Több száz bevándorlót akarnak partra tenni az NGO-hajók Olaszországban

2019. november 22. 20:51
Az Aita Mari, az Ocean Viking és az Open Arms migránsmentő-hajók engedélyt kértek a kikötésre.

Kétszáztizenöt személy tartózkodik az Ocean Viking, hetvenhárom az Open Arms és hetvenkilenc az Aita Mari nevű NGO-hajón, amelyek felhívást intéztek Olaszországhoz, minél előbbi kikötést kérve – jelentette az olasz sajtó pénteken.

Az Ocean Viking a francia Sos Mediterranée és az Orvosok határok nélkül (Msf) civil szervezetek  közös hajója, amely augusztustól már többször megfordult a líbiai és az olasz partok között.

Majdnem négy hónap alatt több mint hatszáz bevándorlót hozott az olaszországi kikötőkbe.

Az Open Arms-t a hasonló nevű spanyol nem kormányzati szervezet (NGO) működteti. Az Aita Mari az azonos nevű szintén spanyol civilszervezet hajója, amely egy év szünet után november 12-én indította újra tevékenységét a Földközi-tengeren.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (OIM) közlése szerint a líbiai harcok kiújulásával az utóbbi 48 óra alatt több mint 600-an indultak útnak a líbiai partokról tíz különböző csónakkal vagy kisebb hajóval.

Ezekből egy csónaknak sikerült eljutnia egészen a dél-olaszországi Lampedusa szigetéig. Egy másik csónaknak a péntekre virradó éjszaka a máltai hatóságok nyújtottak segítséget. További,  migránsokkal teli csónakokat a líbiai parti őrség tartóztatott fel. Ezzel egy időben az olasz hatóságok a délnyugat-olaszországi Crotone vizein egy vitorlás hajót tartóztattak fel 31 migránssal: a hajó a törökországi Bodrumból hat nap alatt tette meg az utat. A hajó két fős orosz legénységét őrizetbe vették.

(MTI)

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem érjük meg. A leszármazottaink sem érik meg.

Vigyék őket ide:
https://sokszinuvidek.24.hu/mo..

A tulajdonosokat meg fizessék ki közösen az olaszok és a spanyolok. Gondolom, a migránsok azonnal elkezdenek földet művelni, terményt hordani a piacra, egy szóval melózni.

Rosszabbra készülnek.........a fehér ember tűnjön el a föld színéről.
Minden erre mutat: eutanázia, abortusz, demográfiai....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés