A Kossuth téren tüntettek a pedagógusok

2019. november 30. 14:44
Béremelésért és a munkaterhek csökkentéséért tartott demonstrációt a Pedagógusok Szakszervezete.

„A gyermekek jövője érdekében” mottóval hirdetett demonstrációt szombat délutánra, a Kossuth térre a Pedagógusok Szakszervezete. A tüntetéshez több oktatási szakszervezet is csatlakozott.

Átadták a petíciót

Átadták a Pedagógusok Szakszervezetének követeléseit tartalmazó petíciót az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium részére.

A dokumentumot az Emmi részéről Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, az ITM képviseletében pedig Bódis József tudás- és innováció-menedzsmentért felelős államtitkár vette át. Szabó Zsuzsanna, a PSZ elnöke az átadás előtt közölte: a követeléseiket a szombat délután, a Kossuth térre szervezett tüntetésen is ismertetik.

Az Emmi a tüntetésre reagálva közleményt adott ki, ebben egyebek mellett azt írták, hogy a minisztérium eddig is nyitottan állt a már hónapok óta zajló tárgyalásokhoz, és ezután is nyitott, kész megvizsgálni a további bérigényeket.

A kommünikében a minisztérium azt is írta, hogy a pedagógusok nem a kormány ellen, hanem a még magasabb bérekért tüntetnek, ezért felháborítónak tartják, hogy a szombati rendezvényre az ellenzék és a Soros-hálózat is rátelepedett, és megint csak saját politikai céljaikhoz akarják felhasználni a pedagógusokat.

A Kossuth téren demonstráltak a pedagógusok

Béremelésért és a munkaterhek csökkentéséért tartott demonstrációt a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), több az oktatás területén érdekképviseletet ellátó szakszervezet támogatásával szombaton Budapesten.

A Kossuth Lajos téren, a Parlament előtt összegyűlt tüntetők a többi között követelték a pedagógusok béremelését, a tanárok, oktatók óraszámának, munkaterheinek csökkentését, a pályakezdő pedagógusok támogatását, a hatéves gyermekek kötelező beiskolázásáról szóló szabályozás visszavonását, illetve a szakképzési törvény visszavonását.

Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke a demonstráción elmondott beszédében hangsúlyozta: amennyiben a kormány nem teljesíti a követeléseiket, januárban országos pedagógussztrájkot tartanak.

A tüntetést az Index.hu-n nézhetik vissza.

 

Összesen 166 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

M8 a FRÁSZT keresnek országgyűlési képviselők MINDEN EGYES tüntetésen?!?

Ez tény, meg tudom erősíteni. Én is egyetemen oktatok. 6 órás munkaszerződéssel heti 12 tanórát kell tartanom. Persze ezekre az órákra ugyanennyit is készülök, nyáron pedig jegyzeteket és publikációkat írok. Az alapbérre rájön egy a munkáltató által meghatározott összeg, így jön ki egy viszonylag normális netto. Viszont én nem tartom magam pedagógusnak. Nekik egész más munkájuk van. Dolgoztam általános iskolában is és gimnáziumban is. A kollégák nincsenek túlfizetve, de senkinél nem éreztem, hogy nagyon spórolnia kéne. De őszintén megmondom azt is, hogy soha nem éreztem, hogy halálra dolgozta volna magát bárki is. Akárki akármit mond, az iskola az egyik leglazább munkahelyek közé tartozik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés