Cenzúra

2019. december 4. 22:47

Bán Károly
Magyar Hírlap
A jelentés publikálását szerdára ígérték, s ha ebbe a dokumentumba az európai olvasó bepillant, Párizstól Berlinig azon fog csodálkozni: hogy lehet az, hogy a tényfeltáró küldöttség tagjai egyáltalán hazatérhettek.

„Miközben a hazai »demokratikus« ellenzék momentán az októberi önkormányzati választásokon szerzett felhatalmazásával a zsíros állások és a jelentős apanázzsal járó igazgatósági és felügyelőbizottsági pozíciók osztogatásának lázában ég, fél szemmel azért a nemzetközi környezetre is rásandít. Van is miért, a Népszava brüsszeli tudósítójának tollából például kedden olyan tudósítás szökkent szárba, amely hat – kell-e mondani, totál független – nemzetközi médiaszervezet magyarországi »tényfeltáró« látogatásáról szól, arról, hogy Magyarországon ténylegesen a magyar sajtószabadság rendszerszintű lebontása zajlik.

A jelentés publikálását szerdára ígérték, s ha ebbe a dokumentumba az európai olvasó bepillant, Párizstól Berlinig azon fog csodálkozni: hogy lehet az, hogy a tényfeltáró küldöttség tagjai egyáltalán hazatérhettek, nem valami tömlöcben sínylődnek, esetleg valamelyik nyugati nagykövetségen kértek menedéket? Azzal a felütéssel kezdi ugyanis a szerző, hogy Magyarországon nem zárnak börtönbe újságírókat, sőt fizikai erőszakot sem alkalmaznak velük szemben. A gondolatiságban azonban ott munkál a sejtelmes »még!. Még nem. Ma még pusztán csak elnémítanak. Olvashat még cifraságokat az ellenzéki sajtó »kivéreztetésről«, pláne cenzúráról, nota bene állandó fenyegetettségről. Kész csoda az is, hogy a küldöttség tényfeltárói, akik ha már itt jártak, s nem hagyhatták ki Karácsony Gergely főpolgármestert sem, a városházáról egyenesen nem szállodájuk légópincéjébe siettek, hanem a Nimród szerkesztőségébe. Oda, ahol a »hallgattassék meg a másik fél is« alapon – persze csak szolidan, tessék-lássék – egy kormánypárti újságírót, Kovács Zoltánt, a Nimród magazin főszerkesztőjét, a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárt is megkérdezték, aki a »független újságírókat« politikai aktivistáknak nevezte.

Ugyan mi lenne például Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke, aki tavaly májusban két »nagyon független civil szervezettel« Szabadítsuk fel a közmédiát, szüntessék meg az MTVA-t jelszóval indított petíciót, és szervezett tüntetést. Az Index hírportálnál dolgozó sajtómunkásokat is annyira fojtogatja a »goebbelsi sajtóvilág«, hogy a globalista olajcég hirdetését sem röstellik, az ökotudatossággal és a Karácsony által kihirdetett klímavészhelyzettel ráérnek majd akkor törődni, ha megjön a pénz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Index, netan a 444, 24.hu "szinvonalas, ertelmes, elgondolkodtato" organumok, vagy pedig cinikus, gyulolkodo, uszito propagandatermekek?
A sok valosagshow ide vezetett, a semmit, meginkabb a minuszost ertekelik egyes helyeken.

Nincs itt semmi latnivalo, ha csak az nem, hogy a sok ballib es naci ujsagiro a sajat hangjat szeretne mindenhonnan viszonthallani, sajat kepet latni. Nemcsak az index, 444, 24.hu, RTL, ATv, 168 ora stb., stb.- bol.
De Istenem, vannak mas igenyek is, masok mast olvasnanak!
Tobbeket nem erdekel a ballib vilagfajdalom, hogy nem ok fujjak kozpontilag eppen a globalista passzatszelet, es hogy mekkora europai magyarok ok, meg milyen demokratak, meg egyeb ragyogo emberek, mig masok... Ja, azok nem is emberek, dehumanizaljuk nosza oket! IFA-platora veluk!

Az egész médiaszakmát helyre kell tenni - a bíróságnak.
Ám előtte a bíróságot kell helyre tenni.
Pl., aki inkorrekt írást ereszt meg, azt határozott időre kötelezni kell, a cikkei elé írni: az inkorrekt elítélt.
Meg lehet csinálni, persze, csak, ha akarjuk.
Úgy néz ki: nem akarjuk.
Akkor viszont a kormány ne álarcoskodjon, mondja ki nyíltan: céljuk 2022-ben az ország átadása a ballibszemét oldalnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés