A Progresszív Szlovákia-SPOLU magyar jelöltjeivel kampányoltam Komáromban!

2019. november 8. 9:50

Donáth Anna
Facebook
Ez a pártszövetség arra hivatott, hogy mindenkit képviseljen, akik hisznek a közös értékeinkben.

„Tegnap Komáromban vettem részt a Progresívne Slovensko és a SPOLU eseményén, ahol bemutatták a pártszövetség magyar jelöltjeit és magyar nyelvű programját. Februárban parlamenti választásokat tartanak Szlovákiában, és hasonló a dilemma ott is, mint Magyarországon: egy sokszor maffiaszerűen működő, korrupt kormányzó párt áll szemben egy dinamikus, tiszta, friss erővel. A Progresszív Szlovákia és a Spolu koalíciója nemrég a pozsonyi polgármesterválasztást is megnyerte, idén márciusban pedig az ő jelöltjük, az emberi jogi aktivistából lett politikus, Zuzana Čaputová lett a szlovák köztársasági elnök.

Már amikor az esemény előtt beszélgettem a jelöltjeikkel, és ahogy beszélgettek egymással, észrevettem, hogy milyen természetességgel váltakoznak a nyelvek – magyar, szlovák, angol szavak, akár egy beszélgetésen belül. De a témák ugyanazok, és azonos értékeket vallunk: egy olyan európai politikai közösséghez tartozunk, akik egy haladó, egységes és erős Európában szeretnének élni.

Ugyanezt éreztem, amikor fél éve először kikerültem az Európai Parlamentbe, és megismertem a Momentum európai szövetségeseit: hogy bár sok nyelven beszélünk, az EU pont arról szól, hogy meg kell találnunk azt a közös nyelvet, amit mindannyian értünk.

Az eseményen arról beszéltem, hogy komoly változásra van szükség a magyar-szlovák viszonyban. Mindkét ország kormányainak komoly felelőssége van abban, hogy idáig fajult a helyzet. Mind a magyar, mind a szlovák kormány túl sokszor fordult a nacionalizmus felé, ezzel lehetetlenné téve az olyan megoldásokat, amelyek úgy szolgálják a magyar kisebbségek érdekeit, hogy közben nem kell úgy érezniük magukat, hogy nem egyenrangú tagjai a szlovák közösségnek.

Elmondtam azt is, hogy pontosan olyan pártokra van szükség Szlovákiában is, akik szerint Szlovákia nem kevesebb, hanem több lesz attól, ha a magyar kisebbségek gondolatai, céljai és értékei is képviselve lesznek – anélkül, hogy egymásra ellenségként, ellenfélként tekintene szlovák és magyar.

A Progresszív Szlovákia és a Spolu ezt pontosan érti: ezt jelzi a magyar platformjuk léte, a magyar jelöltjeik, a magyarra lefordított programjuk, és az is, hogy a kettős állampolgárság tiltását nagyon rossz, a magyarok és szlovákok közötti árkokat feleslegesen mélyítő intézkedésnek tartják. Ők lehetővé tennék a magyar kisebbség számára, hogy magyar állampolgárok is maradhassanak – míg Orbán szövetségese, Robert Fico bármikor rájátszik a magyarellenességre, ha érdekei úgy kívánják.

Lehetővé tesszük egy másik állampolgárság felvételét olyan személyek számára, akiket igazolható családi és személyes kapcsolatok fűznek a másik országhoz

Ez a pártszövetség arra hivatott, hogy mindenkit képviseljen, akik hisznek a közös értékeinkben, akik hisznek abban, hogy a kulturális különbségek gazdagabbá tesznek, nem pedig elválasztanak minket.

Közös, történelmi felelősségünk, hogy Szlovákia és Magyarország barátok legyenek. A magyar-szlovák kapcsolatok jövője olyan pártokon fog múlni, mint a Progresszív Szlovákia, a SPOLU és a Momentum Mozgalom.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Reméljük, a szlovákoknak olyan "dinamikus, tiszta, friss erő" jut, amely a romboláson kívül az építést is fontosnak tartja. Ha már nekünk nem ilyen jutott...

Nem nézted a dátumot:-)))) ez tegnapelőtti hír, a komplett ballib média megírta, aztán tegnap megírták, hogy de, mégis:-)))))

Kicsavart értékrenddel rendelkezik, hogy még büszke is. Mi vagyunk a normalitás, nem ők.

Közös értékeik a fehér ember megszüntetése. Csakhogy mi résen leszünk. Ezek a szerencsétlenek nem veszik észre, hogy az idő nekünk dolgozik. Ők nem akarnak gyereket mert klímavészhelyzet meg senki ne turkáljon a méhükben meg ilyenek. Ők kihalnak, mi meg jót nevetünk:-)))) A normális értékrendé a jövő, hiába nyomatják az ellenkezőjét.

Ma már nem az első hozzászóló itt, aki nagyon tájékozatlan, de azért írja a ballib mantrákat. Az az elgondolkodtató, hogy a ballib mit tesz velük, milyen mély, sötét lyukba taszítja őket az egysíkú gondolkodással.
Az tetszett, hogy aljas vagyok emiatt:-))))

"Lehetővé tesszük egy másik állampolgárság felvételét olyan személyek számára, akiket igazolható családi és személyes kapcsolatok fűznek a másik országhoz"
Ez semmit sem jelent.
A magyar állampolgárságot Magyarországnak kell adnia, a feltételeket is Mo. határozza meg.
Nem a szlovákoknak kell a jogosultságot elbírálni.
Egyébként Marosvásárhely elvesztését (polgármester) is az ilyen SZDSZ típusü hazaárulók által jelölt senkinek köszönheti a magyarság, amikor az ráindult a közel 50%-os támogatottságú magyar jelöltre.
Nem elég a felforgatás itthon, már Erdélyben és Felvidéken is okoskodik Macron fiók szervezete a Momentum?

Fekete-Győr és Cseh erdélyi akciója után Donáthnak is muszáj volt megmutatnia, hogy él, létezik, és ugyanarra képes, mint a többiek - nem is tudom, talán levonják a bónuszából, ha nem?

Általános lózungok a ködös, homályos, ki nem fejtett, pontosan meg nem fogalmazott, s ezért manipuláló - "értékeinkről". Ami pedig kifejt, az puszta ígéret, illetve Orbánék már gyakorlatiasan évek óta valósítják.

Most őszintén, volt valaki, aki Tőled azt várta volna, hogy a magyar érdekek mellett kampányolj, ahhoz kevés "papíron magyarnak" lenni /Bollobás matematikus, Anglia/.

Persze nem új a jelenség, a zsidóságnak, de a szlovákoknak, a románoknak, s a többieknek is voltak, vannak és lesznek nemzetárulói. Te ebbe a körbe tartozol.

Hazudik a csaj, mert nem azt mondta, amit a cikkben ír. Hanem:
„Mert lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk”

Köszönet érte KZMG olvtársnak.

Forrás: https://korkep.sk/cikkek/polit..
KÖRKÉP.SK

Vagyis pontosan azt mondja, mint Kádár János 1958-ban mondott:
"Itt laknak magyar származású emberek is […], a nacionalizmus mélyen él az emberek gondolkodásában,[…] a magyar államot érdekli, hogy mi történik a határon túl élő magyar származásúakkal, de persze érdekli a cseh, a szlovák, a román dolgozók sorsa is.”

Az igazi érdekesség az, hogy a fészbúkon nem írja le a hazaáruló mondatot. VAGYIS PONTOSAN TUDJA A SZEMETJE, HOGY AZT MONDTA, AMIT MAGYAR EMBER NEM MONDHAT, AMI NEM VÁLLALHATÓ A MAGYAR EMBEREK ELŐTT.

Tudatos, kitervelt Alinsky-GMO-s Soros-csürhe.

Tanulság: a ballib média nem mindig"pontos" :-))))

Kinövik, visszafelé, egyre rosszabbra.

Hüje de sajna tudja, mire játszik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés