A velünk élő gyűlölet

2019. december 3. 12:32

Néző László
Magyar Nemzet
Haraszti az olasz lapban egyenesen Goebbelshez hasonlította a magyar miniszterelnököt. Miért nem egyenesen Hitlerhez?

„Ellenálló lettem, s így valószínűleg: vértanú. Mártírja az orbáni kegyetlen náci diktatúrának. De, ahogy valahol olvastam, ha biztos a siker, mit számítanak az életek! Lázadásomat most azzal kezdtem – s ezzel is fejezem be minden bizonnyal –, hogy ezt a cikket, de úgy higgyék el, egyetlenegy sorát sem, nem mutattam meg Orbán Viktornak. És ez főbenjáró bűn, mert Magyarországon ma semmi nem jelenhet meg, de egyetlenegy mondat sem, a miniszterelnök jóváhagyása nélkül. Legalábbis a La Repubblica elnevezésű baloldali olasz lapban megjelent minapi cikk szerint.

A szerző, bizonyos Andrea Tarquini előszeretettel foglalkozik Kelet-Közép-Európával, ezen belül is a rasszizmussal és a homoszexuálisok jogainak sérelmével. Cikkeit kellő komolytalansággal érdemes csak olvasni, mint bevezető soraimat, különösen, ha hazánk és Lengyelország a témája, mert írásaiból az derül ki, hogy halvány segédfogalma sincs arról, ami ezekben az országokban történik. De az is kiderül, hogy ezt a hiányosságát általában azzal pótolja, hogy egy kellően liberális, baloldali súgót talál, aki eligazítja világunk dolgaiban.

Az említett cikkben például egy Haraszti Miklós nevűt. Rosszabb emlékezetű, valamint fiatalabb olvasóinknak mondom, Haraszti maois­tából, Kína-rajongóból lett az SZDSZ egyik alapítója, majd ügyvivője, később az EBESZ sajtószabadság-felelőse, minden jobboldali, polgári, konzervatív, keresztény gondolat megrögzött ellensége. A Fidesz 2010-es győzelme óta számtalan cikkben, interjúban – mintha darabbérben fizetnék – kinyilvánította, mennyire zsigerből gyűlöli az Orbán-kormányt.

Mert csak a féktelen és esztelen gyűlölet mondhatta vele például, hogy Orbán Viktor arra is képes lenne, hogy fegyverrel törje le a nép ellenállását. Haraszti az olasz lapban egyenesen Goebbelshez hasonlította a magyar miniszterelnököt. Miért nem egyenesen Hitlerhez? Persze ebben sincs semmi új, előkerült már itt másoknál Goebbels is, Hitler is, Pol Pot is.

De ha már a náciknál tartunk, azt azért mégis érdemes lenne megkérdezni Harasztitól, aki amúgy az ellenzéki összefogás nagy pártolója: hogyan viszonyul a Jobbikhoz? Ahhoz a Jobbikhoz, amelyik sokáig a legantiszemitább, már-már nyíltan náciszimpatizáns pártként működött, amelynek tagjai évekig holokamuztak, meggyalázták olykor a zsidó emlékműveket és listázták volna a zsidó származású politikusokat?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Goebbelshez hasonlította a magyar miniszterelnököt. Miért nem egyenesen Hitlerhez?"

Néző László lemaradt egy-két dologról, ugyanis már megtörtént! Nem is egy helyen, sőt fotót is gyártottak, a kerítés megépítése után, melyen szögesdrótból van a jellegzetes bajuszka.

Hiába, nagy az Isten állatkertje.

" Miért nem egyenesen Hitlerhez?" Hát Hitler kissé túlzás lett volna. Göbbels környékén
konszenzus alakult ki.

A La Repubblica egy kőkemény balos orgánum, aki hiteles információkhoz kíván jutni Itáliában és máshol is, , az az Il Sole 24 Ore című lapot olvassa.

Az igazán érdekes hír Itáliából inkább az, hogy huszonöt év alatt öt millió migráns telepedett le az országban, s csak ötből egynek van olasz állampolgársága. A migránsok a baloldal potenciális szsavazóbázisát képezik, mint Németországban, ezért a mai kormány is szélesebbre kívánja nyitni a kaput az állampolgárság megszerzése előtt.

De a hír az, hogy recseg-ropog a koalíció, Conte miniszterelnök és Di Maio külügyminiszter /Öt csillag Mozgalom / már nem is köszönnek egymásnak, nem fognak kezet a Képviselőházban. Renzi is arról beszél, hogy így nem mehet tovább. Márpedig a balliberális oldalon mindenki retteg az előrehozott választásoktól, mivel szerintük azt az Ő értelmezésükben szélsőjobboldali Lega, Salvini pártja nyerné meg.
Várjuk ki, mit hoz az olaszoknak a BABBO NATALE!

Haraszti, az meg kicsoda.........

En nem tudom, megy a siras ezerrel, hogy milyen rossz itt Magyarorszagon, aztan mit latunk, a Bergek, Cseh Atkak, Fekete Gyozik, nem mennek, hanem jonnek ide.
Hat hogyan van ez, kerem?

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. december 3. 16:04

Amit 100 éve Rothschild, Brandeis, Baruch, és itteni sorosai, a Kohnbélák elkezdtek, azt a mai sorosok, a Haraszti-féle genetikailag sérültek folytatják.
Mi pedig nem felejtünk, emlékezünk és emlékezni fogunk:
MINDENRE.

Mazochizmus.
Örömet és kielégülést éreznek minden egyes orbáni pofon után.

1. Dicső ősi sémi kultúra
2. Hit a kezdeményezésben, az észben
3. Érdekszövetség
4. A világvezetés a bátran kockáztató üzletemberek kezében van
5. Rasszista, kirekesztő antiszemita nyúlvány
6. Abu Graib börtön
7. Nem létező háttérhatalom
8. Harc az emberiség jobbá tételéért
9. Filantrópok
10. Jóságos ártatlan, öregember
11. A fekete férfiak fontosak
12. Spekuláns tőkeáttétes üzletek
13. Nem létező Wall Street
14. Elitizmus

Jól látom, hogy pont ezt a meghatározást hagytad ki?
„A fasiszta mozgalom maga is aránytalanul zsidó mozgalom volt – tehát a zsidók arányaiban nagyobb részét alkották a pártnak, annak egész történetén keresztül, mint az olasz lakosság. … 1938-ra a pártnak 10,215 felnőtt zsidó tagja volt.” (Amikor Olaszország teljes lakosságából körülbelül 47,000 volt zsidó.) „Mussolininek több zsidó munkatársa volt, így a kedvenc és legbefolyásosabb szeretője, Margherita Sarfatti. Róma főrabbija hivatalos áldásában részesítette Mussolinit, aki (olasz támaszponton) segítette a cionista haditengerészet kifejlesztését, mint a brit imperializmus elleni manővert.”
Forrás: Stanley G. Payne: A History of Fascism, 1914-1945, The University of Wisconsin Press, 1995, 240.old.

Én elég idős vagyok, az emlékezetem is hosszú, sőt annak idején olvastam még a Harasztitól Darabbért (finom vágás a cikk írójától). Nemcsak az meglepő, hogy a Jobbikot beveszi Haraszti gyomra, de az is, hogy most azokkal nácizik, akik egykor keresztre akarták feszíteni a Darabbérért.

Polpot hol? Azt még nem találtam. Goebbels már uncsi. Jelenleg így néz kia listám:

Orbán olyan, mint:
- Károly Róbert
- Mária Terézia
- a Fülöp-szigeteki bennszülöttek
- Tisza Kálmán
- Mussolini
- Horthy
- Imrédy
- Hitler
- Göbbels
- Rákosi
- Kádár
- Ceausescu
- Kim Dzsong Ul
- Putyin
- Trump elnök
- Denerys Targayren
- Torgyán József

Na, meg is van, gugli barátunk segített. És rögtön két lelet:

https://hirklikk.hu/kozelet/po..

Tehát, Orbán olyan, mint
- Károly Róbert
- Mária Terézia
- a Fülöp-szigeteki bennszülöttek
- Tisza Kálmán
- Mussolini
- Horthy
- Imrédy
- Hitler
- Göbbels
- Sztálin
- Rákosi
- Kádár
- PolPot
- Ceausescu
- Torgyán József
- Kim Dzsong Ul
- Putyin
- Trump elnök
- Denerys Targayren

Próbáltam az időrendet tartani, de Deneryst nehéz besorolni.

Csak ha újságcikkben megírja.

Ez a lista a magyar és a nemzetközi újságírás végtelen fantáziáját bizonyítja. Meg kellett állapítanom, hogy Orbán összehasonlítása valaki mással az elmúlt években önálló irodalmi műfajjá nemesedett.

"Istent" köszönettel elfogadom, az "istenakaratot" nem, mivel a szerző valójában vitatja, hogy Orbán Isten akaratát képviselné.

A listába csak az állítások férnek bele. Mivel Isten örökkévaló, ezért rögtön a lista elejére ugrott.

Orbán tehát olyan, mint:
- Isten
- Károly Róbert
- Mária Terézia
- a Fülöp-szigeteki bennszülöttek
- Tisza Kálmán
- Mussolini
- Horthy
- Imrédy
- Hitler
- Göbbels
- Sztálin
- Rákosi
- Kádár
- Polpot
- Ceausescu
- Kim Dzsong Ul
- Putyin
- Trump elnök
- Torgyán József
- Denerys Targayren

Nade nem írta meg! Mondjuk ezt a fickót legalább olyan nehezen értem, mint téged (bocs), de határozottan tagadja, hogy OV Isten akarata volna.

Valóban kezdettől fogva kellene gyűjtenem a linkeket is, de az elején erre nem gondoltam. Most már legalább egy órát rá kellene szánnom, de ennél rövidebb az életem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés