Sugárterheltek

2019. november 30. 9:41
Baranyai Gábor
Magyar Nemzet
Az ellenzék szótárában a választók többsége által jól ismert lélegeztetőgépet felváltotta a csodák világát jelentő CT.

„Sokat változott a magyar politika világa két évtized alatt, az ellenzék szótárában a választók többsége által jól ismert lélegeztetőgépet felváltotta a csodák világát jelentő CT-, nem beszélve a még titokzatosabb MR-berendezésekről. Amekkora a technológiai különbség egy lélegeztetőgép és egy CT – leánykori nevén komputertomográf – között, akkora a távolság a baloldal kampányígéretei és a valóság között, írjunk bár 2002-t vagy 2019-et. A kampányszlogen szintjén már biztosan maradandót alkotó Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármestere valószínűleg nem tett lépéseket még alapszinten sem, hogy tisztán lásson a képalkotó radiológiai diagnosztika kérdésében.

Pedig hasznos lett volna fellapozni külföldi és hazai szaklapokat vagy csak otthon rákattintani a honlapokra, például a Radiológia.hu-ra, és akkor lehet, hogy nem keltett volna hiú és megalapozatlan reményeket választóiban. A CT nem tesz csodát, a CT nem gyógyít meg senkit, és a CT magában nem sokat ér, ha nincs elég szakorvos, nincs elég CT/MR-operátor radiográfus, röntgenasszisztens. Még mielőtt Karácsony Gergely egyáltalán kapcsolatba került volna a kampány csodafegyvereivel, érdemes tudatosítani, hogy 2010 óta a CT-k és ­MR-ek száma megduplázódott, és a radiológusszakma szerint a következő tíz évben a mostani 202-ről közel 300-ra bővülhet a géppark.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Arra kell figyelni, hogy ez az ellenzéki CT-propaganda nagyon hatékony, mert ez is azt sugalljja, hogy ők bezzeg a stadionok elé helyezik az egészségügyet. Ezért a kormányzati kommunikációban sokkal erőteljesebben kell azt kiemelni, hogy mind a kettő fontos, s pl. a 900 milliárdos stadion-építéssel szemben 25.000 milliárd-ot költött az egészségügyre a kormány.

"Elájulni" nem kell, de az ellenzéki állandó leszólás propagandája hazug.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában