Baráti tűz alatt az ATV 

2019. december 5.

Pindroch Tamás
Balos médiaháború dúl Budapesten, az utóbbi hetekben egyre erőteljesebb támadásokat kapott az ATV. A kartácstűzből kijutott a csatornát tulajdonló újprotestáns egyháznak, a Hit Gyülekezetének is. 

Tágabb kontextusban kell értelmezni mindazt, ami most a budapesti baloldali győzelem után történik, a lapok leosztásába az egykori „nagypályások”, a 2010 óta körön kívül lévő játékosok is bele akarnak szólni. De nagyon úgy néz ki, hogy nem sok sikerrel – osztja meg lapunkkal az előző hetek belső mozgásait jól ismerő forrásunk. Ő úgy tudja, hiába lobbizott az immár DK-s Kálmán Olga vezető médiaposztért, nem kapja meg a Budapesti Médiacentrum vezetését. Kálmán nem szerzett jó pontokat Karácsonyéknál a nyári főpolgármester-előválasztáson, és DK-s elfogultsága sem predesztinálta fontos médiaposztra.

Az új központban viszont kulcsszerepe lesz Gál J. Zoltánnak, Karácsony Gergely főpolgármester (egyik) kampányfőnökének: nagy befolyással bír majd a médiaköltések meghatározására, illetve a szervezetrendszer kialakítására. Gál J. új szerepe azért is pikáns, mert 2010 előtt még Karácsony mostani ellenlábasa, Gyurcsány Ferenc kormányszóvivője és bizalmasa volt. Murányi Andrásnak, a Népszabadság utolsó főszerkesztőjének is – aki ugyancsak Karácsony mellett dolgozott a kampányban – kiemelt feladatokat szánnak, de egyelőre nem tisztázták a leendő pozícióját. Bár a budapesti médiapiaci elképzelések továbbra sem véglegesek, úgy tudjuk, hogy egy hírportál és egy ingyenes terjesztésű lap biztos a portfólió része lesz. Ezekbe a kerületi önkormányzati lapok híreit, információit is integrálják majd.

Ez a cikk csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető. Ha van érvényes előfizetése, jelentkezzen be!

Bejelentkezés