Jászi Oszkár unokái

2019. november 11. 7:31

Pataki Tamás
Magyar Nemzet
Hiába, van, akinek az eszmebarikádok építése fontosabb a nemzetépítésnél.

„Kísértet járja be a Kárpát-medencét. Jászi Oszkár kísértete, aki 1918-ban Magyarország föderalizálását ajánlotta fel az elszakadásra készülő nemzetiségi vezetőknek, a maradásért cserébe. Kinevették, visszautasították. Joggal. Jászi Oszkár ugyanis, az internacionalizmus és az elvont eszmék szellemi falanszterében élve, azt hitte, hogy a liberalizmus fontosabb a nemzettudatnál. Amikor a valóság arcul csapta, már túl késő volt. Egy ország ment rá. A történelem persze ismétli önmagát, Jászi szellemi unokái ismét közénk furakodtak az internacionalizmus és a liberalizmus untig ismert jelszavaival ágálva.

A minap Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke Kolozsváron járt, ahol a Nemzeti Liberális Párt elnökjelöltje mellett tört lándzsát, jól tudván, hogy magyar jelölt is indul a választáson. Hiába, van, akinek az eszmebarikádok építése fontosabb a nemzetépítésnél. Persze miután közfelháborodásra Fekete-Győrt tetemre hívták, azzal védekezett, hogy magyar jelölt úgysem juthat tovább az elnökválasztás második fordulójába. Ez talán a legfelelőtlenebb mondat, amit magyar politikus mondhat, hiszen magyar pártokat, politikusokat támogatni erkölcsi kérdés is. Minden ellenkező tett veszélyes precedens és színtiszta provokáció.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

S Téged még engedtek a nyolcadikba lépni????

Jászit felelőssé tenni Trianonért nagyfokú butaságra és rosszindulatra vall.Bethlen és neves erdélyi értelmiségek is támogatták ezt a tervet te ostoba KESMA propagandista.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés