Mr. Rick lánya

2019. december 6. 7:31

Jobbágyi Zsófia
Magyar Hírlap
A tizenkilenc éves Nagy Blanka képességeit és alkalmasságát a legkevésbé sem firtatták.

„Tegnapelőtt jelentette be közösségi oldalán Novák Katalin, hogy új helyettes államtitkárt választott maga mellé: a huszonkét éves Rácz Zsófia joghallgatót, akinek egyelőre nincs diplomája. Annak érdekében pedig, hogy betölthesse posztját, törvényt kell módosítani, hiszen eddig a kinevezés feltétele volt a felsőfokú végzettség. Nem is kellett ennél több az ellenzéki »objektív« médiumoknak, azonnal ízekre szedték a hírt, hiszen nem elég, hogy Rácz Zsófia fiatal kora ellenére magas pozíciót kap, még törvényt is módosítanak miatta. Valamelyik ízléses orgánum pedig azonnal felkutatta az új helyettes édesapját is, aki Rácz Erik, azaz Mr. Rick, a kilencvenes évek egyik ismert popelőadója.

És akkor mi van? Biztos vagyok benne, hogy büszke a lányára. Ugyanakkor kérdés az is, milyen értelmezési halmazba esik az ellenzéki oldalon az egyenlőség, egyenjogúság fogalma, ha a tizenkilenc éves Nagy Blanka képességeit és alkalmasságát a legkevésbé sem firtatták? Az önkormányzati választáson képviselőjelöltként induló, érettségivel éppenhogy rendelkező Nagy Blanka egyébként rezzenéstelenül szólította fel egy tüntetésen az államfőt arra, hogy b..sza arcon magát. Nagyon menő! De akkor sem kapta fel a fejét senki a HVG-nél vagy az Indexnél, amikor a mindössze huszonnyolc éves Ficsor Ádám Gyurcsány Ferenc kabinetfőnöke, majd Bajnai Gordon titokminisztere lett. Azt pedig már fel sem merem hozni, hogy Greta Thunberg csak tizenhat éves.

És, ha már az Indexnél tartunk, címlapjukon két napig vezető hír volt Rácz Zsófia kinevezése és cikizése, de, hogy a világ egyensúlya ne boruljon fel, a portál képviselte az igazi egyenjogúságot is, hiszen szintén címlapon volt egy leszbikus pár története, akik közül mindkét anyuka »hordta« a közös gyermeküket, egy házaspár példája, akik hét év monogámia után »bevettek a házasságukba egy szexi egészségcoach-ot«, és cikk egy meleg férfipárról, ahol »az apuka lányuk biszexuális expasijával jött össze«. Ez az igazi egyenjogúság! Rácz Zsófia pedig csak Mr. Rick lánya.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 171 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mer' a Blanka, a za Zsandárk, a zősteheccség a zoszlopós szent. Hozzája kéccség nem fér.

Nem tudom, miért lenne lalkalmatlanabb Zsófi az ifjúsági ügyekért felelős helyettes államtitkári pozícióra mint pld. Karácsony Gergely a főpolgármesterire. Vagy a Böszme anno a miniszterelnökire?
Olyan diplomunkája mint a Ferinek a Zsófinak is lehetne seperc alatt.

Nem lett, mert nem vagytok hatalmon. Éss remélem, a büdös életben soha nem is lesz.

Válaszok:
Google | 2019. december 6. 9:43

Helyettes államtitkár, nem államtitkár.
Blankát pedig önkormányzati képviselővé akarta választani az Összellenzék. És valóban, egyetlen szisszenés nem volt ellenzéki oldalon.

Szokásos ballib kettős mérce, ilyen egyszerű.
Ha náluk lett volna tényleg egy fiatal (pláne egy nő!!) az ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkár, egyebesen ujjongana a progresszió... gondolom nem olyan nehéz elképzelbi, hogy lenne fordított esetben az illető az ATV és HVG sztárja.

Azért, mert a helyesen írni nem tudó ballib képviselők mit mondhatnánk Blankanak? Tanuljon magyarul?:-)
Egyébként államtitkár helyettes, aki a fiatalokat érintő kérdésekkel fog foglalkozni.
Az igaz, hogy megkaphatta volna ezt a pozíciót egy nyugdíjas is, de akkor az nem tetszene nektek:-))))))

Nem az a problema, hogy ez a Racz lany meg nem fejezte be az egyetemet, hanem az, hogy a sok kommunista visszatert, ugymond, varost iranyitani. Egyelore "csak" varost.
Es a magat jobboldalinak nevezo nem a kommunistakat keri szamon, hanem egy allamtitkari kinevezesen rugozik.
Hol es mikor lattuk azt, hogy a baloldali media egy percig is keseregne egy Apro-unoka, egy Fegyor- unoka, egy Donath-lany felbukkanasan, Gyurcsany, Draskovics ujra megjelenesen. Megemlitik, de utana nema csend. Nem loholnak utanuk, nem tesznek fel nekik hulye kerdeseket, nem irnak roluk rombolo cikkeket.
Hat ez a zavaro. A baloldali medianak ez a harcikutya pozicioja, amit ok pofatlanul fuggetlensegnek, szabadnak neveznek.
Ja, hat szabad tamadni a jobboldalit, es szabad elhallgatni minden baloldali malort. Azaz: nem beszelni rola.
A jobboldaliak panaszkodhatnanak itt a sajto kiegyensulyozatlansagara, egyensulytalansagara, es ki sirja tele megis az egesz vilagot a banataval? Hat a tamado baloldali sajto. Es vannak, akik bedolnek nekik. Mert ok is muzsikusok. Vagy legalabbis szeretik a "zenet".

Három baj van a Rácz Zsófival, illetve az önkormányzati győzelmétől diadalittas és a végső harcot minél előbb megvívni kívánó ellenzéknek van baja, mert nekem pl. egy sem, személyesen örülök, h. egy bájos, okos, máshol már munkában bizonyított, nyilván nyelvtudor hölgyre esett a helyettes államtitkári posztra való választás. Ez mostmár inkább négy baj. Rémes!

Amilyen alantas technikákkal, itthon és az EU-ban, folytatják a hosszú-hosszú idők után első, gazdaságilag, az építésben, visszavásárlásban eredményes kormányunk elleni lejárató, megsemmisítésre törekvő harcukat, lassan TELJESEN hiteltelenné válnak.

Zsófi, annyi kiigazítás, hogy Trágárka messze volt még az érettségitől, amikor télen kiállt azzal a minősíthetetlen szövegelésével.

Mint később kiderült, két összefüggő értelmes mondatot nem tud mondani a képviselőségért induló, majd jól pofára eső dagadék.
De ez kicsit sem zavarta az ellenzéki újságírókat, politikusokat, élén Gyurcsánynéval.

Most miert vagy olyan rossz Nagy Blankaval, o is megerdemelne a mindent is, hisz olyan szep demokratikus a szokincse, plusz Timmermansnak is tetszik.
Mar erezni, hogy baloldali a fopolgarmester rs a jeruleti i;, sem hoeltakaritas, sem szemetszallitas az utcankban nem volt a heten!
Mar ezert megerte a valtas!

Hát, ha nagyon elgondolkodom, tényleg talán jobb lett volna a törvénymódosítás szükségessége miatt is valaki más. A speciális magyar helyzetre tekintettel, mondjuk, valaki, akit Forgács István javasol, ő nem hiszem, h. vállalta volna.

Egy személy miatti törvénymódosítás azért nagy támadási felület. Nekem így is jó, de ez nem szempont.

Ahhoz képest, h. maffia állam, egész jól megy az ország szekere, a dolgozó, gyereket nevelőké sokkal jobban.

Van egy nagyon érdekes dolog, aki Fehér Oroszországban jár és beszámol a tapasztalatairől, mindenki, egybehangzóan elismeri, h. rend, közbiztonság, tisztaság a közterületeken, szerény jómód van, össze sem hasonlítható pl. Ukrajnával. Ezzel együtt, ha választhatnék, dehogy szeretnék ott élni.

Szerintem erősen túl van értékelve az un. demokráciák gazdaság élénkítő, szervező teljesítménye. Amellett hol van már egyik-másik a demokrácia ismérveitől!

Szingapúr.

Maffia állam? Azért ez túlzás. Mik voltak akkor a nemzeti vagyont eltékozló Hornék, Gyurcsányék? Hol az eredmény? Volt, nincs. Van, ami sohasem lesz. Alig várom, h. az MNB aranykészlete a régi legyen.

De szigorú a tanár bácsi!

Mert nincs kormányon az ellenzék. Honnan tudod, hogy máskülönben minek nevezték volna ki, trágárkát?

Minden gondolat, mondat, szellemi tevékenység.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés