Vallása miatt nem kapott helyet egy apáca egy francia idősek otthonában

2019. november 20. 17:31

A vallás magánügy és annak is kell maradnia – írta az idősek otthona az apácának.

2019. november 20. 17:31

2018 októberében egy idős apáca jelentkezett a franciaországi Vesuol város idősek otthonába, amit a városi szociális központ tart fent – írja az intoleranceagainstchristians. Kilenc hónappal később, 2019 júliusában az otthon elfogadta az apáca kérelmét, de azzal a feltétellel, hogy „a szekularizmus tiszteletben tartása mellett, minden vallási közösséghez tartozó látható jelet fel kell adnia” – hozzátéve, hogy „a vallás magánügy és annak is kell maradnia”.

Az apáca azt mondta, hogy csak egy diszkrét keresztet viselt, de mivel egész felnőtt életében gyakorolta vallási szokásait, így megtagadta ennek a szabálynak a betartását, tőle pedig megtagadták a helyet az idősek otthonában. Az idős apácának – aki egész életét egy közösségben élte le – azért is lett volna jó választás ez az otthon, mert bár a lakók saját apartmanokban élnek, de az étkező közös helység, ahol lehet közösségi életet élni. 

Ehelyett a plébánia segítségével találtak az idős nővérnek egy lakást, így viszont az apácának egyedül kell bevásárolnia, főznie és ennie is.

A városi pap reagálva a történtekre azt írta: „amikor a sajtó arról ír, hogy egy muszlim nőt a vallási öltözetének eltávolítására kérnek, akkor mindenki fel van háborodva és iszlamofóbiát kiállt. A mi apácánknak viszont azért kellett volna levennie a fátylát, hogy lakást találjon. Mi is a szekularizmus? Az, hogy mindenki számára lehetőséget adunk, hogy a másik megsértése nélkül gyakorolhassa vallását”.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
selsalzfar
2019. november 25. 04:02
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
stifwacar
2019. november 23. 22:28
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Dr. Kövér Zászló
2019. november 21. 18:18
Az egész egy abszurdum .
atila68
2019. november 21. 11:14
Nácik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik