

Sportolni márpedig jó dolog, hiszen a sportolók egészségesebbek és kisebb eséllyel lesznek kövérek, mint inaktív társaik. Bár ezt a mondatot igencsak újra kellene fogalmaznom, hiszen a „kövér” kifejezés többé nem fér be a politikai korrektség keretei közé. Minderre az általában ellenséges Foxnews világít rá egy Laura Lee Lewis nevű szülő történetével. Laura egy nap kis híján szívrohamot kapott, amikor meglátta, hogy gyermeke milyen házifeladatot kapott az iskolában. A feladatlapon különböző mellékneveket kellett összekötni a hozzájuk tartozó emberrel, a szavak között pedig ott szerepelt a kövér is, melyet a helyes megoldáshoz egy testes ember képével kellett összekötni. Lewisnak persze egyből beugrott, hogy ez body shaming (testszégyenítés), az pedig a szivárványos kánon szerint ugyebár főbenjáró bűn. Az aggódó szülő feljelentése alapján természetesen eljárás indult a fasiszta iskola ellen, tehát remélhetjük, hogy a jövőben nem fordul újra elő ilyenfajta barbárság.

Kultúra rovatunkban a héten két tippel is szolgálhatunk. Elsőként a Pink News jóvoltából ajánljuk a Netflix új műsorát, melyben két transzvesztita néz sorozatokat, majd elemzik ki a látottakat. Kitűnő program lehet ez már akár most hétvégére is az egész családnak. Noname koncertjére viszont még egy kicsit várni kell, a rapper ugyanis bejelentette, hogy mindaddig távolmarad a színpadtól, amíg közönségének többsége fehéremberekből áll. Ha Ön is többet szeretne tudni a faji megkülönböztetés ezen pozitív, művészi megjelenéséről, kattintson az XXL MAG cikkére.

Aktuális számunkban újra olvashatnak a brit politikáról: javában zajlik a kampány. Legutóbb azt írtuk, hogy a Libdemek viszik a prímet, hiszen ők a Brexit helyett a transzjogokra koncentrálnak, de a héten kicsit elbizonytalanodtunk. Történt ugyanis, hogy Jeremy Corbin, a Munkáspárt vezére meghirdette a haladás programját, mely alapján, győzelme esetén mindent megtesz majd azért, hogy a fiatal generációk megismerhessék az elnyomó gonosz brit birodalom történelmét.”

A teljes szemle itt olvasható.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés