Orbán Balázs: Nem értjük, miért szavazták le a szuperkórházat

2019. november 27. 22:46
A politikus a Hír TV műsorában beszélt erről.

A Hír TV Magyarország élóben című műsorának vendége volt szerda este Orbán Balázs, a miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

A politikus elmondta: a kormány úgy látja, hogy Budapestet nem lehet fejleszteni a fővárosi önkormányzat és a kerületi önkormányzatok támogatása nélkül, a kormány pedig eláll a fejlesztésektől, ha azt látja, hogy a főváros nem támogatja őket. Az atlétikai vb kapcsán Orbán Balázs rámutatott: Ferencváros, Csepel és a főváros közgyűlése támogatja a beruházásokat, Karácsony Gergely azonban ellenzi őket. A kormány tudomásul vette a főváros feltételeit. „Én nem látok teljesíthetetlen feltételeket ezek között” – fogalmazott Orbán Balázs.

Az államtitkár azt mondta: szomorúan veszik tudomásul és nem értik, miért mondott nemet a főváros a szuperkórházra. „Arról volt szó a kampányban, hogy stadionstop lesz és az egészségügyre szeretnének többet költeni, most meg pont fordítva áll a dolog” – mutatott rá a politikus. A kormány nem számított arra, hogy a Fővárosi Közgyűlés leszavazza majd a szuperkórház építését. 

Azt ugyanakkor visszautasította Orbán Balázs, hogy a kormány „​​​​​​​túl engedékeny” lenne Budapesttel. „​​​​​​​Számunkra a budapestiek érdeke az első” – fogalmazott. A kormány továbbra is az együttműködésben érdekelt, mert erős Budapest nélkül nem lehet erős Magyarországot építeni, és csak azt várják el, hogy a lakosok érdekében hozzanak döntéseket a helyi vezetők. A helyi vezetések teljesítményéről az embereknek kell majd döntést hozniuk, mert ez a demokrácia – magyarázta Orbán Balázs. 

Az Európai Parlamentben a magyar országgyűlési szabályok ellen rendezett demonstrációval kapcsolatban az államtitkár elmondta: nincs új a nap alatt, a megszokott bevándorláspárti politikusok tüntetnek. „​​​​​​​Minden munkahelyen rendnek kell lennie” – fogalmazott Orbán Balázs. A parlament is munkahely, ahová a választópolgárok küldik a képviselőket, és ott komoly munka folyik, de a szirénázás, kiabálás és egyéb rendbontások azt mutatják, hogy a rendbontók nem veszik komolyan a helyet és a munkájukat. Ezért arányos, de hatékony szankciókra van szükség. „​​​​​​​Senkinek sem érdeke, hogy a magyar parlament úgy nézzen ki, mint bármelyik banánköztársaságnak a parlamentje” – húzta alá a politikus.

A teljes beszélgetés ide kattintva tekinthető meg. 

Összesen 139 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Alighanem szóról-szóra Tömény hazugság a kommentelői léted te alacsonyhozzászólásszámú névtolvaj Dodó.

A CÖF jobban tudja, de te még jobban, ha-ha.

egy 192x-ben épült heim pál kórházat akárhogy felújíthatsz, statikailag sosem lesz alkalmas arra, hogy egy helikopter leszálljon a tetejére. ez nem megy ablak és radiátor cserével.
és mivel ma már igencsak más szempontok vannak, mint voltak a századelőn, egyáltalán nem ördögtől való gondolat a régi foltozgatása helyett az új építése.

Pont ez az arc vesztes:-)))
A kampányban nem volt korhazstop, most van.
A kampányban volt stadionstop, most mégis épülni fog három stadion:-)))))
Csak így tovább:-))) a szavazóik kapkodhatjak a fejüket, mert minden ígéretnek pont az ellenkezője történik:-)

Könnyű dolgod van, mert arról csak meddő vitákat lehetne folytatni, hogy az előző kormányzat, amelyik csak leépítésben tudott gondolkodni, mára hová jutott volna a 2010-es helyzet felszámolásában. Ezért aztán lehet csemegézni a még megoldandó kérdések között, lehet ezekre fókuszálni és hallgatni a fejlesztésekről, vagy ha ez már nem megy, akkor nyíltan támadni a fejlesztéseket. Érvek helyett pedig lehet cirkuszolni a parlamentben, politikának nevezve azt, amit a mérhetetlen támogatottságú pártok képviselői egyéb képességek híján művelnek. Pedig tekinthetnének az Európai Parlamentre is, ahol a többség dönt, aztán nincs tovább. Akár úgy is, hogy addig szavaznak, amíg ki nem jön a kívánt eredmény. Megjegyzem ezt az európai szintet mi még nem értük el.

Szóval, megállapíthatjuk, hogy a te kedvenceid csak egy dacos kisgyerek szintjén tudnak létezni, szembe menni mindennel. Behívnák a NATO-t a kormány ellen, de nem szavazzák meg a NATO kötelezettségből adódó katonai fejlesztéseket. Rinyálnak az egészségügy miatt, de nem állnak az eddigi legnagyobb egészségügyi fejlesztés mellé. Zöld politikáról óbégatnak, majd bejelentenek egy minden konkrét tartalom nélküli klímavészhelyzetet. Korrupciózás közben végre, nagy nehezen felismerik a felvételeken szereplő Lackner Csabát, de sunnyogva elmennek a Lackner által megemlített korrupciós pénzeket zsebre tevő Gajda Péter polgármester, és a még nagyobb pénzekben utazó Kránitz Krisztián érintettsége mellett.

A demagóg megjegyzésedről pedig annyit, hogy az egészségügyi dolgozók több pénz mellett sem tudnak teljesíteni, ha nincs kellő, a kor szintjének megfelelő infrastruktúra. És az a demagóg hozzáállás sem működik, hogy minden beruházást az egészségüggyel állítunk szembe. Jól hangzik, csak éppen értelmetlen, főleg akkor, ha pont egy egészségügyi beruházással szemben durciztok toporzékolva, mint egy óvodás.

Nézd meg a térképet, mekkora területen áll a Déli pályaudvar és mekkora területet jelent a tervezett helyszín.

Még annyit, hogy mindezt nézd a mai zöldőrület és faimádat figyelembevételével.

Méltó vagy a parlamenti ellenzékhez. Semmi érv, semmi érdemi válasz a felvetésekre, csak durcás ellenkezés leszegett fejjel. Aki érvel, az nem gyűlölködik, az vitatkozik, mert a gyűlölködés egyik részeleme éppen az érvekre adott válasz kikerülése, helyette csak a mások fél minősítése van. Ennyit erről.

Csak azért reagálok, mert elfelejtettem megemlíteni, más nick nevének ellopása kívül helyez téged azon a körön, amit szalonképesnek lehet nevezni. Ez pedig vagy mentális leépülésre, vagy alapvető intelligencia hiányára utal.

Még mindig a térképet ajánlom, meg a környék ismeretét. Az egykori TF és a Déli pályaudvar több, mint tíz méterrel lejjebb lévő rendező része között lakótömbök vannak, azokkal is kezdeni kéne valamit. A pályaudvar utasforgalmi részét, ami közel van metróhoz, buszhoz, villamoshoz szintén lakótömbök választják el innen.

Évszázadokkal ezelőtt a tengerre is tudtak várost építeni, Velencét. Mai tudásunk talán elég arra, hogy megoldjuk az elképzelt helyszínen a kórház talajmechanikai kihívásait.

Aki látta Fekete Győr városházi nyilatkozatát egy esetleges népszavazásról, van mögötte pár év, akkor felfedezhette benn az előző rendszerben filmeken mutatott kommunista agitátorok, felforgatók stílusát. Ilyenek voltak láthatóak mondjuk a Tanácsköztársaságról szóló Bors című sorozatban, de Érdemes lenne műsorra tűzni Jancsó filmjét a Fényes szeleket is. Az pedig különösen tetszett, ahogyan Hadházy álldogált alázatosan a háttérben. Pont ilyen, senki földjéről befelé igyekvő idiótákat tudnak jól kihasználni a Fekete Győr féle anarchisták.

Értem én, de még egyszer, milyen helyszínt tudsz javasolni?

Ehhez képest:

"Budapest nem ellenzi a dél-budai szuperkórház megépítését, még ha vannak is ellene szakmai érvek, és nem ártana, ha ezekre a kormány is odafigyelne, írta a Facebookon Karácsony Gergely főpolgármester. Karácsony szerint ellenzésről már csak azért sincs szó, mert nincs mit ellenezni:
Öt éve csak beszélnek a szuperkórházról, de egy kapavágás nem történt. Hagyjuk tehát az olcsó hangulatkeltést, taktikázást, a budapestiek egészségének ügye ennél több komolyságot érdemel..."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés