Ellenzéki képviselők többet keresnek, mint a köztársasági elnök

2019. december 05. 13:51

A törpefrakciók vezetői ma félmillió forinttal keresnek többet a köztársasági elnöknél.

2019. december 05. 13:51
Miniszterelnökség
MTI OS

„Az Országgyűlés elő benyújtott, a köztársasági elnök illetményemelését is tartalmazó javaslat kapcsán az elmúlt napokban ellenzéki képviselők részéről az államfő személyét sértő, megalapozatlan állítások hangzottak el. A törpefrakciók vezetői ma félmillió forinttal keresnek többet a köztársasági elnöknél. Ez azért van így, mert amikor a képviselői béremelésekről szavazott az Országgyűlés, akkor az ellenzéki képviselők jelentős része is támogatta saját fizetésük megemelését.

Az ellenzéki képviselőcsoportok vezetői, az 5 képviselőből álló Párbeszéd frakcióvezetője Szabó Tímea, a 6 képviselőből álló LMP frakcióvezetője Keresztes László Lóránt, a 8 képviselőből álló DK frakcióvezetője Gyurcsány Ferenc, a 15 képviselőből álló MSZP frakcióvezetője Tóth Bertalan és a 21 képviselőből álló Jobbik frakcióvezetője Jakab Péter saját tevékenységük alapján indokoltnak tartják-e, hogy havonta 500 ezer forinttal többet keresnek, mint a köztársasági elnök?

A mostani törvénymódosítást támadó szocialista frakció – miután támogatta a képviselői fizetésemeléseket – úgy nyilatkozott, hogy a fizetésemelésük összegét jótékony célra fogják fordítani. Arra kérem a szocialista frakció valamennyi tagját, hogy tárja nyilvánosság elé, betartották-e ígéretüket, pontosan mekkora összeget fordítottak és milyen jótékony célra.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2019. december 08. 19:14
0% pártnak nincs helye a parlmentben a jó nép leszavazta 1 sáv 5% pártnak 2 sáv 10% pártnak 3 sáv . Minden sáv a megfelelő érték Miért kell,hogy egyforma legyen a 2% párt a 40-50% párttal a választók így döntöttek Ez a 6-szoros összefogás sem a választók akaratát tükrözi és így ahogy már látjuk 6-szoros a kiadás felélik az egész gazdaság többletét 4 vagy 5 év alatt.
gonterl
2019. december 06. 18:25
A fizetés és a jövedelem nem azonos.
pemete jakab
2019. december 06. 13:27
Nem sok foglalkozás van, ahol az ember maga dönti el, mennyit keressen. Nos, a képviselők maguknak szavazzák meg a keresetüket, a fideszesek is, nem csak az ellenzékiek.
írmag
2019. december 06. 09:48
Harminc év alatt nem sikerült magyar emberekhez méltó ár-bér arányokat kialakítani, Ilyen a jelenlegi, felvázolt helyzet is, de (a privatizációt ismerjük, most csak érv lehetne) az albérletek, a magánlakások, házak fenntartási költsége, de a nyugdíjak átlaga mellett, meg az általában szóbeszéddé fajult munkaalapú társadalom nem látszik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik