Rendet Európában!

2019. november 11. 17:07
A klímakatasztrófa közeledtével magával ragadott minket az a hősies harc, amit a jövőnkért vív a liberális és zöld csoportosulás, kontinensünk lelkiismereteként.

A klímakatasztrófa közeledtével magával ragadott minket az a hősies harc, amit a jövőnkért vív a liberális és zöld csoportosulás, kontinensünk lelkiismereteként. Megrázó élmény volt, ahogy a mozgalom arcaként fölléptettek egy beteg svéd kislányt az ENSZ közgyűlésén.

Ebben a világrengető küzdelemben nem maradhatunk tétlenek. Személyes felelősségünk tudatában kötelességünknek tartjuk, hogy javaslatainkkal támogassuk és győzelemre segítsük Önöket.

Nyílt levélben és személyenként fordulunk az Európa Parlament újonnan választott képviselőihez. Fölszólítjuk Önöket, hogy vegyék fontolóra alábbi pontjaink napirendre tűzését. Egyúttal fölhívjuk a figyelmüket, hogy fontos kérdésekkel foglalkozzanak, ne olyanokkal, mint az uborka mérete és görbülete.

1    A klíma-vészhelyzet enyhítésének első lépése a káros emberi végtermék csökkentése. Meg kell szabni, hogy egy átlagos európai polgár mennyit termelhet évente – havi, heti és napi mennyiségre bontva. Figyelembe véve az emberek eltérő testsúlyát, az arányosítás megfelelő képlet szerint szabályozandó. A 60 évesnél idősebbeknek magasabb kvóta engedélyezhető, míg 70 éves életkor fölött már mentesülnek ezen kötelezettség alól. Akik az engedélyezett mennyiségnél kevesebbet termelnek, azok szabadon eladhatják a különbözetet a többet termelőknek. Ezt állami szintre emelve, a tagállamok közötti csere is megvalósítható. Az ellenőrzés eszköze célszerűen egy, a hátsó felünkre rögzített zacskó, a korabeli városi fogatok lovaira erősített zsákok mintájára. Az ellenőrzés szerve az európai határvédelmi szervezet, a Frontex parancsnoksága alá tartozzon.

2    Gondolni kell a kiszabaduló gázokra is, tehát egyidejűleg szükséges a szellentések számának hasonló szabályozása. A megfelelő gyakorlat elsajátításához szociális segítő szakembereket kell képezni, akik humanitárius tevékenységüket az elsősegélynyújtás keretébe tartozóan végzik. A szigorú szankciók bevezetésére határidő adható.

3    Az egyre fenyegetőbb túlnépesedés megállítására nem elegendő az angol professzor asszony kezdeményezése, hogy az európai asszonyok ne szüljenek gyereket, hiszen az időveszteséggel jár. Az igazi áttöréshez az öngyilkosságok számának növelése szükséges. A régi japán gyakorlat, – hogy a család megélhetése végett az idős emberek önkéntesen elmentek a szent hegyre meghalni – nem járható megoldás, meg amúgy sem csökkentené eléggé a lakosság létszámát. A fogékony korú gyerekeket és fiatalokat kell öngyilkosságra késztetni, a muzulmán világban már bevált gyakorlatot követve. Megvalósítását a politikusokra és diplomás szakemberekre kell bízni, akik az emberek életkedvének és életének elvételét immár több évtizede gyakorolják Európában.

4    Az intézkedések bevezetésének a kerékkötőit ki kell közösíteni, illetve szigorúan büntetni, hiszen az Európai Egyesült Államok létrejöttét akadályozzák. Az ellenálló országokat a mezőgazdasági támogatás csökkentésével, illetve megvonásával kell jobb belátásra bírni.

5    A korlátozó jogszabályok természetesen a letelepedett és érkező migránsokra nem vonatkoznak. Emberi jogaik és szabad vallásgyakorlásuk nem korlátozható. Tőlünk viszont ez a kis áldozat elvárható.

Páska Csaba
Civil Környezetvédelmi Fórum

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Utánunk a klímakatasztrófa.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés