Elveszett tisztességek

2019. november 20. 9:38

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Hogyan engedheti meg magának ez a hibátlanul liberális Katona József Színház, hogy nem mondja meg, kiről van szó?

„És ami a legfontosabb: tisztességes ez így? Mert tegyük fel egy pillanatra, hogy a Katona József Színház homályba burkolt zaklatója valóban elkövette azt, amivel vádolják. És – egyelőre – nincsen okunk feltételezni, hogy nem követte el, ugyanis »jelen idejűnek« tűnnek az események, nem azzal állt elő valaki, hogy harminc éve a művész úr ezt meg azt csinálta vele, de eddig nem mert megszólalni – ismerjük ezt.

De most nem erről van szó, hanem mostani történésekről, amelyeket – legalábbis ez derül ki a színház decens kis közleményéből – többen is megerősítettek a társulatból. Nos, ha tehát feltételezzük, hogy nem hamis vádakról van szó, akkor hogyan engedheti meg magának ez a hibátlanul liberális pedigréjű társaság, hogy nem mondja meg, kiről van szó? Ezek szerint túl nagy »falat« az illető, túl nagy libsi ikon – így aztán menjen, ahová akar és folytassa egy másik társulatnál azt, ami miatt a Katonából szép csendben, diszkréten kirúgták!? Hadd kérdezzem meg újra: tisztességes ez így?

Válaszolok a társulat helyett: nem, ez így nem tisztességes. Hanem tisztességtelen. És tényleg jó lenne tudni, ki dönt ezekben az esetekben az emberek sorsáról. Ám addig is csak abban reménykedhetünk, hogy nem áll meg az idő, és fény derül majd az illetőre. Marton László elveszett tisztessége miatt is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 209 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Buta dolog, ha a színház nem esik túl minél hamarabb az ügyön, mert akkor egy hosszadalmas vesszőfutássá változik, amit viszonylag hamar tisztázni lehetne.

Aszongyák, személyiségi jog.....
Ez meg mi fán termett ilyen hirtelen, ha eddig nem számított?

Így már értem:-)
Valahogy olyan érzése van az embernek, ha ilyen hirtelen fontos lett a személyiségi jog, akkor bizony közülük való.....
Pedig úgyis ki fog derülni.

Olyan szerződéses, aki más színházzal is szerződésben áll.
Várni kell, amíg kiszivárog.

Miért titkolják? Az eddig szoba kerültek ez a ballib média széttépte, állandóan címlapon szerepeltette. Most meg csend és 70°-os lábszag.

Mivel ekkora a hallgatás, az érintettek sem szólalnak meg, felmerül a gyanú, hogy megfélemlítették őket.
Biztosan több, mint száz ember tudja, kiről van szó. Egyszer úgyis kiderül. Akkor rosszabb lesz a mostaninál is. Ballib média nem követel nevet.....

Megnéztem a színház oldalát. Az általad felsoroltak benne vannak a társulatban, tehát valszeg nem szerződésesek.
Aztán megnéztem a darabokat. Ott találtam egy rendezőt, aki nem a társulat tagja, tehát lehet szerződéses.

Persze semmi nem biztos.
Az is elképzelhető, hogy a színház elterelés gyanánt írta a szerződéses szót a közleményben.

Én Sárosdi Lilla megszólalását is nagyon várom. Meg a feministákét........stb

Nem annyira szolid a hírek szerint és ki is tiltották azonnali hatállyal a színházból.

És: aki ezentúl nem rendez ott - mert ki van tiltva - indirekt módon lebukik. Tehát a Színház eleve nem tudja megúszni a beismerést. S akkor minek a bújócska?

Szexuális zaklatás.

Félreértés ne essék, ennyit a nyugdíjasok közül senki sem kap. Ez csak egy elméleti viszonyítási szám, pl a GYES, GYET összege ennyi, de egy valóban nyugdíjas nem ennyit kap.

Érdekes. Jó, hogy mondtad, én atsiklottam felette.
A színház rengeteget árt, mert így mindenki gyanús.

Marton Lászlót nem védeném, mert nem egyetlen nő vallott rá, hanem több. Ettől persze a megszégyenített öregember miért ne dolgozhatott volna máshol, anélkül, hogy a vérebek mardosták volna tovább. Aligha mert volna újra tiszteletlenül közelíteni a nőkhöz.

Ez az eset azért fura, mert, ha az illető nem követett el szexuális erőszakoskodást, legfeljebb megpaskolta a nők fenekét vagy sértően szólt hozzájuk, akkor miért kellett kiadni közleményt? Ha viszont az eset olyan súlyos, hogy a kollektívát megnyugtatandó ki kellett adniuk a közleményt, akkor milyen alapon tekintettek el a feljelentéstől?

A kettős mérce a gond. Meg az álszent képmutatás.

Donáth apukával mi van? Síri a csönd.

De még az sem igaz, hogy "kapta" volna: vette! (Egyébként teljesen piackonform módon, a Várban megszokott módon).

Igen, túl nagy falat volt a rendező úr. Gothár Péter.
Karácsony Gergely nyomására kénytelen volt Máté Gábor Gothár nevét kiadni.

Most aláírtad, hogy nem jársz színházba,- egyáltalán.

Most akkor vissza kéne venni a nemzet művésze díjat a ballib szerint?

Így teljesen érthető. Az a Sárosdi Lilla és a férje is tudott Hozhat évek óta tartó zaklatásról, akik csak Márton állítólagos 30 évvel ezelőtti ügyét tervezték ki. Gotharrol meg kussoltak. Szánalmas bagázs.

A Schilling házaspár is aljas módon viselkedett. Martont keresztre feszítettek egy harminc éves bizonyíthatatlan ügyért, míg tudtak Gothar zaklatásairól, de hallgattak.
A ballib és a mediajuk nagyon osszebeszelve, egységesen működött. Ballib oldalon ki dönti el, hogy kit tegyenek tönkre és kit védelmezzenek??????????

Egyeseket meghurcolnak, egyeseket meg nem. Egyeseknek szabad a nevét nyilvánoságra hozni, egyeseknek meg nem.

Nem vagytok képesek alkalmazkodni ahhoz az állapothoz, hogy nem irányítjátok a közbeszédet. persze a facebook segít benne. azt kellene kilőni, de nagyon gyorsan.

Az a nyugdíjas, aki megszerezte a jogosultságot. Aki nem szerezte meg, az nem nyugdíjas. Ahhoz meg kell a 20 évnyi szolgálati idő. Megint találgatsz és hazudozol, mint minden idióta balliberális.

Az meg egyáltalán ne zavarjon, hogy Kriszta67 NEM EZT kérdezte!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés