Megújult a SzeredAPP

2019. november 19. 9:56
Most már románul is tud a Csíkszereda látnivalóira és történéseire fókuszáló applikáció.

A Transindex.ro számolt be arról kedden, hogy hatalmasat frissült a SzeredApp okostelefonos alkalmazás, amit idén májusban indították el csíkszeredai fiatalok, köztük többen olyan vállalkozók, akik külföldről hazatérve választották tudásuk és tehetségük itthoni kamatoztatását. Történt mindez azért, mert a polgármesteri hivatallal kialakult együttműködés jegyében az applikációt részben átszerkesztették a városháza igényei alapján, ugyanakkor román nyelven is elérhetővé tették.

Az új frissítést november 18-án sajtótájékoztatón mutatta be Füleki Zoltán alpolgármester és a fejlesztők nevében Nagy Lajos, a The Marketive ügyvezetője. Ezen beszámoltak arról, hogy négy új elemmel bővült az alkalmazás: a Városházi értesítő a polgármesteri hivatal híreivel szolgál (pl. útlezárások, filmvetítések, beruházások stb.), az Önkormányzati figyelő többnyire a városi tanács által elfogadott határozatokhoz irányítja a felhasználót, a Városházi bejelentő a hivatal honlapján elérhető Nyitott szem programhoz vezet át, míg az Események moduljában saját „fület” kaptak az alárendelt intézmények.

Így a Transindexhez eljutott közlemény beszámol arról is, hogy felhasználóbarát módon követhető, milyen programokkal készül a Csíki Játékszín, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, a Csíki Székely Múzeum, a Csíki Mozi, a Pro Cultura Siculi (Művészetek Háza), illetve a VSK Csíkszereda. Az adott eseményre immáron a jegyértékesítés is könnyebb lett az applikáció segítségével, az ugyanis átirányítja őket a bilete.ro jegyértékesítő portálra. A különböző közlésekről értesítést kapnak az applikációt használók, de amennyiben ezek zavaróak, ki is kapcsolhatják. Kiemelik, ezen felül a SzeredApp ugyanakkor számos más információval szolgál: egyebek mellett lapszemlével, helyi látványosságokkal, vendéglátóegységek elérhetőségével, szabadidős tevékenységek bemutatásával.

(A Transindex nyomán)

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés