Vagyonkezelőnek született

2019. november 22. 9:02

Pilhál György
Magyar Nemzet
Soproni Tamás polgármester szerint Bodnár Zoltán a legtisztább kezű szakember hírében áll.

„Maga Bodnár Zoltán kerül a terézvárosi vagyonkezelő élére, már csak azért is, mert egyedül őt jelölte Soproni Tamás polgármester, aki szerint Bodnár »a legtisztább kezű szakember hírében áll«.

Máriám! Ki ez a Bodnár Zoltán? Hősünk az MSZMP KB pénzügyi szakértőjeként lépett színre anno, majd bankárnak állt. Volt MNB-alelnök, dolgozott a CIB Banknál, a Konzumbanknál, tagja volt a Malév igazgatóságának. Az MSZP-kormányok alatt az Állami Autópálya-kezelő Rt.-t igazgatta – itt milliárdokat adott a Betonút Rt.-nek, amely ugyan autópályát nem épített ebből, viszont odaadta fialtatni a pénzt a legendás Kulcsár Attilának. (El lehet képzelni.) A Gyurcsány-kormány idején Bodnárt már az állami Eximbank élén találjuk, ahol mesés fizetésért sajátos módon támogatta a magyar vállalatok exportját. Azért adott több tíz milliárd forint hitelt zavaros offshore brigádoknak, hogy azok egy magyar építőipari céggel Moszkvában plázát építsenek. Nevezettek, miután a pénzt felvették, végelszámolással megszűntek, majd eltűntek. (A Bodnáréknak garanciát adó kazah bank elnöke külföldre porolt, ugyanis odahaza csalás miatt körözték, végül Franciaországban került tömlöcbe.) Az ügyben jelenleg is nyomoznak, az állam (az adófizetők) kára a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szerint 27 milliárd forint körül lehet.)

A »legtisztább kezű szakember hírében álló« Bodnár Zoltán legutóbb 2014-ben szerepelt rivaldafényben, amikor a Fodor-féle liberális párt színeiben főpolgármester-jelöltként mérette meg magát – 2,1 százalékkal tök utolsó lett. A Jóisten is terézvárosi vagyonkezelőnek teremtette.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Feddhetetlen demokrata, szakértő és európai. Ráadásul valódi XXI századi. Hol a hiba?

A cikket lájkoltam, nem Bodnárt. Néha ellentmondásos ez a like-dislike.

Nem ez a fő kérdés. Hanem hogy miért nem zavar egy megújulni akaró, XXI. századi politikát óhajtó mélydemokratát? Vagy a saját tolvaj jó tolvaj? Mégsincs szó a rezsim meghaladásáról?

Mi azt hittük, hogy Soproni Tamást zavarja. Mert, mintha elhangzott volna valami ezzel
kapcsolatban a NOmentum vezetése részéről.

Válaszok:
Karvaly | 2019. november 22. 10:27

"2016. november elején Bodnár Zoltán kilépett a pártból, és visszavonult a politikából."
A politikusok visszavonulás a politikától olyan, mint a zenészek 10. búcsúkoncertje.
Van az a pénz.

És kinek a lopása derült ki?

Nem gondoltam, hogy Gyurcsány a háttérből ilyen ravaszul lövi ki a Momentumot a versenyből, teszi a fiatalokat a közvélemény előtt a korrupt öreg balliberális komcsikkal egyenlővé. Feri, Feri, Te nagy kópé vagy, s innovatív, Neked, mint a sárkányoknak, mindig újabb fejed nő.

Viktor, ne aludj el. S hallgass a Pilhálokra általában is. A Stoffánt felizgató írásra gondoltam.

Pilhál, jó az irány, jusson eszedbe az egyébként kétes emlékezetű Savonarola példája. Savonarolát 1491. nyarán Lorenzo Medici döntése nyomán a San Marco priorjává választották, s amikor Lorenzo elment hozzá, annak alamizsnáira ekként válaszolt: " Egy jó kutya nem hagyja abba az ugatást, hiába vetnek neki csontot."

Pilhál, Te is "ugass tovább", a Fidesz, de a többség érdekében is.

A "fideszesek" (jelentsen ez a szó bármit) nevében nem tudok nyilatkozni, de azt látom, hogy téged (meg a hozzád hasonlókat) nem zavar, ha valaki tolvaj.
Max az, ha neked nem jut belőle.

A Momentumról már az évek óta lehet látni, hogy majd beledöglenek, hogy végre ők is oligarchásat játszhassanak.
Minden feltételezés ellenére a szavazók nem hülyék, így nagy esély van rá, hogy tényleg bele is fognak dögleni.

Hogyne ismerné. Ahogy ismeri a szemesnek áll a világ, valamint a kéz kezet mos mondásokat is. No meg az amit ma ellophatsz, ne halaszd holnapra ősi demokratikus igazságát is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés