Pollreisz Balázs lett a győri ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje

2019. december 4. 16:09
Győrben január 26-án tartanak megismételt polgármester-választást.

Pollreisz Balázs, az MSZP győri szervezetének elnöke a szocialisták, a DK, a Momentum, az LMP, a Párbeszéd és a Jobbik által alkotott győri ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje – jelentették be a pártok képviselői szerdán sajtótájékoztatón, Győrben. A megyeszékhelyen január 26-án tartanak megismételt polgármester-választást, miután Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt.

Pollreisz Balázs azt mondta: az ellenzéki összefogás civil jelöltet keresett, de a civil jelöltek nem merték, vagy tudták elvállalni a jelöltséget. A jelöltséget azzal vállalta el – tette hozzá –, hogy megválasztása esetén nem az MSZP, hanem az ellenzéki összefogás és a győriek érdekeit képviseli majd. Hangoztatta, hogy programjukkal a város becsületén esett foltot szeretnék tisztára mosni.

A megyeszékhelyen az utcák tele vannak szeméttel, sok a rossz minőségű busz, és fel kell számolni a korrupciót – mondta. Hozzátette: polgármesterként első intézkedése az lesz, hogy egy független civil jogvédő szervezettel átnézeti az eddig megkötött önkormányzati szerződéseket. A Fidesz-KDNP-s többségű közgyűlésben a munkát együttműködéssel tudja elképzelni a város fejlődése és a győriek érdekében.

Glázer Tímea, a DK győri szervezetének elnöke, az ellenzék polgármesterjelöltje az október 13-i önkormányzati választáson, közölte, egészségi állapota nem engedi, hogy ismét megmérettesse magát. Úgy fogalmazott, azért nem vállalta a jelöltséget mert nem tud százszázalékosan a kampányra koncentrálni, ugyanakkor minden erejével támogatni fogja Pollreisz Balázst.

A sajtótájékoztatón részt vett Buzinkay György, a Momentum elnökségi tagja, Gréczy Zsolt DK-s országgyűlési képviselő, Kendernay János, az LMP társelnöke, Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, Nunkovics Tibor jobbikos országgyűlési képviselő és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

A politikusok egyaránt örömüket fejezték ki, hogy sikerült egy ellenzéki polgármesterjelöltet találniuk, akit mindenben támogatnak. Azt is elmondták, hogy az október 13-i önkormányzati választáson bebizonyosodott, hogy egy közös ellenzéki jelölttel megtörhető a Fidesz hatalma.

(MTI)

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pollreisz, pollreisz, polkorr, nem is rossz nevek...
Tiszta magyar.

MSZP, a DK, a Momentum, az LMP, a Párbeszéd és a Jobbik.
Készül a 4. terrorbolsi társaság, amely köz-nek nevezi magát.

Te, sok mindent lehet irogatni, de miért vagy ennyire bunkó?

Szerintem sem.
Dézsi komoly jelölt, ez az MSZP-s arc meg kb. az előző DK-s jelölt szintje.
És ami nagyon fontos: 5 éven át masszív fideszes többség lesz a képviselőtestületben, miután 16-ból 15 kerületet a Fidesz nyert. Nulla értelme van egy MSZP-s polgármestert megválasztani ilyen körülmények között.

Igazából egy feladat lesz: mozgósítani.

Nagyon erős programja van.

Programom:

Elérhető, megszólítható leszek a választási kampány után is!
Lakóutcák, szervizutak, járdák, kerékpárutak valós javíttatása.
A hulladékszállítás rendjének és minőségének felülvizsgálata.
Ipar út és Fehérvári út teherforgalmának csökkentése.
Buszjáratok útvonalának és járatsűrűségeinek használókhoz való igazítása.
2010-ben gyárvárosi civil szervezetek kezdeményezték a Gyárvárosi Részönkormányzat létrehozását, ennek megvalósítása szükséges, hiszen saját lakóterületünkön jelentkező igényeket mi tudjuk a legjobban, és saját ügyeink intézését ne bízzuk másra.
http://gyoribaloldal.hu/jelolt..

Ezzel a programmal borítékolható a megválasztása.
;-)

Így megy ez.

Mint a Kálmán Olga. Emlékszünk? Az előválasztási zaló után eltűnik, majd mikor rákérdez a sajtó, hogy mi van, sértődötten közli, hogy egészségi állapota nem engedi a polititálást.
Aztán pár hét múlva az elvtársak budapesti győzelme után rögtön engedi az egészségi állapota, hogy a főpolgármester-helyettes főtanácsadója legyen...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés