Több száz bevándorlót akarnak partra tenni az NGO-hajók Olaszországban

2019. november 22. 20:51

Az Aita Mari, az Ocean Viking és az Open Arms migránsmentő-hajók engedélyt kértek a kikötésre.

2019. november 22. 20:51

Kétszáztizenöt személy tartózkodik az Ocean Viking, hetvenhárom az Open Arms és hetvenkilenc az Aita Mari nevű NGO-hajón, amelyek felhívást intéztek Olaszországhoz, minél előbbi kikötést kérve – jelentette az olasz sajtó pénteken.

Az Ocean Viking a francia Sos Mediterranée és az Orvosok határok nélkül (Msf) civil szervezetek  közös hajója, amely augusztustól már többször megfordult a líbiai és az olasz partok között.

Majdnem négy hónap alatt több mint hatszáz bevándorlót hozott az olaszországi kikötőkbe.

Az Open Arms-t a hasonló nevű spanyol nem kormányzati szervezet (NGO) működteti. Az Aita Mari az azonos nevű szintén spanyol civilszervezet hajója, amely egy év szünet után november 12-én indította újra tevékenységét a Földközi-tengeren.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (OIM) közlése szerint a líbiai harcok kiújulásával az utóbbi 48 óra alatt több mint 600-an indultak útnak a líbiai partokról tíz különböző csónakkal vagy kisebb hajóval.

Ezekből egy csónaknak sikerült eljutnia egészen a dél-olaszországi Lampedusa szigetéig. Egy másik csónaknak a péntekre virradó éjszaka a máltai hatóságok nyújtottak segítséget. További,  migránsokkal teli csónakokat a líbiai parti őrség tartóztatott fel. Ezzel egy időben az olasz hatóságok a délnyugat-olaszországi Crotone vizein egy vitorlás hajót tartóztattak fel 31 migránssal: a hajó a törökországi Bodrumból hat nap alatt tette meg az utat. A hajó két fős orosz legénységét őrizetbe vették.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stylo
2019. december 02. 09:13
FEL KELL ROBBANTANI MINDEGYIK LADIKOT MIGRÁNSOKKAL EGYÜTT .
worlprofid
2019. november 26. 22:55
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
selsalzfar
2019. november 25. 03:50
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
tango47
2019. november 24. 11:36
Látszik, hogy nem vagy tisztában még azoknak a szavaknak az értelmével sem, amiket használsz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik