Elegem van Karácsony városellenes viselkedéséből

2019. november 21. 14:24
Kiss András
Magyar Nemzet
Karácsony azt mondta, hogy azok főpolgármestere is akar lenni, akik nem őrá szavaztak. Itt az alkalom!

„Karácsony Gergely főpolgármester beletenyerelt a Liget Budapest projektbe, és kiradírozta belőle az új Magyar Nemzeti Galériát, a Magyar Innováció és Tudomány Házát, valamint az újjáépítendő Városligeti Színházat.

Azóta sem hagy nyugodni ez a hír, amely úgy érintett, mint amikor egy példátlan gaztettről szerez tudomást az ember. Itt a nyugati világ legnagyobb kulturális beruházásáról van szó, amelyre minden magyar büszke lehet. Október 25-én Európa legjobb középületének díját nyerte el a projekt részeként megvalósuló Magyar Zene Háza. Előtte a világ legjobb középületének díjában részesült a leendő Magyar Néprajzi Múzeum.

Sou Fujimoto, a Magyar Zene Házának világhírű tervezője kivételes fejlesztésnek nevezte a Liget-projektet, amely példaként szolgálhat a jövő városfejlesztőinek, mivel a zöld- és az épített környezet kivételes összhangját valósítja meg. Eközben Karácsony állandóan zöld Budapestről beszélve utasítja el az említett létesítményeket, hiába bizonyította be Baán László, a projekt kormánybiztosa, hogy annak megvalósulása esetén több lesz a zöldfelület, mint amennyi volt. Karácsony azt mondta, hogy azok főpolgármestere is akar lenni, akik nem őrá szavaztak. Itt az alkalom!

A kormány hihetetlenül lovagias módon kijelentette, hogy amit nem akar Budapest új vezetése, annak megvalósításáért nem száll harcba, és megadja ugyanazt a támogatást, amit Tarlós Istvánnak megadott volna.

Engedtessék meg, de én egy ilyen emberrel, aki vihorászik a Himnusz éneklése közben, nem tudnék ennyire lovagias lenni, meg akinek részéről a lovagiasság viszonzására eleve nem lehet számítani. Karácsony figyelmen kívül hagyja, hogy Budapest nemcsak a rá szavazott budapestieké, hanem fővárosként az egész országé. Emiatt nincs joga kisajátítani a várost és garázdálkodni benne.

Az atlétikai világbajnokságot először törölni akarta, újabban – kegyet gyakorolva – »csak« lebegteti, a sportolók aláírása, a csepeli polgármester állásfoglalása és az ország akarata következtében. Ráadásul ebben az esetben a hatalmas új zöldterület sem érdekli, ami a megvalósuló világbajnokság hozadéka lenne. Karácsony Gergelynek nincs megalapozott érve a város létesítményei ellen indított hadjáratában. Garázdálkodásának egyetlen oka a kormány elleni engesztelhetetlen gyűlölet, minden lehetséges siker elgáncsolása.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És a máskor a kultúrára (Magyar Nemzeti Galéria), innovációra és tudományra (Magyar Innováció és Tudomány Háza), valamint a színházra (Városligeti Színház) oly érzékeny "véleményformáló és szakmai" liberális elit hallgat, mint a fűrészhal. Sőt, egyetért Karácsonnyal...

Látom, neked van képed hozzá.

Gergőke azt mondta, van pár utokartyaja a kormány ellen, ha bedurvulna valami vita. Szerintem pont úgy bloffol, mint ahogy a Gyurcsányi szokott. Lehet, hogy ő tanácsolta.

Karacsony es az o elegans, disztingvalt modoru valasztoi!
Ahogyan itt is megnyilvanulnak; szajjal, de ha lehetne tenyleg kitiltananak mindenhonnan. Es telepre vinnenek, ahogyan a nagytudasu oboszmesege mondta volt.

"Karácsony azt mondta, hogy azok főpolgármestere is akar lenni, akik nem őrá szavaztak."

Dobrevék nem szavaztak rá? Reális.

Nagyon sajnálatos,
hogy a pócsmegyeri dr. Kiss András nyugalmazott belgyógyász és kardiológus főorvos
az ismereteit kizárólag a Liget Budapest projekt gazdáinak színes propagandaanyagaiból szerezte.
Azokban viszont "naprakész", hiszen már nem eddig állandóan használt kommunikációs "fedőszöveget", vagyis "a Ligetben 60%-ról 65%-ra növeljük a zöldfelületet" szöveget nyomja a pócsmegyeri doktor, hanem az új kommunikációs csinálmányt "a nyugati világ legnagyobb kulturális beruházása" szöveget, amely már nem is rejtegeti az igazi célt, a ligeti beépítéseket.

A pócsmegyeri doktor "a magyar szellemi élet kiválóságait" szólítja a projekt védelmére,
miközben gőze sincs arról,
hogy urbanisták, építészek, tájépítészek, az érintett szakmák jeles képviselői és szakmai szervezeteik
éppenhogy a projekttel SZEMBEN fogalmazták a szakmai véleményüket. Már 2013-tól!.
Máig is LEGFŐKÉPPEN a projekt HELYSZÍNVÁLASZTÁSÁT kifogásolják. Azt, hogy a projekt erőltetői ezeket az új épületeket kizárólag a városligeti parkban tudják elképzelni.

A pócsmegyeri doktornak gőze sincs arról,
hogy " nyugati világ legnagyobb kulturális beruházását" létre lehetne hozni a FŐVÁROS MÁS HELYSZÍNEIN is, és akkor a "Városliget megújítása" ürügyén nem növelnék a park beépítettségét, közparkként lehetne azt megújítani.
De hát ezt a projektet mindössze 8 (nyolc) máig meg nem nevezett elkövető agyalta ki, akik között "turisztikai szakember" az volt, de urbanista egyetlen egy sem volt...

A pócsmegyeri doktornak gőze sincs arról,
hogy a Néprajzi Múzeum meg a Magyar Zene Háza a díját ugyanattól az INGATLANSZAKMAI szervezettől, a londoni International Property Awads -tól kapta.
Hogy megfelelő helyre tegye az ember az International Property Awads által nagy számban osztogatott INGATLANSZAKMAI díjakat, ajánlott tanulmányozni pl. a tavalyi díjazottakat Európából ÉS az Egyesült Királyságból – azért az "ÉS", mert az International Property Awads sajátos módon Európától KÜLÖN kezeli az Egyesült Királyságot (UK). Lehet keresgélni rengeteg "best" és "award winner" között...
Ilyen díjak előtt csak a tájékozatlan laikusok "esnek hasra", komoly építészek ezeket nevetségesnek tartják.

A pócsmegyeri doktor szerint
Baán László, a projekt kormánybiztosa "bebizonyította", hogy a projekt "megvalósulása esetén több lesz a zöldfelület, mint amennyi volt". A valóság az, hogy ezt Baán László sokszor elmondta, de bizonyítani egyszer sem bizonyította be. Egyrészt azért nem, mert a derék Baán nem is tudja pontosan, mi a "zöldfelület" (többször összekeveri a "zöldterület"-tel). Ha tudná, akkor azért nem bizonyítaná, mert a bizonyításból menten kiderülne, hogy a zöldfelület növekedése legnagyobb részben abból származik, hogy a Városligeti tó állandó vízfelületét többszörösére növelik (és az zöldfelületként vehető számításba).

Szóval,
kedves dr. Kiss András nyugalmazott belgyógyász és kardiológus főorvos Pócsmegyerről,
ha van valami, amit "becsületből meg kell tennie"
akkor az a TÖBBOLDALÚ, ALAPOS TÁJÉKOZÓDÁS a Liget Budapest projekt ügyében,
hogy legközelebb ne égesse magát a tudatlanságával...

A többes ("tudjátok", "kerültök", stb.) használata részedről nagy ostobaság.
Én csak a saját nevemben írok,
és ami engem illet, nem kerültem kormányra és nem is vagyok kormányon.
Primitív ráolvasással másnál próbálkozz, én nem vagyok rá vevő.

Tudni viszont valóban sokkal többet tudok a Liget projektről,
mert szemben a magadfajtákkal,
én nem sajnálom az időt és a fáradságot a többoldalú tájékozódásra ebben a témában (sem).

És még valami:
teljesen hidegen hagy, hogy vagabundus nick "nagyon un" valamit.

A 21:52-es beírásomban öt bekezdésben, tényekkel bíráltam, ill. cáfoltam a pócsmegyeri doktor állításait.
Ezekre te nem voltál képes ellenérvekkel válaszolni.
Előbb primitív ráolvasással jöttél, most szidalmazással, gyalázkodással is vegyíted azt.
Arra nem vagy képes, hogy megpróbálj utánajárni a kérdésnek (valószínűleg nem is érdekel),
de gyalázkodást azt "kapásból" nyomod.
Na ez a gagyi, de baromi gagyi, amivel te és a magadfajták operálnak.
Ezzel csak a vitabéli gyengeségedet bizonyítod.

Engem viszont érdekel,
hogy te miért szállsz vitába a Liget projekt témában, ha ennyire nem ismered azt.
Engem viszont érdekel,
hogy miért nem megy a fejedbe, hogy vannak, akik a Liget projektet szakmai alapon ellenzik.
Engem viszont érdekel,
hogy te és a fajtád miért rágalmazza a Liget projekt szakmai ellenzőit (pl. engem) "az ország csődbe taszításával és lerohasztásával", amikor arra egyáltalán nincs semmilyen bizonyítéka.

Most vettem észre,
hogy mekkorát hazudtál.
Pedig a forrásod, az origo.hu kétszer is úgy írta,
hogy "A TELJES ÖNKORMÁNYZATI CIKLUSRA máris 200 millió forint többlettel terhelte meg", illetve
hogy "a budapestieknek ÖT ÉV ALATT 201 millió forintnyi többletkiadást jelent".
De ez téged nem zavart, és "évi/évente 200 millió"-ról hazudtál.
(:-(((

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés