15 éve ült tort a gyurcsányi hazaárulás!

2019. december 5. 12:01

Kovács András
Facebook
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vezetésével a teljes MSZP egyértelműen a határon túli magyarok elleni gyűlöletet felébresztve vezette a kampányát.

„Pont másfél évtizede tartották a rendszerváltás óta az egyik leggyalázatosabb népszavazást, és született meg a leggyalázatosabb eredmény. 2004. december 5-én arról szavazhattunk, hogy a határon túli magyarok egyszerűsített honosítási eljárás keretében kapják-e meg a magyar állampolgárságot, vagy pedig nem. A népszavazáson bár szúk többséggel az igenek nyertek, de az alacsony részvételi arány miatt a voksolás érvénytelen lett. A népszavazás eredménye egy hatalmas arculcsapás volt a sokat szenvedett határon túli magyarságnak, és az akkori sebek csak nagyon nehezen gyógyultak be.

Az akkori népszavazási kampány abból a szempontból hozott újat a magyar politikába, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vezetésével a teljes MSZP egyértelműen a határon túli magyarok elleni gyűlöletet felébresztve vezette a kampányát. Mindent elkövetett a baloldal és a liberális oldal, hogy a határon túli nemzettestvéreinket gyakorlatilag az ország ellenségeként állítsák be, akik elveszik az egészségügyi ellátást a szegényektől, valamint kitúrják az itthoni magyarokat az iskolákból. A kampány sajnos sikeres volt, az elemi ösztönökre épített gyurcsányi gyűlölet sikeres volt, a kettős állampolgárság kapuja pedig ismételten bezárult a külhoni magyarok előtt.

Azokban a hetekben mindazok, akik számára fontos volt a magyar nemzet jövője és a határon túli nemzetrészek megmaradása érthető módon súlyos letargiába estek. Akkor úgy tűnt nem sikerül rövid időn belül rendezni ezt a kérdést, és akár hosszú évtizedekre is lekerül a napirendről a kettős állampolgárság ügye. Személyesen is tapasztaltam azt a teljesen jogos haragot és elkeseredést, ami a határon túli magyarság körében kialakult. Nehéz volt akkor valami biztatót mondani. A sors szerencsére azonban máshogyan rendelkezett.

Egyrészt a gyurcsányi kormányzás teljes csődje nagyon sok választót ráébresztetett arra, hogy az MSZP-re többé nem érdemes szavazni, mivel »hazudtak reggel, délben és este«. Másrészt az akkor ellenzékben lévő Fidesz-KDNP szövetség soha nem vette le vállalásai közül azt, hogy hatalomra kerülve mindenképpen megpróbálják kijavítani december 5-e szégyenét. 2010-ben a kétharmados választási győzelmet követően a Fidesz egyik első intézkedése volt a magyar állampolgárság könnyített megszerzésének a kiterjesztése. Így mára több mint egymillió fővel bővült a magyar állampolgárok száma.

A gyurcsányi magyarellenes politika pedig 2014-ben és 2018-ben »meghozta a maga gyümölcsét«. Ha 2004-ben a szocialista kormányfő szabad folyást enged az eseményeknek és mindent elkövet egy érvényes népszavazás érdekében, akkor minden bizonnyal a határon túli magyarság körében az MSZP, vagy éppen az SZDSZ támogatottsága jelentősen megnőtt volna, vagy nem csökkent volna 0 százalékra. A két legutóbbi országgyűlési választáson azonban a határon túli magyarság több mint 95 százaléka a Fidesz-KDNP-t részesítette a bizalmába, és ezzel kétharmados parlamenti többséget szerzett a jobboldali pártszövetség. Nem lehet kizárni, hogy 2022-ben egy szoros választási eredmény esetén pont az az 1-2 mandátum kell majd a győzelemhez, amit a határon túl leadott szavazatokból származik. Ha valóban így lesz, az egy végső kegyelemdöfés lehet a gyurcsányi politikának.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A határon túli magyarság gyűlölhető kisebbségnek számít az "európai demokraták" szemében. Ellentétben az LMBTQI közösséggel, vagy a "migrációs háttérűekkel".

De azért nem sikerült a szokásos, bánatos, komplexusos komment nélkül hagyni...

Mert akkor még más szelek fújtak:

"„Elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon, akik nem adófizető polgárai az országnak, és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötődése nincs is már az országhoz – mondta Áder János. Parlamenti beszédében a fideszes politikus arról is beszélt: azért sem támogatják a választójog kiterjesztését a határon túl élő magyaroknak, „mert sokkal nehezebben ellenőrizhető a választások tisztasága”. Azt mondta, hogy „aki részt akar venni a választásokon, az költözzön haza, költözzön vissza Magyarországra”.

Az a sok kulacs...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés