Elegem van Karácsony városellenes viselkedéséből

2019. november 21. 14:24
Kiss András
Magyar Nemzet
Karácsony azt mondta, hogy azok főpolgármestere is akar lenni, akik nem őrá szavaztak. Itt az alkalom!

„Karácsony Gergely főpolgármester beletenyerelt a Liget Budapest projektbe, és kiradírozta belőle az új Magyar Nemzeti Galériát, a Magyar Innováció és Tudomány Házát, valamint az újjáépítendő Városligeti Színházat.

Azóta sem hagy nyugodni ez a hír, amely úgy érintett, mint amikor egy példátlan gaztettről szerez tudomást az ember. Itt a nyugati világ legnagyobb kulturális beruházásáról van szó, amelyre minden magyar büszke lehet. Október 25-én Európa legjobb középületének díját nyerte el a projekt részeként megvalósuló Magyar Zene Háza. Előtte a világ legjobb középületének díjában részesült a leendő Magyar Néprajzi Múzeum.

Sou Fujimoto, a Magyar Zene Házának világhírű tervezője kivételes fejlesztésnek nevezte a Liget-projektet, amely példaként szolgálhat a jövő városfejlesztőinek, mivel a zöld- és az épített környezet kivételes összhangját valósítja meg. Eközben Karácsony állandóan zöld Budapestről beszélve utasítja el az említett létesítményeket, hiába bizonyította be Baán László, a projekt kormánybiztosa, hogy annak megvalósulása esetén több lesz a zöldfelület, mint amennyi volt. Karácsony azt mondta, hogy azok főpolgármestere is akar lenni, akik nem őrá szavaztak. Itt az alkalom!

A kormány hihetetlenül lovagias módon kijelentette, hogy amit nem akar Budapest új vezetése, annak megvalósításáért nem száll harcba, és megadja ugyanazt a támogatást, amit Tarlós Istvánnak megadott volna.

Engedtessék meg, de én egy ilyen emberrel, aki vihorászik a Himnusz éneklése közben, nem tudnék ennyire lovagias lenni, meg akinek részéről a lovagiasság viszonzására eleve nem lehet számítani. Karácsony figyelmen kívül hagyja, hogy Budapest nemcsak a rá szavazott budapestieké, hanem fővárosként az egész országé. Emiatt nincs joga kisajátítani a várost és garázdálkodni benne.

Az atlétikai világbajnokságot először törölni akarta, újabban – kegyet gyakorolva – »csak« lebegteti, a sportolók aláírása, a csepeli polgármester állásfoglalása és az ország akarata következtében. Ráadásul ebben az esetben a hatalmas új zöldterület sem érdekli, ami a megvalósuló világbajnokság hozadéka lenne. Karácsony Gergelynek nincs megalapozott érve a város létesítményei ellen indított hadjáratában. Garázdálkodásának egyetlen oka a kormány elleni engesztelhetetlen gyűlölet, minden lehetséges siker elgáncsolása.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És a máskor a kultúrára (Magyar Nemzeti Galéria), innovációra és tudományra (Magyar Innováció és Tudomány Háza), valamint a színházra (Városligeti Színház) oly érzékeny "véleményformáló és szakmai" liberális elit hallgat, mint a fűrészhal. Sőt, egyetért Karácsonnyal...

Látom, neked van képed hozzá.

Gergőke azt mondta, van pár utokartyaja a kormány ellen, ha bedurvulna valami vita. Szerintem pont úgy bloffol, mint ahogy a Gyurcsányi szokott. Lehet, hogy ő tanácsolta.

Karacsony es az o elegans, disztingvalt modoru valasztoi!
Ahogyan itt is megnyilvanulnak; szajjal, de ha lehetne tenyleg kitiltananak mindenhonnan. Es telepre vinnenek, ahogyan a nagytudasu oboszmesege mondta volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés