Elég a hazaárulózásból? Elég a hazaárulásból!

2019. november 13. 20:19

Örömmel közlöm Cseh Katalinnal, hogy jog kérdésében Magyarországon a hatályos törvények és a bíróságok döntései a mérvadók, nem pedig a momentumos politikusok bejegyzései. 

2019. november 13. 20:19
Pálfy Dániel

Cseh Katalinnak, a Momentum politikusának elege van abból, hogy hazaárulónak nevezik, és ezt most egy Facebook-bejegyzésben tudatta is a nagyvilággal.

Azt írja: „Senkinek nincs joga arra, hogy egyoldalúan eldöntse, ki cselekszik a magyar nemzet nevében és ki nem. Minden magyar állampolgárnak, legyen az kormánypárti vagy ellenzéki, egyformán joga van arra, hogy maga döntse el, mit tekint a magyar nemzet, a magyar emberek érdekének.

Nehéz ezt értelmezni. Akkor most a magyar állampolgárok eldönthetik, hogy mi a magyar nemzet érdeke, de azt nem, hogy ki cselekszik a nemzet érdekében? Mellesleg két bekezdéssel lejjebb épp ő „dönti el”, hogy a Fidesz a magyar nemzet érdeke ellen politizál, gyakorlatilag hazaárulással vádolja a teljes kormánypártot. 

Csak, hogy pontosan érthető legyen: 

Cseh Katalin szerint tehát ő dönthet arról, hogy ki cselekszik a nemzet érdeke ellen, hazaárulással vádolhat másokat, de nekünk ezt nem szabad.

Egyszerűen nincs jogunk hozzá! 

Érdekes az a retorika is, amellyel Cseh meghatározza, hogy kinek milyen véleményhez van „joga”… Jó ideig hallgattunk hasonló kioktatásokat a hál’ Istennek mára megszűnt SZDSZ képviselőitől. Örömmel közlöm Cseh Katalinnal, hogy jog kérdésében Magyarországon a hatályos törvények és a bíróságok döntései a mérvadók, nem pedig a momentumos politikusok bejegyzései. 

Cseh Katalin szerint szavazói azt várják el tőle, hogy a Momentum programját képviselje az EP-ben. Kíváncsi vagyok, mit várnak el a párt képviselőitől a Momentum külföldi támogatói vagy épp európai szövetségesei. Meg arra is, hogy a Momentum programja arról szól-e, hogy politikusai a kisebbségben élő külhoni magyarok között nem a helyi magyar jelöltek, pártok, hanem a szlovák vagy román indulók mellett kampányolnak, amint azt Donáth Anna és Fekete-Győr András, a párt elnöke tette. Esetleg arról, hogy Cseh azért lobbizik Amerikában, hogy a NATO kényszerítő eszközöket alkalmazzon hazánkkal szemben. Állításuk szerint a magyarok érdekében.

„Érted kampányolunk elvtárs, nem ellened!”

Értem. Értjük. És ez sokunknak nem tetszik.

Sőt, van, aki magyarság elárulásának tartja az ilyesmit. De ettől még a Momentum vezetőinek természetesen joga van az általuk választott elvek és programok mentén politizálni, hiszen minden ellenkező híresztelés ellenére demokráciában élünk. Orbán Viktor és a kormánypártok képviselői is saját víziójuk szerint alakítják politikájukat. Meg is kapják érte a magukét azoktól, akiknek ez nem tetszik. Mégsem tapasztaljuk, hogy a miniszterelnök nyilvánosan panaszkodna az O1G-zés, diktátorozás vagy épp a lókupecezés miatt.

Közszereplőnek tetszik lenni? Hát akkor ne tessék siránkozni, hogy hazaárulónak nevezik néhanap. Ez nem Cseh Katalin szülőföldje, a szélsőséges liberalizmus őrületének egyre súlyosabb tüneteit mutató Kanada valamelyik egyetemének „Safe space” világa, hanem az európai és a magyar közélet. Itt mindenki nyugodtan képviselheti a saját politikáját, cserébe el kell viselnie, hogy az emberek olyan véleményt mondhatnak róla, amilyet akarnak. (Ezt egyébként szólásszabadságnak hívják.)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nticovqui
2019. november 18. 01:09
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
zankider
2019. november 17. 19:29
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Bukik a Zorbán
2019. november 15. 09:02
Che a siha el nem évülő internáci bűnösök főtárgyalásán arra fig hivatkozni, hogy parancsot teljesített.
Sándor
2019. november 15. 06:31
Ez nem a botmixerrel gyilkolni akakró cseh katalin szülőföldje, nem a szélsőséges liberalizmus őrületének egyre súlyosabb tüneteit mutató Kanada valamelyik egyetemének „Safe space” világa, hanem az európai és a magyar közélet.  Itt mindenki nyugodtan képviselheti a saját politikáját, cserébe el kell viselnie, hogy az emberek olyan véleményt mondhatnak róla, amilyet akarnak. Ezt egyébként szólásszabadságnak hívják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik