El kell törölni a melegházasság alaptörvényi tiltását

2019. november 11. 14:54

Magyar Liberális Párt
MTI-OS
Emellett szeretnénk, ha a középiskolákba beengednék a melegekkel kapcsolatos felvilágosítást végző civileket.

„Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője a harmadik alkalommal elindított jogtudatosság hónapjának második hetében a meleg közösséget ért sorozatos jogsértésekre hívta fel a figyelmet. A Liberálisok politikusa szerint ugyanis hiába egyenlő a törvény előtt minden ember, a való életben az LMBTQI-közösség tagjai naponta válnak hátrányos megkülönböztetés áldozataivá a munkaerőpiacon, az oktatásban vagy szabadidős tevékenységek során. Bősz Anett kormányzati honlapokon is talált olyan statisztikai adatokat, amelyek alátámasztják a meleg közösséget ért folyamatos diszkriminációt.

A közösség körében végzett felmérések szerint az LMBTQI-csoport tagjainak 65 százalékát érte már valamilyen hátrányos megkülönböztetés, megaláztatás, zaklatás vagy társadalmi kirekesztés, többségüket szexuális irányultsága miatt. A Liberálisok képviselője szerint az állami esélyegyenlőségi politikának kötelessége lenne ez ellen fellépni, az Orbán-kormány azonban nemhogy enyhítené a kisebbségi csoportot ért joghátrányokat, de a legmagasabb rendű törvény által szabályozza a meleg közösséget ért egyik legsúlyosabb jogsértést: a házasság és az örökbefogadás tiltását. Bősz Anett ezért törvénymódosító javaslatot nyújt be a Parlamentnek, amely eltörölné az Alaptörvény melegházasság tiltására vonatkozó részét.

A Liberálisok képviselője emellett határozati javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé, amely arra kötelezné a középiskolákat, hogy engedjék be a meleg közösséggel kapcsolatos tévhitek eloszlatásával foglalkozó civil szervezeteket az oktatási intézményekbe. Becslések szerint minden huszadik ember érintett a másság elfogadásában családtagjai, barátai által, ezért különösen fontos a megfelelő felvilágosítás és tájékoztatás már iskolás korban - hívta fel a figyelmet Bősz Anett.

»A társadalom békéjének egyik alapköve, hogy egyetlen embert sem teszünk ki atrocitásoknak azért, mert a többségi társadalomtól eltérő tulajdonsággal rendelkezik: más a bőrszíne, származása, vallása, etnikai hovatartozása vagy nemi identitása. Ha a kormányzat a melegellenes propagandával továbbra is ráerősít a kisebbségi csoport hátrányos megkülönböztetésére, az a társadalom egészét rombolja: nem csak a kirekesztettek, de a kirekesztők is veszítenek vele« – fogalmazott Bősz Anett.”

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Köteleznék a középiskolákat? Hát a tanszabadság ilyenkor nem fontos?

Azért nagyon remélem, hogy még egy-kétszáz évig marad az egészséges, normális család modell, az egy nő és egy férfi házassága.

El a kezekkel az iskoláktól, legyen elég a morális rombolásból!!!

Tanuljátok meg tisztességesen, kulturáltan, a többségi erkölcsi normák szerint, a jó ízlésnek megfelelően elviselni devianciátokat. Már így is hányingert keltő, ahogyan viselkedtek.

Bősz Anett mióta lett melegszakértő?
Ő egyébként meleg?
Vagy ellenkezőleg, szült három gyermeket, őket neveli, ezért számukra akar élhető meleg életet?

A Liberálisok nem értik az antropológiát, s ezért a jogot sem, s így a politikai praxist is rosszul építenék fel.

Azt mondja, minden huszadik érintett......ez 5%.
Ezért a 95%-nak is muszáj lenne.......
Ez a liberalfasizmus.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában