Miniszterelnökség: Rémhír terjed a Mátrai Erőműről

2019. november 21. 21:23
Gulyás Gergely szerint az erőmű körüli patakokban habzás, valamint halpusztulás sehol nem tapasztalható.

Az Inforádió beszámol arról: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rémhírnek minősítette, hogy a Mátrai Erőmű visontai víztározójából felszabadult, erőteljes szagú bomlástermék veszélyes az emberi egészségre. Gulyás Gergely a Kormányinfón elmondta: mérések igazolják, hogy a környezetbe kerülő gáz koncentrációja nem haladja meg a határértékeket. A tárcavezető azt is cáfolta, hogy az eladás alatt álló erőmű veszteséges lenne. Mint fogalmazott, folyamatosak az ellenőrzések, a vizsgálatok adatai pedig a kormány rendelkezésére állnak.

A Katasztrófavédelmi Mobil Laborok (KML) levegőmérései alapján a kifolyási ponton közvetlen körzetén kívül sehol nem mérhető határérték fölötti légszennyező anyagkoncentráció, így valószínűleg a kén-hidrogén okozhatja a bűzhatást, ami határérték alatti koncentráció esetén is előfordulhat, tette hozzá a kancelláriaminiszter A vízmintavételi eredmények a vízügyi hatóságnál állnak rendelkezésre, napi rendszerességgel végeznek méréséket – folytatta –, a környezetvédelmi hatóság rendelkezésére álló adatok alapján pedig a vízfolyáson habzás, valamint halpusztulás sehol nem tapasztalható. A tárcavezető megjegyezte azt is, hogy a környezetvédelmi hatóságon jelenleg hatósági eljárás sincsen folyamatban, ahogyan a lakosság részéről sem érkezett jelzés az elmúlt napokban.

Egyszeri eseményről volt szó – szögezte le Gulyás Gergely –, azóta azonban semmilyen rendellenesség nem tapasztalható. Semmilyen határérték túllépést a hatóságok nem mérnek, ehhez képest pedig csak rémhíreknek tudja minősíteni az ezzel kapcsolatos különböző sajtóban és máshol megjelenő találgatásokat.

Az Inforádió azt is közölte: a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón kérdésre válaszolva cáfolta, hogy az eladás alatt álló Mátrai Erőmű veszteséges lenne. Gulyás Gergely elmondása szerint stratégiai fontosságúnak tekintik a lignitvagyont, miután rendkívüli helyzetekben ez jelenthet energiatartalékot Magyarország számára. Megjegyezte, való igaz, 2017-ben még veszteséges volt, de ezt követően nyereségessé vált, ennek köszönhetően az eredménytartalék terhére 11 milliárd forint osztalékot fizetett ki az erőmű a tulajdonosoknak az elmúlt évben. Az Opus Global Nyrt. és a Status Energy Magántőkealap szándéknyilatkozatot írt alá az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-vel a Mátrai Erőmű Zrt. 72,66 százalékos közvetett tulajdoni hányadának eladásáról.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

+ korhazbezaras. +Választási törvény átírása.
Minden nap hazudik valamit az ellenzék médiája.

A rémhíreket mind kozreadjak, a cafolatot nem jelentetik meg.
A cafolatot fizetett hirdetésben kéne megjelentetni a hazug oldalakon

A rémhírterjesztés büntetése 3 év?
Ja, igen, de csakis akkor, ha a hírbe hozottat Helsinki Bizottságnak hívják. Sőt, a helsinki kártérítést kap a "Magyar" Bíróságtól, amiért a kormány azt merészelte állítani, hogy segíti a migránsokat...
Ha Mészáros Lőrincnek nevezik a rossz hírbe hozottat, akkor a törvény hatályát veszíti.

Szerintem rögtön kéne cáfolni a rémhíreket, nem pár nap múlva. Pár nap alatt beleég a ballib ágyak a a rémhír, a cafolatot még nincs lehetőségük megismerni.
Az ellenzék teljes pályás letamádast folytat, a cafolatokat ugyanilyen mentalitással kell terjeszteni.

Sajtószabadság van, ami azt jelenti, hogy azt hazudnak, amit csak akarnak. Külföldön meg sivítoznak, hogy nincs sajtószabadság.

Szerintem is lassúak vagyunk.

Talán itt lehetne perelni, hiszen a hvg ordasat hazudott, olyan Teller-levél szerűt:
https://www.origo.hu/itthon/20..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés