Lovagokról és Hercegekről – az Alapjogokért Központ szemléje

2019. november 29. 21:09
Messzire kerüljék el a nyugat-virginiai Upshur megye reakciós könyvtárát! Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Kedves Olvasóink már többször találkozhattak szemléinkben olyan esetekkel, amelyek haladó világunkban bizony próbára teszik a befogadó és befogadott közötti együttélés hétköznapjait. Nos eheti első történetünk is ezekről az apró súrlódásokról szól. Londonban úgy tűnik, hogy még nem kellően progresszív a jogrendszer, hiszen a kirekesztett muszlim férfipolgárok számára nem teszi a poligámiát, ezért sajnálatos módon de jure nem lehet több feleséget tartani, Mohammed Khannal főhősünk legnagyobb bánatára. A brit városkákban egyre népszerűbb „keresztnevű” (kirekesztő kifejezés vigyázat) Mohammed így a poligámia ötletétől szintén nem rajongó 18 éve muszlim házasság keretében elvett feleségét lapátra tette, négy gyerekkel együtt, tartásdíj nélkül. A történet szépsége, hogy a brit bíróság védelmébe vette a mi főhős Mohammedünket, ami miatt ezért természetesen áll a bál a feminista tábor részéről. Aggasztóan iszlamofób mentalitás… Az Independent tudósítása több hasonló esetre is emlékeztetett, így arra az ügyre, amikor az angol rendőrség évtizedek óta tudott mindent, a több tízezer nőt megerőszakoló muszlim bandákról, de nem tett semmit, mert attól tartottak, hogy iszlamofóbnak fogják bélyegezni őket… De hát mit lehet tenni, tiszteletben kell tartani a másik kultúráját, egyébként hova fajulna a világ?

Az esős London után utazzunk egy kicsit kellemesebb mediterrán városkába, Barcelonába. A BBC riportja betekintést nyújt abba a minden haladó nyugati település számára követendő paradicsomi vízióba, ahol a férfiaknak épített városokat végre átformálhatják, a férfiak előjogait eltörlik. Mint azt a riportból megtudhatjuk, a patriarchátus elnyomása sajnos a városok kialakítását is leuralta az évszázadok során ennek eredményeként minden a férfiakat szolgálja a nyugati társadalom legtöbb településén. (Itt említeném meg, hogy a kocsma is egy ilyen elnyomó férfi jelenség lehet…) A nevesített videóban, Sara Ortiz várostervező hat javaslatot vázol fel, a toalett használattól kezdve az alapvetően férfiak által használt személyautók megadóztatásáig, amellyel szerinte minden várost jobbá és egyenlőbbé lehetne tenni. A program megvalósítása esetén az esetleg gazdasági vagy toaletthasználati előjogokért tömegessé váló transzneművé váló férfiak ügye egyelőre még nincs kezelve, de ami késik az nem múlik. Ha maga szerint is elnyomó jelenség a kocsma, s szeretne Karácsony Gergely számára ilyen és hasonló javaslatokat eljuttatni, ne habozzon, kattintson ide.

A feminintudatos várostervezés után gendertudatos gyermeknevelés. A Huffingtonpost számol be arról a haladó koncepcióról, amely összefoglalóan „gender-kreatív-nevelésként” írható le. A folyamat során a gyermek nemi sztereotípiáktól mentes behatásokat, megszólításokat, dicséretet kap. Természetesen tilosak a nemiségre utaló jelzők, szavak használata, ami helyett a csöppség a „theyby” szóval illethető, ami az angol „they” (ők) és a baby szóból ácsolt gendersemleges műszó. A cikk egy ilyen haladó szellemiségben nevelő szülőpár és genderfluid babaáldozatuk történét is elmeséli,, amelyben olyan sokkoló nehézségekkel kell megküzdeniük, mint a gendersemleges ruhák beszerzése vagy éppen a külföldi utazások okozta sokkos behatások a retrográd helyi kultúrák által… Javasoljuk az év haladó szülői díjjal jutalmazni a bátor anyukát és apukát nehéz küzdelmeikért.

Egy nagyon izgalmas és hasonló ügyről számol be a Pinknews is, ahol Heron Maxine traszmodell fejti ki véleményét, miszerint a gyermek nemével kapcsolatos saját döntését a szülőnek már kicsi kortól tiszteletben kell tartania. Gyerekekről beszélünk, akinek egyáltalán nem kell megmondani, ha tévednek. Mit árthat, ha valaki felfedezi önmagát. Ehhez rajtuk kívül semmi köze másnak” – idézi Maxine bölcs szavait a beszámoló. Nehéz ezekkel a kész tényekkel vitatkozni, így nem is tesszük, a teljes hír magáért beszél. S csak reménykedünk benne, hogy a gyermekek nem ébrednek tömegesen egyik reggel arra a gondolatra, hogy igazából rovarlárvák, aki hamarosan pillangóvá fognak átalakulni a paplan melege alatt a bebábozódás éppen zajló folyamatában. Iskola így szóba se jöhet természetesen. De hát gyerekek, hadd fedezzék fel magukat! A tanároknak pedig majd találunk valami más állást, lehetnek hernyókeltetők, például.

Ezúttal viszont kénytelenek vagyunk egy rossz hírrel is szolgálni a gyermeküket haladó szellemiségben nevelők számára: messzire kerüljék el a nyugat-virginiai Upshur megye könyvtárát! A helyi maradi lakosság ugyanis arra kényszerítette a könyvtár haladó szellemiségű vezetőjét, hogy levegye polcáról az LGBTQ-mozgalom egyik remekművét, a Knight & Prince (A lovag és a herceg) című nagyszerű mesekönyvet. A felháborító, kirekesztő, a gyermekeket a homoszexuális propagandától megfosztó esetről az LGBTQ Nation és a mountaineerjournal internetes oldalak számolnak be. A hír hatására egy többen jelennek meg a könyvtár előtti parkban és a könyv melletti szolidaritás kifejezéseként. Hírünket folyamatosan frissítjük, állítólag további könyveket is túszul ejthettek.

De minek nekünk mesék és mesekönyvek, ha a csodák velünk élnek! A New York Post írt arról a felemelő Stephen King fantáziáját is megszégyenítő esetről, amikor is egy transzférfi? (nő) előbb visszaváltozott nőve, majd pedig újra férfivá, annak érdekében, hogy nőként petesejtje legyen. Erre azért volt szüksége, hogy a nemváltoztatás folyamatos nirvánájában lévő úrhölgy cisznemű párja a mesterségesen megtermékenyített petesejtet kihordhassa. Édes kis történet. Mindenkinek ajánljuk lefekvés előtt némi töménnyel vagy nyugtatóval. A maradi virginiai Upshur megyét azonban ennek a családnak is lehet érdemesebb elkerülni…

És akkor egy kis klímaszorongás a végére. Egy 21.századi igazi klímalovag hőstörténetét dolgozza fel az Outside magazin. Hősünk ugyanis kiszámolta soktonnás pickupjának és terepjárónak fogyasztását és klímalábnyomát, majd rádöbbent, hogy ez még mindig csak töredéke annak, amit egy következő emberi földi élet okozna. Így vett egy nagy levegőt és felelősségteljesen ivartalanította magát: elkötötte ondóvezetékét. Így nem kell a Földnek tovább pusztulnia gyermeke miatt, neki pedig marad elég ideje hangos hobbijaira. Win-win helyzet, végülis. A hőst, akit Wes Silernek hívnak, nyugodtan felkarolhatná a zöld mozgalom: minden egyes fellépésénél egy meg nem született gyermekem utáni kibocsátásszámlálóval jelezhetné ő mennyit tett a Föld megmentéséért. Már csak azt nem értjük, hogy ha az emberiség ennyire káros a bolygóra, akkor mi bajuk a zöld hippimozgalmaknak a háborúkkal, de igazán? Elvégre is, kevesebb élet, kevesebb szennyezés…

És, hogy ha a szemlénk végére esetleg még maradt volna étvágya, javasoljuk, hogy dobjon be egy bolygómentő zöld hamburgert egy közeli oxigénbárban. Hogy a zöldburger egészségtelen és kibocsátási lábnyoma majdnem ugyanannyi, mint az igazi húsé, kit érdekel. Igazából is az érzés a lényeg, nem igaz? A Huffpost oldalán mind erről többet is megtudhat az igazi finom zöld falatok összetevőiről.”

A teljes szemle itt olvasható.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés