Több mint tízezer sárgamellényest tartóztatott le eddig a francia rendőrség

2019. november 8. 18:30
Nagyjából 400 tüntetőt ítéltek letöltendő szabadságvesztésre.

Tízezernél is több sárgamellényes tüntetőt tartóztatott le a francia rendőrség a tüntetések kezdete óta – írja a Le Monde-ra hivatkozva a TASZSZ. A francia lap szerint a bíróságok eddig körülbelül 3000 esetben találták bűnösnek a tüntetőket, egyebek mellett azért, mert tömeges zendülésben és rendőrök megtámadásában vettek részt. Körülbelül 400 esetben ítélték letöltendő börtönbüntetésre a tüntetőket, többeknek közösségi munkát kell végezniük. 

A franciaországi tüntetéshullám 2018 november 17-én indult, eredetileg az üzemanyagárak emelkedése miatt. Az első tüntetésen 282 ezren voltak jelen, de ez a szám azóta folyamatosan csökken. A sárgamellényesek kezdetben csak szocioökonómiai intézkedéseket követeltek, de azóta politikai és a hatóságok elleni követeléseket is megfogalmaztak.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

No ezért folyik Magyarország ellen a 7-es cikkely megsértése miatt eljárás a demokrácia fellegvárában, Brüsszelben és az ő demokrata embereinek jelentéseinek felhasználásával.
Amely jelentéseket a brüsszeli bíróság nem engedte még csak felolvasni sem a magyar kormány által kérelmezett perben.
Szóval: ha Magyarország is számarányosan, a francia nagy demokráciához képest annak egyhatodát, azaz ezerhatszáz embert letartóztatna az Orbán-rendőrség, akkor ellenünk sem folyhatna semmiféle brüsszeli eljárás,
Soros et. elintézné.

Képzeld el, mekkora visszhangja lenne akár csak egy letartóztatásnak is. Ugyanakkor 2006-ban hallgatott a nemzetközi sajtó, amikor rögtönítélő bíróságok ítéltek el a nem tüntetőket, pusztán rossz időben rossz helyen tartózkodókat.

Remélem. A NATO betehet neki:-) durván beszólt

Többször mondtam már: Ha polgárháború miatt nem tudják megtartani az elnyert olimpiájukat, akkor még beugorhatunk helyettük.

Lett volna sivalkodás. 2006-ban kussolt az egész EU.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés