Illem és illetmény

2019. november 14. 7:01
Bácskai Balázs
Magyar Nemzet
Az új városvezetők részéről illemről, korrektségről nincs szó, ellenben az illetményekről annál több.

„Akadnak ugyanakkor olyan baloldali városvezetők is, akik kifejezetten pitiánerségről tettek tanúbizonyságot. Pikó András, a VIII. kerület új vezetője például minősíthetetlen szavakkal fejezte ki abbeli véleményét, hogy Tarlós István korábbi főpolgármesternek nem lenne szabad sem egy korrekt végkielégítést, sem pedig díszpolgári címet adni – utóbbiról egyébként később lesz döntés. Pikó olyan szavakat használt nyilatkozatában, amelyekkel akár korrupciógyanús ügyekre is utalhatott, habár ez a vád még legvérmesebb ellenfelei részéről sem hangzott el a korábbi főpolgármesterrel kapcsolatban.

A pitiánerség másik eklatáns példáját Baranyi Krisztina szállította a Ferencvárosból, aki például üres dossziékról és egy iratmegsemmisítő vállalkozás utcán megálló autójáról tett ki posztokat a közösségi oldalára, azt sejtetve, hogy elődje, Bácskai János polgármester bűncselekményeket követett el. Az üres irattartókkal kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy abban a polgármester napi intézendő, aláírandó dolgait tartotta, és a fotók tanúsága szerint már Baranyi korábbi látogatásakor is üresek voltak. A vádak komolyságát mutatja, hogy feljelentés azóta sem történt.

A példákat sajnos lehetne sorolni még egy darabig, de már ezek alapján is megállapíthatjuk, hogy az új városvezetők részéről illemről, korrektségről nincs szó. Ellenben az illetményekről annál több szó esik. A baloldali városvezetés két kerületben is méltatlan helyzetbe hozta a jobboldali politikusokat. A Horváth Csaba (MSZP) által vezetett Zuglóban 15 baloldali önkormányzati képviselő kapott tanácsnoki vagy bizottsági elnöki posztot és ezzel minimum bruttó 540 ezer forintos fizetést. A függetlenek és a fideszes képviselők bruttó 180 ezer forintos fizetésért dolgozhatnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdemes elolvasni a Pikó interjút a 24.hu oldalán. "Törvényes" azonnal egymilliósra emelt fizetés, nesze-semmi-fog-meg-jól ígéretek /pl. "minden tmegteszünk majd a kilakoltatás elkerülésére... /. Ezek a módszerek: első lépés, azonnal emeld maximumra a fizetésedet, utána ígérj semmitmondó általánosságokat, mutogass visszafelé, gyanúsítgass, úgysem tudja a kívülálló ellenőrizni, sopánkodj, hogy nincs pénz stb.. Ezek a Pikó-interjú elemek, melyek általános balos hivatkozások.

Ezzel szemben a "populista" Fidesz Dombóváron csökkentette a saját járandóságait...

Pontosan fordítva van: a ballib kánont írtad le tökéletesen. Ugyanezt láttuk 1998-tól, majd most 2010-től...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés