Az MSZP-től meg a DK-tól ugyan ki várt mást?

2019. december 5. 8:32

Puzsér Róbert
Facebook
Teljes egészében visszatér az a balliberális elit, amely Orbán Viktor 2010-es kétharmadát okozta.

„Az elmúlt hetek balliberális térfoglalását elnézve máris sok ellenzéki látja igazolódni keserű várakozásait: Zuglóban Horváth Csaba a parkolási maffiával boltol, Kispestnek mégis kell futballstadion, a kézilabdázóknak óriáscsarnok épül, és atlétikai stadion építése is napirenden van, miközben a teljes balliberális kurzus félrenéz a szocialista Gajda Péter szélhámosságai láttán. Karácsony Gergely főpolgármester-helyettese lett Gy. Németh Erzsébet gyurcsányista boszorkány, valamint Tüttő Kata, a Fidesz és az MSZP közös oligarchájának, Leisztinger Tamásnak a bombázó csaja. Az ellenzéki győzelmek után menetrendszerű a képviselői fizetések emelése, több bizottság és több polgármester-helyettesi pozíció létesül, több és több közpénz jut privát zsebekbe – még Tarlós István is kétszeres végkielégítéssel távozik, hisz Orbán leköszönő bábjának ennyi mindenképp jár. A fővárosi cégek vezetése megtelik egykori szocialista miniszterekkel és képviselőkkel. Teljes egészében visszatér az a balliberális elit, amely Orbán Viktor 2010-es kétharmadát okozta.

Kétnaponta írhatnék gúnyos és felháborodott bejegyzéseket a falánk falka győzelmi lakomájáról, mely valóban rémisztő, bár Horváth Csabától, Karácsony Gergelytől és Gajda Pétertől, az MSZP-től meg a DK-tól ugyan ki várt mást? A Fővárosi Közgyűlésben a szavazók nélkül maradt MSZP képezi a legnagyobb frakciót – ez pedig mindent elmond a »demokratikus oldal« demokratizmusáról.

Nem volt elég, hogy a Fidesszel félig összenőtt Szocialista Párt pesterzsébeti polgármestere az önkormányzati választás előtt pár hónappal a kormánypárthoz igazolt, Budafokon az egymás antagonisztikus gyűlöletében edződött MSZP és Fidesz megállapodott: közösen vezetik a kerületet. MSZP-Fidesz koalíció – kéretik ízlelgetni ezt a fogalmat! Hogy egy klasszikust idézzek: összenőtt, ami összetartozik. Bár a széles körű felháborodás hatására az MSZP »felfüggesztette« a Fidesszel szövetségre lépő két képviselőjét, de semmi kétségem nincs afelől, hogy a következő hónapokban és években az ilyen ügyek menetrendszerűek lesznek, hisz a Szocialista Párt a Fidesz kegyelméből létezik.

A fentieket talán némileg ellensúlyozza a kilakoltatások meg a túlóratörvény felfüggesztése, a Lokál kitiltása a BKV járatairól és állomásairól, az uniós zászló kihelyezésének meg a klímavészhelyzet kihirdetésének szimbolikus gesztusa, vagy az új átláthatósági szabályozás – már csak egy olyan közvélemény hiányzik, amelyet törzsi hovatartozástól függetlenül zavar a lopás.

Akárhogy is, én tartani kívánom magam ahhoz, hogy pár hét után nem lehet eredményt hirdetni, a fenti ügyek pedig mind eltörpülnek Budapest tényleges problémái, a légszennyezettség, a mindent elárasztó autó és beton meg a fővárosi ingatlanok egekbe szökő bérleti díjai mellett – a BKV-járatok és az egészségügyi intézmények állapotáról, az ott dolgozók fizetéséről nem is szólva. Remélem, a szocialista kádereknek legalább egy része képes megérteni, hogy nincs több idő zsebeik tömködésére, egykori hatalmuk restaurálására: változniuk és változtatniuk kell.

Nekem se önelégültségre, se kárörömre nincs okom: az én ügyem a zöld és élhető Budapest, s meg kell adnom az új városvezetésnek a bizalmat, legyenek előérzeteim meg a kezdeti jelek bármilyen rosszak. Személyes sikerként könyvelem el, hogy a Lánchídról és a pesti alsó rakpartról az autók kitiltása elvileg napirenden van, bizakodásra adhat okot továbbá, hogy olyan új polgármesterek is hivatalba léptek, akiktől talán érdemleges változás és példamutatás várható. Sokan gúnyolódtak az elmúlt hetekben azon, hogy milyen hülyeségeket beszéltem, hisz megvalósult az ellenzékváltás: ez már egy teljesen más garnitúra, mint az, amelyik 2010 előtt szétlopta és csőd szélére juttatta Magyarországot. Határozottan kételkedem ebben, de természetesen remélem, hogy a város jelenlegi vezetésének minősége meghaladja majd a Demszky-korszakét, és ez azon is meglátszik majd, hogy nem söprik le annak a harmincezer fővárosi állampolgárnak a véleményét, akik a Sétáló Budapest koncepciójára szavaztak. Örvendetes volna, ha az új városvezetés a nemrég még Orbán bábjaként mocskolt Tarlós István helyett ezeknek a tízezreknek tenne gesztusokat. Örvendetes volna, ha az új városvezetés nem befektetői köröknek, hanem az itt élőknek építené a fővárost. Úgy legyen: tedd zöldebbé, élhetőbbé és átláthatóbbá, vezesd a huszonegyedik századba, Gergő! Budapesti civil vagyok – ha igazat mondtál, a célunk közös.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Úgy legyen: tedd zöldebbé, élhetőbbé és átláthatóbbá, vezesd a huszonegyedik századba, Gergő!"

Vörös Csepel, zúgjon a hangod,
Váci út felelj neki!
Dunántúl, Alföld együtt a harcban,
Jelszavad megrengeti, rengeti.
Nem fogunk pusztulni éhen,
Nem tűrünk csendben tovább!
Vörös Csepel, vezesd a harcot,
Kenyeret, munkát!

:)))))

Válaszok:
Negue | 2019. december 5. 18:18

"A fentieket talán némileg ellensúlyozza a kilakoltatások meg a túlóratörvény felfüggesztése, a Lokál kitiltása a BKV járatairól és állomásairól, az uniós zászló kihelyezésének meg a klímavészhelyzet kihirdetésének szimbolikus gesztusa"

Ezek aztán komoly vívmányok, Robi. :)
Pl. szerinted hány önkormányzati dolgozót érintett a "túlóratörvény"? Mi a konkrét értelme annak, hogy "klímavészhelyzet" van kihirdetve? Az uniós zászló dettó.

Nincs már üres hely..........ne erőlködj Robi!

22-ben még nyerhetnek is.

Emlékeztető oltás erősíti az immunitást.

"remélem, hogy a város jelenlegi vezetésének minősége meghaladja majd a Demszky-korszakét"
Robi, nem vagy túl igényes. Ha nem vetted volna észre 9 év alatt máshová került a léc.

És Tüttő Kata exférjének - pardon: gyermekei apjának - hány milliós nyaralója van?

"Teljes egészében visszatér az a balliberális elit, amely Orbán Viktor 2010-es kétharmadát okozta."

Nagyon helyes! Most készítik elő a 22-es negyedik kétharmadot, hogy akik még nem ismerik őket a koruknál fogva, vagy már elfelejtették, szintén a koruknál fogva, :-)) azok tisztán lássák, hogy ki az, akikre a világért sem szabad még egyszer szavazni!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés