Most már a rasszizmus és a patriarchátus ellen is harcolnak Greta Thunbergék

2019. december 1. 18:55
Új kiáltványt tett közzé Greta Thunberg néhány társával: a fokozódó klímaharcban most már a „gyarmatosító, rasszista és patriarchális elnyomó rendszerek felszámolása” a bejelentett cél.

A Project Syndicate oldalon tette közzé Greta Thunberg, a klímaellenes tüntetéseivel világhírűvé vált svéd tizenéves lány, valamint Luisa Neubauer és Angela Valenzuela az új kiáltványukat, amelyben kifejtik, miért is sztrájkolnak újra. 

„Egy év sötét tudományos jóslatai és a növekedő aktivizmus után a világ vezetői és a közvélemény egyre inkább észreveszik a klímaválság súlyosságát és sürgetőségét. És mégse történt semmi” – kezdik írásukat.

Thunbergék hosszan sorolják, mi mindent tettek, szerveztek az elmúlt évben, mennyi világvezetővel találkoztak - és szerintük mégsem történtek lépések a válság megoldására. „A tudomány sürgős cselekvés után kiált, de a vezetőink még mindig ignorálni merészelik ezt. Így tovább harcolunk” – jelentik ki.

Greta Thunberg és társai ezért most két pénteki napon újra utcára vonulnak a világ körül, legközelebb december 6-án,  az ENSZ klímakonferenciája idején. 

Hangsúlyozzák: a klímaügyben cselekedni kell, és „az akciónak erőteljesnek és széleskörűnek kell lennie. Végül is a klímaválság nem csak a környezetről szól. Ez az emberi jogok, az igazság és a politikai akarat válsága is. Koloniális, rasszista és patriarchális elnyomó rendszerek alkották meg és fokozták azt tovább. Nekünk mindezt fel kell számolnunk” – szögezik le, hozzátéve: „A politikai vezetőink nem húzhatják ki magukat a felelősség alól”.

Kifejtik: „A kollektív cselekvés működik, ezt bebizonyítottuk. De hogy mindent megváltoztassunk, ahhoz mindenkire szükségünk van. Mindannyiunkra szükség van a klíma ellenállási mozgalomban való részvételre. Nem mondhatjuk csak azt, hogy törődünk vele, ezt meg is kell mutatnunk.”

Összesen 279 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én inkább az itthagyot iskolába visszatérést ajánlanám.

Én inkább az otthagyott iskolába visszatérést ajánlanám.

Mintha csak valami bolsevik szemináriumra járt volna, nyakonöntve persze ezzel nyomorult klímaizével.

Rohadtul unom már a szegény kislányozást. Más gyerekeknek is vannak problémáik az élettel, mégsem akarják a Födet egy nagy zöld koncentrációs táborrá változtatni.

Ezzel értek egyet:
"Jeremy Clarkson: „Greta Thunberg egy idióta”"

https://hvg.hu/elet/20191128_J..

Lefordítom svédről: jelentősebb evró kötvénykibocsásra várnak hogy ezt az egész vircsaftot finanszírozni lehessen.

A baltaarcú lemming kislány stábja hamar eljutott a jegesmedvéktől a kaukázusi fehér emberig...

Senki nem gondolta h a légkör 0,04%-ös összetevőéről van szó. Marx, Engels, Lenins.

A Project Syndicate támogatást kapott az Open Society Foundation-től

A Project Syndicate, amelyet Ezra Klein "a világ legokosabb külső véleményoldalának" nevezett

Ezra Klein Klein was born and raised in Irvine, California.[6] Klein is a middle child,[6] raised in a Jewish family.[7] Klein a kaliforniai Irvine-ben született és nőtt fel. [6] Klein középső gyerek, [6] zsidó családban nevelkedett.

Open Society Foundation: Az Open Society Foundations (OSF, Nyílt Társadalom Alapítványok), korábbi nevén Open Society Institute (OSI), egy nemzetközi pályázatokat biztosító hálózat, melyet Soros György üzletember alapított.

Gréta egy vallási fanatikus.

Akkor a saját megfogalmazásod alapján te nagyon rettegsz a Fidesztől, mert mert hogy úton-útfélen gyalázod. Nem igen foglalkoztatott a dolog, de most azért örülök, hogy megvilágítottad.

Tragikomédia. :(

A cion - és minden spekuláns - tevének ismét át kell jutnia a tűfokán.
Most ugyanis a feladvány megoldása, amit a kicsi Gréta még nem kapisgál, de amire őt is kiszemelték, az:
Hogyan lehet harcolni a klímaveszély ellen, úgy, hogy a klímakatasztrófa okozói, a "tőkeáttétes", mérgezett tőzsdepapíros spekulánsok megőrizzék pozíciójukat.
Sőt: az eddigieknél még magasabb profitcsúcsokat spekulálhassanak maguknak.

Az antiszemitizmus smafu?

"...szerintük mégsem történtek lépések a válság megoldására. "
Még nem hallottál Karácsony Gergőről?

azért az egy történelmi pillanat lesz, amikor félbehagyják a csatát, és elmennek napelemes töltőre dugni az öko-tankokat...
karbonsemleges hadászat at its finest… :D

Ez a harc lesz a végső...

"Ahogy megtjósoltatott" - mondaná Bulgakov.

Garantált a végjáték. És ebből is propagandát fognak csinálni. mindenki felelős lesz, csak
a szülők nem.

A balliberálisok megpróbáltak Gretából egy klímahisztériában utazó második Teréz anyát fabrikálni. Úgy tűnik, a projekt kimerült, új szerepet kell osztani egy körülményeit felismerni képtelen beteg gyerekre. Most egy Rosa Luxemburghoz hasonló felforgatóvá alakítják át. Nem magától teszi.

Ha valami nem tetszik, akkor dislájk. Ha neked nem tetszik valami, az azt jelenti, hogy fosol tőle? Gretától nincs miért félni, még ráhúznak egy két újabb jelmezt és eltűnik. A mostani arculatváltás is azért van, mert már az óceáni hajókázás sem hozta meg a várt eredményt. Minden csoda három napig tart.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés