A vita szerintem nem Rácz Zsófiáról szól

2019. december 05. 17:21

A fiatalokról csak a fiatalok bevonásával, ha kell beleszólási, sőt irányítási lehetőséget és felelősséget kezükbe adva szabad dönteni.

2019. december 05. 17:21
Cser-Palkovics András
Instagram

„Az insta nem a politika helye, de amikor a fiatalokról a fejük felett akarnak dönteni, akkor muszáj ringbe szállnom: megdöbbenve olvastam ma (az amúgy soha semmire közvetlenül meg nem választott) Varga-Damm Andrea képviselő asszony nyílt levelét, amelyben felháborodással ír arról, hogy egy 22 éves hölgyből helyettes államtitkár lehet az ifjúság(!!!)politika területén.

Tényleg ennyire kiakasztó, hogy egy 22 éves fiatalt választottak arra, hogy foglalkozzon a fiatalokkal? Egy fiatalt, akinek például van instagram fiókja, szóval már ezzel az egyetlen dologgal sokkal többet tud a mai fiatalokról, mint Varga-Damm Andrea vagy bármely politikus, aki a közösségi médiát max hírből ismeri. A vita szerintem nem Rácz Zsófiáról szól, hanem arról a Varga-Damm Andrea által közvetített borzalmas üzenetről, hogy mindenben a »felnőtteknek« kell megmondani a tutit, majd a »felnőttek« döntenek a fiatalok feje felett, a fiatalok nélkül, az oktatástól a klímavédelemig minden kérdésben.

Ennél károsabb hozzáállást el sem tudok képzelni, és itt, Fehérváron nem is fogom eltűrni. A fiatalokról csak a fiatalok bevonásával, ha kell beleszólási, sőt irányítási lehetőséget és felelősséget kezükbe adva szabad dönteni. Elvégre rengeteg kérdésben a ma hozott döntés formálja az ő jövőjüket. Nem ismerem, tehát nem tudom, hogy erre a feladatra Rácz Zsófia alkalmas személy-e. Abban viszont biztos vagyok, hogy az alkalmasságát nem a kora, nem az fogja eldönteni, hogy 22 éves. Igenis kapjanak fontos feladatokat, kapjanak felelősséget a fiatalok az élet minden területén. Lesz közöttük, aki majd jól teszi a dolgát, lesz, aki kevésbé (ahogy az idősebbek között is) de helyük van a világban, a döntéshozók világában is.

Semmit rólatok, nélkületek, ugye, insta népe? Mi, Fehérváron, ahogy eddig is, ezután is számítunk Rátok a város ügyeiben való döntések során. Akármit is gondoltok a világról, nekünk szükségünk van Rátok, és szükség lenne az országos közéletben is. Zsófinak a munkájához kitartást és éleslátást kívánok, hajrá, fiatalok!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2019. december 07. 21:19
Csak ismételni tudom, hogy Tanácsadóként kellene kezdenie, mert akkor kisebb a kockázat. Az államigazgatás bonyolult rendszer, amit csak benne élve lehet megismerni. HÁT-ként most még könnyen bevihetik az erdőbe, ami akár a karrierje végét is jelenthetné. ( Ne gondoljuk azt, hogy egy ilyen posztért nincsen harc, akár azonos oldalon álló emberek között is. Az egyéni ambició nagy hajtóerő.) Főnöknője vagy 10-15 évet eltöltött alacsonyabb poziciókban, amíg felismerve lépességeit, kiemelték. NK tapasztalatát nem lehet pár hét alatt összeszedni.
Mich
2019. december 06. 17:30
A libsik és a nácik eddig a mellüket döntötték hogy ők a fiatalok..., most meg, amikor egy igazi fiatalt tettek meg a fiatalságért felelős helyettes államtitkárnak, akkor azzal támadják, hogy "túl fiatal"... Félnek, hogy elveszítik ezt az előnyüket.
írmag
2019. december 06. 15:07
Polgármester Úr4 Olvasható, hogy támogatni tudja a fiatalokat a saját ügyeiket érintően. Nagyon helyes! Legalább ekkora beleérzést kívánok magának, a nyugdíjas korúakat, a volt reakciósokat érintően is, hogy az Ön által irányított város 1956.-os, nyilvános emlékművein ne legyenek olvashatók az „ellenforradalom elleni harcban” résztvevő, kitüntetett szochazás rendőrök, akiket ráadásul a szovjetek elvtársaik lőttek le október 24.-én, a tüntető tömeg titkos civilruhás megfigyelése közben, éppen a Szabó palota előtt. Csak az egyensúly érdekében!
Kara kán
2019. december 06. 12:02
Nézhetjük ezt bal- vagy jobboldalról, bolond időket élünk. A fiatalok ne legyenek döntési pozícióban, mert ehhez nincs elég élettapasztalatuk. Az a kis hülyer svéd csaj, a Greta Thunberg sem való a politikába, és még sok más sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik