Lehet, mégis megérte volna vitázni Karácsonnyal

2019. november 11. 8:44

Tarlós István
Index
Egy főpolgármesteri kampánynak tulajdonképpen másról kellett volna szólnia.

Demszky azt kívánta önnek 2010-ben, hogy ön is ilyen hosszú ideig legyen főpolgármester. Ön is kívánt hasonlót most Karácsony Gergelynek?

Nem emlékszem, hogy Demszky ezt mondta, de ha mondta volna, akkor se hiszem, hogy őszintén mondta.
Mindenesetre udvarias volt. Én már a választás estéjén gratuláltam Karácsony Gergelynek, és sok szerencsét kívántam neki. Kívánom, hogy igazodjon el a rendszerben, ismerje meg, képes legyen összetartani a hivatal és a rendszer egészét, és hogy a saját támogatói csapatát is képes legyen egyben tartani. Valamint jó egészséget kívánok neki. Egyidős a gyerekemmel, úgyhogy nincs bennem semmiféle féltékenység vagy irigység.

Ha visszatekint, a kampányban követett-e el hibát?

Ez nagyon furcsa kampány volt. Egy főpolgármesteri kampánynak tulajdonképpen másról kellett volna szólnia. Ez a fővárosi kompetenciákon kívüli témákról szólt. Mint ahogy maga a szavazás is inkább egy protest-szavazásként értelmezhető. Ennek a fő okozója nem Karácsony Gergely volt és nem is én, hanem a politikai helyzet. És úgy látszik, Budapesten ez a 9 év talán kegyelmi állapot volt. Nem véletlen, hogy 2010-ben 62 év után először lehetett konzervatív a főpolgármester. Hibákat persze a kampányban én is követtem el.

Mik voltak azok?

Például lehet, hogy megérte volna mégis vitatkozni Karácsonnyal. De itt nem akarok részletekbe bocsátkozni. 29 éven keresztül mindig saját magam irányítottam a kampányomat. Most nem csak saját magam irányítottam. Voltak olyan elemei, amikkel egyetértettem, voltak olyan elemei is, amikkel nem. Ugyanakkor hiányoztak az én módszereim közül bizonyos elemek. De ezen utólag már fölösleges rágódni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 251 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Ez nagyon furcsa kampány volt. Egy főpolgármesteri kampánynak tulajdonképpen másról kellett volna szólnia. Ez a fővárosi kompetenciákon kívüli témákról szólt. Mint ahogy maga a szavazás is inkább egy protest-szavazásként értelmezhető. Ennek a fő okozója nem Karácsony Gergely volt és nem is én, hanem a politikai helyzet. És úgy látszik, Budapesten ez a 9 év talán kegyelmi állapot volt. Nem véletlen, hogy 2010-ben 62 év után először lehetett konzervatív a főpolgármester. Hibákat persze a kampányban én is követtem el."

Korrekt, mint mindig.

Válaszok:
pollip | 2019. november 11. 9:10

A fogyatékos Tordait sértegette, idióta.

(Akkor most én is "sértegetem az idiótákat"?)

Mar a varoshazakon ehsegmenetelnek, hat hadd tapasztaljak meg a valasztoik, hogy ujfent es szivarvanyosan mire kepesek!

Múlt héten jártam egy ideje első alkalommal Pesten, vendégelőadni a Corvinuson. A vásárcsarnok és az egyetem környéke is tele volt hajléktalannal. Ehhez jönnek még az olyan "új" arcok a vezetésben, mint Draskovics, Gy. Németh vagy Gál J. Mindegy, ez a választói akarat.

Jól döntött és nem kellett volna vitáznia a Gergőkével. Nem egy súlycsoportba tartoznak. Egyébként meg ne bánja, hogy nem lett főpolgármester, mert egy ilyen közgyűléssel a háta mögött..... ellehetetlenítettek volna mindent. Semmi nem drága nekik.
Tarlósnak tiszteletem innen a buta, tájékozatlan vidékről:-)

Kommunikációban ügyesebb a baloldal.

Válaszok:
Karvaly | 2019. november 11. 9:40
hátakkor | 2019. november 11. 10:50

Hát igen, legfőképpen azért, mert nem érvelnek, hanem politikai marketinget folytatnak, ugyanazokkal a módszerekkel adják el a politikusokat, amilyenekkel a mosóport lehet eladni - sulykolással, érzelmekre hatással.
És nem véletlenül ügyesebbek, azt lehet látni, hogy a globalizmusból hasznot húzó nagy cégek mindenhol az ő érdekeiket kiszolgáló baloldal mögé állnak, ez egyfajta szimbiózis - bár lehetne nevezni parazitizmusnak is az országokat alkotó lakosság többségén.

Szegény Counteren is egyre jobban látszanak a szellemi leépülés jelei...

Itt nem KariFerivel van vita, hanem egy értelmetlen "vita" a hardcore Lenin-fiúkkal, a dobrevekkel, a kleinekkel. KariFerinek lehet vitája velük, de ahhoz is pancser.
Vitassuk meg a dualizmus korabeli, milleneumi építkezéseket? Ha az ember lenéz a Várból, a Szent Gellér hegyről, szinte csak azt látja ami akkor épült.
Ha a bolsevistáknak meg a romos PeCsa, a Hungexpo tetszik, a lufis, meleg sörös hideg virslis bodega, meg proli Főváros Nagycirkusz, azon nincs mit vitázni. Ennyi az igényük, meg a rombolás.

Válaszok:
Schollander | 2019. november 11. 11:47

"Ha visszatekint, a kampányban követett-e el hibát?
Ez nagyon furcsa kampány volt. Egy főpolgármesteri kampánynak tulajdonképpen másról kellett volna szólnia. Ez a fővárosi kompetenciákon kívüli témákról szólt. Mint ahogy maga a szavazás is inkább egy protest-szavazásként értelmezhető. Ennek a fő okozója nem Karácsony Gergely volt és nem is én, hanem a politikai helyzet."

A valóság:
1. Tarlós egyáltalán nem kampányolt, ami szinte példátlan.
Átragadt rá is az orbáni hanyag lezserség, ami pontosabb, ha arroganciaként nevezzük.
2. Nem a fővárosról kampányoltak Karácsonyék, láthatóan ez is belejátszott tarlós lebénulásában. Minden értelmes ember azt gondolná: a fővárosi választásnak a fővárosról kell szólnia.
Tehát az ellenzék diverziója 100%-ban tökéletes volt, egy lehetőségük maradt a kitűnő, klasszis városvezető Tarlós ellen: a gyűlölet, az Orbán elleni gyűlölet kijátszása és ennek a gyűlöletnek Budapest hamis érdekeként való felfuttatása, működtetése. Az értelmetlent értelmesként el tudták adni, Tarlósék ezt nem ismerték fel.
3. Azért nem ismerték fel, mert Tarlósnak nem volt sem kampánystábja, sem kampánya, ami érthetetlen. Annyira nem volt képes ez a "kampánycsapat", hogy Tarlós mellé egy biztonsági embert rendeljen, aki leszereli a Tordai-féle provokátor aljadékok hekkeléseit, így ment bele Tarlós a tölcséres reakcióba, ami megpecsételte sorsát.
4. Ez a kampány bebizonyította: ha Orbán Viktor a Parlamentben nem ad releváns, világos válaszokat, helyi érték szerint minden vádpontra, a kérdéseket-vádakat nyegleséggel, komolytalansággal kezeli: a Fidesz ugyanígy elveszíti a 2022-es parlamenti választásokat.
5. A társadalom - minmdegy, hogyan születik - a lekezelő magatartást semmiképp nem képes elfogadni és ezekért büntet.
6. Különös tekintettel a lopási vádak válasz nélkül hagyására. Minden megválaszolatlan lopási vádaskodás, sunyi érzékeltetés, csúsztatás, demagógia a Fidesz-KDNP egy-egy veresége a háborúban.
7. MERT MAGYARORSZÁG ELLEN A MAGYAR ELLENZÉK ÉS A SOROST ELŐRE KÜLDŐ MANHATTANI DIASZPÓRA VEZETÉSE A 21. SZÁZAD HÁBORÚJÁNAK MINDHÁROM SÍKJÁN TÁMAD: NYÍLTAN, REJTETTEN, HIBRID FORMÁBAN.
8. Ezért itt tévedni csak egyszer lehet a magyar nemzetnek, amelyet ma Orbán képvisel. De el kell gondolkozni, ki lép a helyébe, ha OV nem tud váltani, és a belpolitikában továbbra is hatalmas hibákat követ el. Az, hogy kilenc év alatt nem sikerült eljutni egy teherbíró, mégis előremutató oktatás, ifjúságpolitika megalkotásába, komoly kérdéseket vet fel.
Nem folytatom, lenne mit..., persze, mindig könnyű bírálni, és kívülről a fákat érzékelni. De akkor mit csinálnak Orbán tanácsadói? Giró-Szászt nem ismerem közelebbről, de a kiesése óta érzékelhető a lejtmenet.

Válaszok:
Schollander | 2019. november 11. 11:56

Tarlós 70 éves, nem biztos, hogy ebból a köpködős kampányból jobban jött volna ki,akkor sem, ha beleáll.

"ö már kiöregedett Budapestből"
A drazsék, havasszófiák, kálmánok meg hozzá fiatalodtak persze. A XX. századiak.

Tarlós úr, a politikát úgy kell eladni, mint a mosóport. (Ron Werber)
Nem az a lényeg, hogy tisztára mos, hanem hogy mit ígér.

Kamuzásban

Válaszok:
Senye Péter | 2019. november 11. 10:55

Meg kellett volna rendezni azt a vitát.
Persze ragaszkodva hozzá, hogy valahogy jelenjen meg Puzsér is

Meg a Dobrev.

A félrevezetett választó is szavazott.

Szerintem nem ezen múlt. Olyannyira ezerrel ment a gyűlölet és irigység keltés, h. a sánta kecskét megszavazták volna, csak nemfidesz.

Az eredmények magukért kellett volna beszéljenek, de az valahogy a többséget nem érdekelte.

Ez a hajó majdhogynem 100%-ban Orbáné. Ő építette, ő navigálta, ám a viharok megtépázták, és láthatólag, a javítás, javítgatás nem az erőssége. Ennyi a történet és még az: ez az Orbán-hajó - a Magyar Nemzet - elképesztő támadássorozat közepette haladt előre. Ezek a támadások mára tipikusan az Alinsky-terrorizmus legváltozatosabb lejárató formáiba mentek át, és ezt nem képes megfelelő módon kezelni.
Ennyi a történet,eddig, semmiféle fejnehézség ebben nincs, úgyhogy felesleges az okoskodásod.
Majd mi megoldjuk, ami ránk tartozik.
Végső esetben a pofátokat a seggetekbe nyomjuk, abból megtudod, mi a fejnehéz. 19-ért, 56-ért, a 78-as eladósításotokért, 2206-ért ugyanezért, egyszerre megkaptok mindent, ha arról lesz szó.

Az állításod HAMIS.

Kósa (Fémkupak) Lajos csak hadovált:
https://magyarhang.org/belfold..

Nem akarok én ennek a városvezetésnek a nyakába varrni semmit, csak leírtam, amit láttam. Ennyi. Sokkal fontosabb a régi arcok újbóli pozícióba kerülése. Vajon lehet-e mást várni tőlük, mint amit eddig mindig "teljesítettek"? Miért érdemelnek ennyiszer bizalmat ezek az örök megújulók? Ezek az érdekes kérdések.

Jaja.
Hogy a nemzeti oldal a "primitív kampánytechnikákhoz egyszerűen nem bír nyúlni,
a kulturáltság, a neveltetés megakadályozza ebben",
azt fényesen bizonyítják
a Lokál, az Origo, a Ripost, stb. cikkei.

(:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Meg is mondja, hogy nem róla és az elvégzett munkájáról szólt a történet. Ezt a ballib ügyesen elterelte, habár unszimpatikus megoldás.

Ezt ítad:
"Ha a bolsevistáknak meg a romos PeCsa, a Hungexpo tetszik, a lufis, meleg sörös hideg virslis bodega, meg proli Főváros Nagycirkusz, azon nincs mit vitázni. Ennyi az igényük, meg a rombolás."

Mivel bizonyítod a fenti állításodat?
Hát azt mivel, amit sunyi módon beledugtál, hogy a Liget projektet csak "bolsevisták" ellenzik?
Na... na... mivel?
Ugye, hogy SEMMIVEL SEM.
Így viszont csak egy primitív, aljas rágalom részedről.

Igaza is van. Ez a mondat nekem is nagyon tetszett.

"De el kell gondolkozni, ki lép a helyébe, ha OV nem tud váltani, és a belpolitikában továbbra is hatalmas hibákat követ el."

Sokat azért nem kell gondolkodni.
Ott van például Németh Szilárd, akit nyilván a szellemi lépességei röpítettek fel a Fidesz alelnökségig.
Vagy Kósa Lajos, akit éppen Gulyás Gergely helyére választottak alelnöknek.
Szóval,
nem kell aggódniok, ha ilyen szellemóriás cserék "melegítenek" Orbán mögött...

Tévedsz.
Egy olyan vitában, amely konkrét fővárosi problémákról szólt volna, Karácsony nem győzte volna le Tarlóst. Kivétel a Városliget (a Liget projekt) meg a Vár lett volna, amely problémáktól (sajnálatosan megalkuvó módon) Tarlós távol tartotta magát, és éppen emiatt meglehetősen tájékozatlan is volt.

Jó bornak is kell cégér.

Az állításod HAZUG.
Azt a hazugságot próbálod eladni itt, hogy "a Liget projektet csak bolsevisták ellenzik".
Úgy látom, te nem tudsz arról,
hogy Baán ligeti őrületét több szakmai (urbanista, építész, tájépítész) szervezet, illetve ezek képviselői egyénileg is, kezdettől fogva ellenzi. Hogy ezek különböző szakmai fórumokon konferenciákon fejtették ki szóban és írásban, miért káros a helyszínválasztás, vagyis az, hogy múzeumi negyedet a Városligetben akarnak építeni.
Tiltakoztak laikus civilek is, például 2016-ban a Liget projekt ELLEN, 20.000 aláírással támogatott petíciót adtak át az Ogy. Kulturális Bizottsági ülésén. Egy évre rá egy újabb, petíció is volt, 12.000 aláírással.
Aki azt állítja, hogy ezek az ellenzők mind-mind "bolsevikok" lennének,
az egy tájékozatlan, teljesen elvakult, tökhülye ember.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. november 11. 15:26

Mi bolsevikok különös emberek vagyunk - mondta Sztálin, ... vagy Lenin.
Ez ugyanúgy vonatkozik az összes kozmopolita internacionalista hazátlanra, legyen demokrata, liberális, zöld, szoci az álneve, valójában bolsevikok - türelmetlen, tehetségtelen, izgága nagyravágyók vagytok - teljesítmény nélkül.

Válaszok:
Schollander | 2019. november 11. 15:49

Beeezony, ezek a témák Tarlósra és a fővárosi közgyűlésre IS tartoztak.
Mivelhogy
a Tarlós főpolgármester által vezetett a fővárosi közgyűlésnek
kellett pl. megcsinálnia (és később többször módosítania) a Városligeti Építési Szabályzatot (VÉSZ).
Ezt minden ellenvetés nélkül, megalkuvó módon meg is csinálták.

Ezekben a témákban
Tarlóssal ellentétben, Karácsony volt annyira tájékozott (tájékoztatva),
hogy – EZEKBEN – bizony legyőzte volna Tarlóst.

"Minden ellopotott millióért és milliárdért felelniük kell, máshogy nem megy."
Anyáddal ketten, feleltek, amit elloptatok..., reálbérek csökkenése, annyit loptatok.

Hát peeeeeeersze...

A Fidesz-kormány kiemelt beruházása, a Liget projekt egy olyan egészen speciális beruházás,
amit egyszerűen nem lehet szakmai (urbanista, építész, tájépítész) alapon ellenezni.

Amint egy urbanista, vagy építész, vagy tájépítész szervezet, vagy személy
kifejti az ő szakmai ellenvéleményét,
abban a pillanatban (csiribúúú csiribááá) a szakmai ellenvéleménye "politikai vélemény" lesz,
az illető szervezet, vagy személy pedig "bolsevik" lesz...

"Az androidos telefonokon működő google hírfolyam csupa hvg, index, 24.hu, meg 444 cikkel jön,"
Ha továbbra is a botrányvezérelt címek tarolják az internet hírkeresőit:
a 2022-es bukás szinte biztos, a fiatalok egyre növekvő részvételei miatt, akik ezeket a fake news-álhíreken nőnek fel, szocializálódnak.
Persze, meg lehetne fékezni ezeket a "híríró-címíró" lotyókat-hímringyókat, ha lenne ehhez a Fidesznek víziója, pedig a dolog, bírósági megítélési szempontból is rém egyszerű.

A trükk a súlykolás, ahogyan karvay írja:
"nem érvelnek, hanem politikai marketinget folytatnak, ugyanazokkal a módszerekkel adják el a politikusokat, amilyenekkel a mosóport lehet eladni - sulykolással, érzelmekre hatással."
Tudományosan ki van számítva: hányszor kell naponta a lopnak, lop, lopás szavakat az emberek fülébe ültetni, ahhoz, hogy megragadjon és TÉNYKÉNT RÖGZÜLJÖN!
Pontosan ezt tették.

1.)
Hagyjuk már ezt ezt a "több nívódíjat is elnyertek már a tervek is" mesét!
A projekt maga SEMMIFÉLE díjat sem nyert, amit pedig Néprajzi Múzeumnak, meg a Magyar Zene Házának tervei nyertek az International Property Awards nevű INGATLANSZAKMAI cégtől, az "nívódíj"-nak nemigen mondható. Az oda befizetett tervekre csak úgy ömlesztik a hangzatos "Best" és az "Award winner" díjakat. Hogy a derék Fürjes kifejezését használjam: "parasztvakítás".
2.)
Nem áll meg az az "érvelésed" sem, hogy a szakmai ellenzők szakmai irigységből ellenzik a projektet.
Ez azért HAMIS állítás, mert a szakmai ellenzők (pl. Magyar Urbanisztikai Társaság, MÉK Táj- és Kertépítészeti Tagozata) már 2013 közepén ellenezték a városligeti helyszínre tervezett Múzeumi Negyedet, akkor, amikor nemhogy épülettervek NEM voltak, de még az egész projektet lehetővé tévő Városligeti törvény SEM volt meg.

Rettentő a tájékozatlanságod.
Karácsonynak már a zuglói időszaka elején is tisztában kellett lennie a projekt ellen szóló érvekkel.
Hogy mást ne mondjak, az elődje, a fideszes Papcsák, volt a Városligeti törvény kezdeményezője, ezzel a Városliget ügyének árulója, a zuglói közgyűlésben pedig ott volt a CivilZugló vezetője is, azé a szervezeté,
ami a kerületben leghangosabban tiltakozott a projekt ellen. Karácsony már akkor is részt vett számos tiltakozó demonstráción. Hol voltak még akkor Fletóék a véleményükkel? Sehol.

"BRUHAHAHAHAHAHA, egyszerűen beszarok az ilyen kommenteken. Akkor már csak azt nem értjük hogy lehetséges hogy a pehelysúly kiütötte a nehézsúlyt? Te érted ezt?"

Nagyon is értjük, és gyászoljuk.

A kérdésedre a választ itt
http://epiteszforum.hu/einstan..
olvashatod.
Ami engem illet, egyetértek a cikkíróval

Mindenekelőtt az a probléma, hogy sajnálatos módon,
te csak a Városliget Zrt. és vezetői (Baán, Gyorgyevics, Sághi), vagyis a projekt gazdáinak kommunikációjából ismered a Liget Budapest projektet. Ez azért probléma, mert
– a projekt gazdái egyrészt nem közlik, hogy már 2013 óta milyen komoly szakmai ellenérveket hoztak fel az érintett (urbanista, építész, tájépítész) szakmai szervezetek, illetve képviselőik a projekt ELLEN
– a projekt gazdái másrészt félretájékoztatják, egyes esetekben nem tájékoztatják a nagyközönséget a projektre vonatkozó lényeges kérdésekben.

Így aztán probléma, hogy te nem tudod,
hogy a Városliget egy 200 éves KÖZPARK, az azon belüli városligeti ingatlannak pedig a legnagyobb területű övezete a VÁROSLIGETI PARK. Ennek városligeti parknak ELSŐDLEGES feladata,
hogy "a település klimatikus viszonyainak megőrzését, javítását, ökológiai rendszerének védelmét, a pihenést és testedzést szolgálja" (ld.: Országos Településrendezési és Építési Követelmények - OTÉK).

Tehát NEM elsődleges feladata, hogy helyet adjon múzeumoknak, színháznak, vendéglátóhelyeknek.
Igen, a városligeti PARKban volt 2 múzeum (Mezőgazdasági, Közlekedési) és voltak vendéglátóhelyek is.
A Liget projekt 2016-os változata – a "Városliget megújítása" ürüggyel – ebbe a PARKBA erőltet bele 3 újabb múzeumot + 1 színházat. (Egy 2017-es döntéssel a Közlekedési épületét Magyar Innováció Házának építenék vissza.) Lenne továbbá a PARK területén kb. egy tucat új vendéglátóhely is.
Ez bizony azt jelenti,
hogy a PARK fent leírt elsődleges funkcióját háttérbe szorítanák a másod- és harmadlagos funkciók.
Ez azért is igen káros, mert a Városligettel szomszédos VI. és VII. kerületben nagyon kevés a zöldfelület,
ezen kerületek lakóinak (de általában a park látogatói többségének is) a városligeti park elsődleges funkciója a legfontosabb, nem a múzeumok, vagy a vendéglátóhelyek.
Múzeumi negyedet más budapesti helyszíneken is lehet építeni, emiatt nem kell a városligeti parkból múzeumok és vendéglátóhelyek kertkjét csinálni.

Probléma, hogy te használod a szót, de nem tudod,
hogy mi a "zöldfelület", és azt sem tudod, hogy abba miket lehet beleszámolni.
Neeeeeem, a "zöldfelület" az nemcsak fű, bokor, meg fa. Zöldfelület az egész évben állandó VÍZFELÜLET is, ha ott állandó vízi élővilág is van (ld.: OTÉK). Na, a városligeti park zöldfelületi növekedése LEGFŐKÉPPEN annak az eredménye, hogy a Városligeti tó állandó vízfelületét igen jelentősen megnövelik. (Ami persze dicséretes dolog, de az nem, hogy ennek zöldfelületként való beszámításáról a magadfajta, egyoldalúan tájékozott embereknek fingjuk sincs.)

Probléma, hogy te nemcsak tájékozatlan vagy, de még primitív ráolvasásokkal is próbálsz operálni.
Hol olvastad/hallottad a projekt bármely ellenzőjétől,
hogy "nem jó", ha a zöldfelület nő, hogy "nem jó", ha kevesebb az aszfalt a városligeti parkban?
Na... na, hol olvastad ezt?
Ugye, hogy SEHOL SEM.
Primitív ráolvasásokkal ne próbálkozz, mert úgy eltaknyolsz, mint most.

A Liget projektre vonatkozó, ellenőrizhető adatokkal, tényekkel válaszoltam neked.
Meg sem próbáltad ellenérvekkel cáfolni ezeket.
Most is csak azt a primitív ráolvasást nyomod, amivel az előbb is eltaknyoltál.

Az itteni munkásságod háromszázvalahány beírás nem olyan sok,
hogy ne lehetne kicsit alaposabban belenézni.
Belenéztem.
Nagyképű dumák, szerénytelenség, sértegetés – ezekből áll a hozzászólásad jórésze.
Visszanézheted: pont te csinálod azt, amivel engem vádoltál.
Elvakult, kritikátlan tapsonc, te...
(:-(((

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés