Gothár ürügyén Orbán véres szájú cselédei már a Színművészeti Egyetemen tisztogatnának

2019. december 2. 19:12

Janisch Attila
Magyar Narancs
Farizeus, álszent hazugok mindenben és azok is maradnak mindenkor.

„Miközben Gothár Péter szégyenletes és eléggé el nem ítélhető ügyét egyre dagasztják a kormány iránt fenntartás nélkül elkötelezett orgánumok és televíziós csatornák, a Fidesz EP képviselői nem szavazzák meg a nők elleni erőszak felszámolását célzó EP döntést.

Farizeus, álszent hazugok mindenben és azok is maradnak mindenkor. A Gothár-ügy pedig kifejezetten az ölükbe hullott, hullajtott mentőesemény, amelyre ráakaszkodva próbálják lemosni magukról a Borkai-ügy összes erkölcsi mocskát, illetve elűzni az önkormányzati választásokon elszenvedett vereség másnaposságát.

Mindezek következtében Gothár Péter elfogadhatatlan cselekedetének megítélése nem áll meg e cselekmény jogosan negatív minősítésénél. A fókuszt mind jobban áttolják a baloldali politikai térfélre. Kezdve ezt a »balliberális színház csúcsintézményének« tartott Katona József Színház egészének, de különösképpen az igazgató Máté Gábor személyének és jogszerű intézkedéseinek az egyre durvább és hevesebb támadásával, rágalmazásával, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem ugyancsak jogszerű intézkedéseinek prejudikáló és rágalmazásokkal teli támadásával és minősítésével.

Ugyanakkor erőteljes verbális ütéseket Karácsony Gergely is, akit már felszólítottak, hogy ne fogadja el Máté Gábor igazgatói pályázatát.

A szélsőségesen elfogult politikai műsoraikban szolgálatba helyezték magukat a jobboldal hírhedt megmondó emberei és színházi személyiségei, úgymint Kálomista Gábor, Apáti Bence, Vidnyánszky Attila, Eperjes Károly és társaik. Kálomista a Hír TV Szabadfogás című műsorának 2019. 11. 21-i adásában már-már keresztes lovagi elszánással és hévvel hirdetett totális morális háborút a Színház- és Filmművészeti Egyetem ellen, ahol szerinte olyan »identitásnevelés folyik, amely a szakmai képzés rovására megy«, és amely intézményben »rettegnek a hallgatók«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 151 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a strici állítólag elítéli Gothár tettét, de következménye ne legyen!

"Farizeus, álszent hazugok mindenben"
Ez inkább önkritikának tökéletes!!!

Attila! Nem csak a felsoroltak véleménye ez hanem, mint tudjuk, azok a hallgatók, akik konzervatívan mennek be, libsiként jönnek ki az "átnevelő" egyetemről.

Erről biztosan hallottál.

Papadimitriu Athina: "Szexuálisan zaklatták a lányomat a Színművészeti felvételijén"

Papadimitriu Athina megdöbbentő vallomást tett az RTL Klub Reggeli című műsorának mai adásában. A 63 éves színésznő elárulta, hogy a ma már elismert színésznőkként dolgozó Anna és Nóra lánya után a legkisebb gyermeke, Réka is jelentkezett a Színművészeti Egyetemre, akit szexuálisan zaklattak és megaláztak a felvételin.
- Az én gyerekemet egy nő zaklatta felvételi közben. Föl is hívtam a rektort, beszéltem vele. Ő nem volt jelen, hüledezett, azt ígérte, utánanéz. Aztán azt hallottam, ez nem újdonság, és nemcsak az én gyerekemmel történt. Könyörgöm, egy 18-19 éves, kiszolgáltatott gyerekkel... És nem értem, mit akart elérni. Hallottam olyan esetről, hogy valakit elkezdett vetkőztetni, erre az jól megpofozta, az én gyerekem jól megijedt, és befeszült - mesélte.Réka lányát nagyon megviselte az eset, hazafelé az autóban is arra panaszkodott, hogy még mindig magán érzi a zaklatás nyomait, este pedig tetőtől talpig, sokáig fürdött, a viselkedése pedig zavart volt.

Papadimitriu Athina először úgy gondolta, nem hagyja annyiban a dolgot, de aztán belegondolt, hogy a két idősebbik lánya rosszul jöhet ki a dologból, ezért tanácstalanná vált, főleg, miután megtudta, hogy a lányával történtek nem számítanak egyedi esetnek. - Én annyira kivoltam, fűnek-fának mondtam, hogy ez borzasztó, nem is lehet elképzelni. Menjen oda, lökdösse, rugdossa, ha azt hiszi, hogy abból kiderül valami, ha valakit egy Shakespeare-monológ közben hátba rúgnak. Nem értem, mire megy ki? Hogy ezekkel a színészekkel utána bármit meg lehessen csinálni? Hogy a rendezők azt csinálhassanak velük, amit akarnak? - fakadt ki Papadimitriu Athina, akit az eset felelevenítése is nagyon feldúlt.

https://femina.hu/hazai_sztar/..


– Régóta bevett szokás, hogy valamilyen bekiabálással, lökdöséssel a felsőbb éves hallgatók megzavarják az éppen a szövegüket mondó felvételizőket. Réka már a második körös felvételin vett részt, eléggé izgult, egy Shakes­peare-monológgal készült, amikor egy lány, anélkül, hogy Rékától erre engedélyt kért volna, a színpadra ugrott, és simogatni, csókolgatni kezdte a gyermekemet – mesélte a Blikknek a felháborodott színésznő az idén tavasszal történteket. – A lányom teljesen lefagyott, természetesen nem volt képes folytatni az előadását.

blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/lanya-sokkos-allapotba-kerult-a-zaklatas-miatt/72dxdcy

A polgári színházak társulatainak titkos megválasztás után kell delegálniuk az újonnan létrehozandó Színművészeti Akadémia tanárait.
Az új akadémiát mielőbb be kell indítani!

Új képzés - új tanárok - új helyszín.
Dörner György, Balázs Péter, Cseke Péter, Oberfrank Pál, Ókovács Szilveszter, Bozsik Ivette, kapásból csak pár.

"Janisch filmjeiben az ismeretlen környezetben vagy idegen tájban mozgó szereplők többnyire olyan szélsőséges helyzetbe kerülnek, amely szembesíti őket valódi önmagukkal, elfojtott vágyaikkal, bűneikkel. Filmjeit előszeretettel nevezi bűnfilmeknek."
Egy pszichopata beteg f.szfej. KÖZPÉNZEN HIZLALVA...

Janisch forgatókönyvírója, állandó munkatársa, Forgách András író.
Forgách András: "Anyám ügynök vagy besúgó volt."
2002-ben Esterházy Péter apja besúgótörténetét írta meg a Javított kiadásban, Forgách apja és anyja besúgótörténetét dolgozza fel.
“Mit mondtál, te dög, te patkány? Hogy >>csak tapintatosan

Erről is tudsz ugye Attila!

Gregor Bernadett: „Nem szeretek olyan rendezőkkel dolgozni, akik megaláznak”

Ahogy az Osztálytalálkozó című filmben is elmondja, „egyfajta kiképzőtábornak” élte meg a főiskolás éveket, amelyeket alapvetően kellemetlen élményként vitt magával. „Az egyik feladat során a Mesél a bécsi erdő című darabból csináltunk meg egy jelenetet. Előtte fürdőruhába kellett öltözni, majd letusolni, aztán vizesen, dideregve lejátszani a jelenetet a bizottság előtt. Szerintem ez nincs rendben, ugyanakkor előzménye volt annak a szituációnak, amikor még csupán elsőévesként, de már teljesen ruhátlanul küldtek színpadra” – emlékezik az interjúban a felvételi harmadik rostájára és az iskola első évére.

Különben, amikor évekkel később elbeszélgettem néhány hajdani tanárral az akkori dolgokról, közülük is többen mondták: szerintük is történtek olyan dolgok, amelyeket nem lett volna szabad megengedni” – mondja ezzel kapcsolatban.

„Tanáraink túlkapásaikkal együtt a magyar színháztörténet kiemelkedő alkotói voltak” – fűzi hozzá, hozzátéve – „Tíz évnek kellett eltelnie, mire elmúlt belőlem az olykor rettegéséig fokozódó szorongás. Nem hiszek a félelmet generáló pedagógiai módszerben; nem szeretek olyan rendezőkkel dolgozni, akik megaláznak. Azt szeretem, ha bíznak bennem, simogatják a lelkemet. Akkor tudok szárnyalni, ha nem törögetik le a szárnyaimat”.

https://szinhaz.hu/2018/10/13/..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés