Levél Rácz Zsófinak

2019. december 5. 13:37

Varga-Damm Andrea
Facebook
Úgy gondolom, mint anya, s mint a hazáját szolgáló ember, hogy a Te érdekedben neked ezt a felkérést vissza kellett volna utasítanod.

„Kedves Zsófi!

Talán nem bántalak meg azzal, hogy Zsófinak szólítalak annak ellenére, hogy a kormányzat jóvoltából magas kormányzati tisztségbe kerültél. Vélhetően Édesanyád fiatalabb, mint én, s nekem is Zsófia nevű lányom van, ezért eleve különös szeretettel viseltetek a Zsófik iránt.

Valószínűleg nem előzményektől mentes, hogy valaki a Te személyedben gondolkodott egy ilyen magas tisztség megadásával, de bemutatom Neked, hogy milyen az a világ, ami Téged most körbevesz. Én is voltam 22 éves, éppen a szakdolgozatomat írtam, szép voltam, okos, rátermett. Nagyon sokat tudtam a világról, sőt, azt is hittem, hogy mindent tudok róla. Talán Te is ezt gondolod. Aztán ahogy telnek a napok, ha valóban okos vagy, rájössz arra, hogy mennyi mindent nem tudsz, és mennyire ki vagy szolgáltatva a körülötted élőknek. Akkor is ki vagy szolgáltatva, ha ilyen nagy tisztséggel ajándékoznak meg. Sőt, talán még inkább.

Mindegy, milyen feladatot kaptál, egy biztos, hogy felelősséget terheltek Rád. Még az ifjúságpolitikához is kell élettapasztalat, nem elég a gyermekkor ismerete. Látnod kellett volna még jó sok ideig a fiatalok és idősebbek közti viszonyokat és kapcsolatokat. Tapasztalnod kellett volna komoly konfliktusokat, nehézségeket, hogy tudd, mit, hogy kell, vagy lehet kezelni.
Akik Téged ide hívtak, azok nem Neked akarnak jót, hanem saját maguknak. Aki ilyen korán a csúcsra ér, az nagyon hamar kiég. Ha valamit nem jól fogsz csinálni, vagy az elvárásaikat nem kapják meg a Téged színpadra állítók, akkor is Te leszel a felelős, ha nem kaptál elég felhatalmazást vagy eszközt.

Ne indulj ki a dajcstomikból, aki a rendszerváltás előtt bevitette magát Prágában a börtönbe, hogy azóta is a magyar adófizetők terhén éljen igen jól – különösebb teljesítmény nélkül. Neked ez ne legyen minta! Az élet, különösen a fiatalok élete, Magyarországon nem az a csillogó világ, ahonnan Te jössz. Sőt, nagyon nem az. Tudod, hány fiatal törik meg akkor, amikor a tanulmányait kitűnővel végzi el és mégis az első állást azt kapja meg a közösségéből, aki a legrosszabb tanuló volt? Mert neki volt protekciója. Magyarországon a fiatalok legnagyobb problémája az az igazságtalan világ, ami körülöttünk teremtetett. Ne csodálkozz azon, hogy ellenérzést vált ki a társadalomból a Te kinevezésed. Ez ma a rendszer tünete. Vélhetően sokakban olyanokban is ellenérzést vált ki, akik most kedvesen mosolyognak Rád, s rendesen hízelegnek. Ezek a leghamisabb emberek. Azokkal beszélj, és azokra hallgass, akik most ellenérzéssel vannak a kinevezéseddel szemben. Merthogy ebben a helyzetben ez az indokolt. Tőlük tudsz tanulni, meg tudod kérdezni tőlük, hogy szerintük mi hiányzik ahhoz, hogy Te jól teljesíts. S hidd el, segíteni fognak!

Tudod, a világ azért úgy alakult ki, hogy végig kell járni egy ranglétrát ahhoz, hogy magas hivatalba, vagy állásba juss, mert ez az egyik kulcsa annak, hogy valóban eredményes és sikeres vezető lehess. Meg kell látnod minden fontos dolgot az évek során, amelyek kellenek a sikeres életúthoz, a sikeres vezetéshez.
Mit fogsz csinálni 30 évesen, ha már nem leszel helyettes-államtitkár? Bemész majd egy ügyvédi irodába bojtárnak? Vagy a bíróságra fogalmazónak? Vagy elhagyod a pályát? Vagy folyamatosan úgy kell viselkedned fontos emberekkel azért, hogy mégis legyenek pozícióid, amit a tested és a lelked elutasít?
Nagyon nagy megtiszteltetés bármikor a Haza szolgálatára egy tisztséget elnyerni. De mindig tudnia kell annak, aki ezt megkapja, hogy itt van-e az ideje. Hiszen az ajánlatot vissza is lehet utasítani. Úgy gondolom, mint anya, s mint a hazáját szolgáló ember, hogy a Te érdekedben neked ezt a felkérést vissza kellett volna utasítanod. Vélhetően Te akkor is egy értékes teremtés vagy, ha éled tovább az egyetemisták csodálatos életét, és utána elmész megtanulni a hivatásod.
Ennek a felkérésnek nem elsősorban a társadalom a vesztese, hanem Te. Csak ezt a veszteséget még nem a közeljövőben, ha nem akkor fogod észlelni, amikor már nem leszel olyan erős. Minden jót és kevés csalódást kívánok Neked sok szeretettel!

Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselő”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 241 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincs olyan alacsony léc, ami színvonalban ne verne le az összellenzék.

Ez az iromány is micsoda?!?

Kedves Janiczák Dávid!

/* és ide Varga-Damm Andrea képviselőasszony azt ír, amit akar */

Nagy Blanka sokkal fiatalabb, érte nem aggódott, amikor sorra partrendezvenyeken jelent meg.

Ezt jól berakta G.Lajos a Mozgalom frakcióba :)

Különben hogy került volna a Mozgalomba?

"MIBŐL?"

Betonból, kőből, földből, fából. A népligeti aluljáróban laksz?

Tunyának Roy meg Dobrev jutott. Jákob még egy Royt se tud megpuccsolni, ezért beül a Főnök székébe pár percre. Ha Zázri marad a Főnök polgári körében, már rég munkaügyi államtitkár lehetne az EMMI-ben a marketing képességeivel, a koplett mix szemöldökével és metrosexuális ruházatával.

Andit G.Lajos kooptálta a Mozgalom bejutó helyére. A frakció sem kiköpni, sem lenyelni nem tudja. Kapták. Ahogy Zázrit, Szaszit, Balónét, KáGéBélát és most dammandit. Jákob nem tudta átvenni az elnökséget, ahhoz is béna. A Szemlőhegy utcában meg folyik a szatmári.

Mivel a jobbik Gyurcsányista, Andrea is szólhatna Gréczynek, hogy ne zaklasson a szerelémével egy férjes, gyerekes asszonyt. Gusztustalan Gréczy. A friss fotókon ugyanúgy szét van esve az arca, mint a Gyurcsányinak.

"Gondolom, ha Nagy Blanka kapna osztályvezetői állást a fővárosnál, akkor helyeselnél..."

A portaszolgálatot nem tudná elvinni. Oda drazsék meg kálmánok kellenek.
Blankát amúgy kiközösítették az osztálytársai, tanárai és alig pár szavazatot kapott. De van szelfije Timmersmannal.

Ha valaki okos volt, az később hogy lesz tudatlan? Baleset érhette? Valami kór?

9 éves csaj megveri az 56 éves sakkbajnokot, van ilyen.

Szíve szerint tenné, most csak megírta. Hogy mindenki tudja.

Majd ha megalakul a Dobrev-Jákob kormány, akkor az összes államtitkárt úgyis leveszik, akár kiégtek, akár nem. Ehhez kivánok dammandinak sok-sok türelmet. Lehet addigra még butább és még csúnyább lesz.

Ízlések és pofonok:

A magyar Országgyűlés képviselőnőiként azt mondjuk neked, hogy nagyszerű ember vagy.
„Kedves Blanka!

Szeretnénk néhány támogató, bátorító szót mondani neked. Nem ismerünk, nem tudjuk valójában ki vagy, egy dolgot tudunk: iszonyatosan bántanak mostanában, mert volt bátorságod gimnazistaként pár mondatot mondani szívedből, lelkedből saját országod kormányáról. Voltak benne erős szavak, mondatok. Mi is szoktunk ilyeneket használni időnként. Nincs ezzel baj. A baj azokkal van, akik most bántanak, gyaláznak téged.

Tudod szerintünk mindegy, hogy igazad van-e vagy sem. Nekünk sincs mindig igazunk. De jogod és jogunk van ahhoz, hogy nyilvánosan beszéljünk hazánkról. Úgy, ahogy gondolkodunk róla.

A magyar Országgyűlés képviselőnőiként azt mondjuk neked, hogy nagyszerű ember vagy. Nem a valamelyik tantárgyból elért jegyed, hanem tisztességed, emberi becsületed, helytállásod, bátorságod minősít. És ezekből nálunk most ötöst kaptál. Ismeretlenül is becsülve fejezzük ki tiszteletünket és kívánunk neked erőt megküzdeni a saját ügyedet, ami a mi ügyünk is.”

Aláírók: Bangóné Borbély Ildikó, Bősz Anett, Demeter Márta, Gurmai Zita, Hohn Krisztina, Kunhalmi Ágnes, Potocskáné Kőrösi Anita, Schmuck Erzsébet, Szabó Tímea, Szél Bernadett, Vadai Ágnes, Varga-Damm Andrea.

Ha Dobrev kormány alakul, akkor én Wellingtont (NZ) néztem ki.
De igen, ezek a royok, szaszik, jákobok, dammok azt hiszik majd kapnak egy portási állást Dobrev Kleintől. Feri mepuccsolta D-209-et, trükkök százaival megverte Orbánt, pár telefonjával elintézte a fél EB-t, pár nap alatt nyélbe ütötte az IMF-EU-WB 20 milliárdos hitelt, akkor majd pont egy Jákobbal nem tudna elbánni két üveg szatmári szilvával a hóna alatt?

Államtitkár helyetteségbe azért àllamtitkárságon lehet belejönni. Nincs itt semmi látnivaló. Bunda Andinak egyelőre marad a Mozgalom frakció.

VDA! Nem a Momentumé a fiatalság.

Blanka bejön a spinének.

Kemény prosztósági verseny fut Jákob és Bunda Andi közt. Azért az államtitkár helyettesiség nem egy rakétatudomány.

Szép és okos! Donáth Annák és csekatkák elbújhatnak mögötte.

Tökéletes választás a fiatalok megnyerésére. Csak halkan mondom, a fiaim is mind dolgoznak az egyetem mellett, nincs ebben semmi rendkívüli, le tudják tenni a vizsgáikat és szakdolgozatot is tudnak írni ők is. Érdekes, hogy minden balliberális nőszemély a szakdolgozattal érvel.

Mit fog csinálni 30 évesen? Országgyűlési képviselő lesz. De az is lehet, hogy addigra már szülni fog vagy 3 gyereket, mint Novák Katalin.

Kivéve a Gyevi bírót! Az államtitkár és helyettese lehet közigazgatási vagy politikai. A politikai állások nincsenek benne az államigazgatásban.

Ti például hosszú tömött sorban választanátok szellemi fogyatékost miniszterelnöknek, ha Gyurcsány egy konyakos, mámoros pillanatában arra kérne benneteket.
Ez a demokrácia, jó reggelt!

Savanyú a szőlő! Nektek csak az affektáló halálbarbik jutnak!

Tunya, már nem a Baló család, Chanad, KáGéBéla, Zázri, Szaszi, hanem konkrétan a Dobrev Klein a vonal! Gyorsan dobódnak el a brossúrák. Szisziéknak még nehéz Klára asszonnyal, Jákob le is heveredik ezekkel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés