Elég a hazaárulózásból? Elég a hazaárulásból!

2019. november 13. 20:19
Örömmel közlöm Cseh Katalinnal, hogy jog kérdésében Magyarországon a hatályos törvények és a bíróságok döntései a mérvadók, nem pedig a momentumos politikusok bejegyzései. 

Cseh Katalinnak, a Momentum politikusának elege van abból, hogy hazaárulónak nevezik, és ezt most egy Facebook-bejegyzésben tudatta is a nagyvilággal.

Azt írja: „Senkinek nincs joga arra, hogy egyoldalúan eldöntse, ki cselekszik a magyar nemzet nevében és ki nem. Minden magyar állampolgárnak, legyen az kormánypárti vagy ellenzéki, egyformán joga van arra, hogy maga döntse el, mit tekint a magyar nemzet, a magyar emberek érdekének.

Nehéz ezt értelmezni. Akkor most a magyar állampolgárok eldönthetik, hogy mi a magyar nemzet érdeke, de azt nem, hogy ki cselekszik a nemzet érdekében? Mellesleg két bekezdéssel lejjebb épp ő „dönti el”, hogy a Fidesz a magyar nemzet érdeke ellen politizál, gyakorlatilag hazaárulással vádolja a teljes kormánypártot. 

Csak, hogy pontosan érthető legyen: 

Cseh Katalin szerint tehát ő dönthet arról, hogy ki cselekszik a nemzet érdeke ellen, hazaárulással vádolhat másokat, de nekünk ezt nem szabad.

Egyszerűen nincs jogunk hozzá! 

Érdekes az a retorika is, amellyel Cseh meghatározza, hogy kinek milyen véleményhez van „joga”… Jó ideig hallgattunk hasonló kioktatásokat a hál’ Istennek mára megszűnt SZDSZ képviselőitől. Örömmel közlöm Cseh Katalinnal, hogy jog kérdésében Magyarországon a hatályos törvények és a bíróságok döntései a mérvadók, nem pedig a momentumos politikusok bejegyzései. 

Cseh Katalin szerint szavazói azt várják el tőle, hogy a Momentum programját képviselje az EP-ben. Kíváncsi vagyok, mit várnak el a párt képviselőitől a Momentum külföldi támogatói vagy épp európai szövetségesei. Meg arra is, hogy a Momentum programja arról szól-e, hogy politikusai a kisebbségben élő külhoni magyarok között nem a helyi magyar jelöltek, pártok, hanem a szlovák vagy román indulók mellett kampányolnak, amint azt Donáth Anna és Fekete-Győr András, a párt elnöke tette. Esetleg arról, hogy Cseh azért lobbizik Amerikában, hogy a NATO kényszerítő eszközöket alkalmazzon hazánkkal szemben. Állításuk szerint a magyarok érdekében.

„Érted kampányolunk elvtárs, nem ellened!”

Értem. Értjük. És ez sokunknak nem tetszik.

Sőt, van, aki magyarság elárulásának tartja az ilyesmit. De ettől még a Momentum vezetőinek természetesen joga van az általuk választott elvek és programok mentén politizálni, hiszen minden ellenkező híresztelés ellenére demokráciában élünk. Orbán Viktor és a kormánypártok képviselői is saját víziójuk szerint alakítják politikájukat. Meg is kapják érte a magukét azoktól, akiknek ez nem tetszik. Mégsem tapasztaljuk, hogy a miniszterelnök nyilvánosan panaszkodna az O1G-zés, diktátorozás vagy épp a lókupecezés miatt.

Közszereplőnek tetszik lenni? Hát akkor ne tessék siránkozni, hogy hazaárulónak nevezik néhanap. Ez nem Cseh Katalin szülőföldje, a szélsőséges liberalizmus őrületének egyre súlyosabb tüneteit mutató Kanada valamelyik egyetemének „Safe space” világa, hanem az európai és a magyar közélet. Itt mindenki nyugodtan képviselheti a saját politikáját, cserébe el kell viselnie, hogy az emberek olyan véleményt mondhatnak róla, amilyet akarnak. (Ezt egyébként szólásszabadságnak hívják.)

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Olyan pontosan leírtad, hogy merre hány méter a Momentum, hogy nem is kell ehhez hozzátenni semmit. Csak azért írok, hogy tudják, többen gondoljuk ezt pont így!

A Momentum fő irányvonala maga a hazaárulás.

Külföldi és idegen érdekek mindig a magyar előtt.

Nem mondtál semmi konkrétumot, de legalább fikáztál.
A te szinteden ez már teljesítménynek számít.

Ez nekem is új infó volt.
Ez azért sok mindent megmagyaráz.

Érdekes, hogy egy másik Momentumos frontpolitikus, Berg Dávid is külföldön született, konkrétan New Yorkban.

Már itt is hazudsz.
Konkrétan ezt írtad: "Pálfy Dániel Ábelnek meg kellene tanulnia olvasni, és az olvasottakat megérteni"

A gátlástalan hazudozás az nem ez.
Mondjuk pontokba szedhetnéd, hogy melyik mondatával, és miért nem értesz egyet.

Ez a hülye picsa még azt is elvárná, hogy szeressük.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés