A halottak nem válaszolhatnak

2019. november 8. 22:59
Rajk Judit
Élet és Irodalom
Levelet kaptam Schmidt Mária kormánybiztostól.

„A kormánybiztos levelében tényeket közöl.

[...]

Hogy a kormánybiztos és az Emlékbizottság tagjai – Kövér László, Gulyás Gergely, Lezsák Sándor, Szijjártó Péter, Balog Zoltán, Rogán Antal, Boross Péter, Papp Dániel, Szakály Sándor, Németh Zsolt, Orbán Balázs, Fekete Péter, Vashegyi György, M. Kiss Sándor, Karas Mónika, Kónya Imre és Varga Benedek – büszkék a hozzátartozómra.

A halottamra, aki nem válaszolhat...

A halottak nem válaszolhatnak. Kertész Imre, Petri György, Solt Ottília. És most már Rajk László sem.

A halottam nevében így nekem kell válaszolnom. Rajk László nevében kell tiltakoznom az álságos és hazug döntés ellen. Rajk László nevében, aki – csakúgy, mint a rendszerváltás előtt Kádár diktatúrájában tette – az elmúlt évtizedben munkáival és írásaiban szakadatlanul kritizálta az új autokrata rezsim történelemhamisító törekvéseit, a hazugságokat, a karaktergyilkosságokat, melyekben az Emlékbizottság jó néhány tagja tevékenyen részt vesz.

Rajk László nevében, aki töretlenül tiltakozott a rendszerváltás során kialakított demokratikus intézményrendszer és a társadalmi szolidaritás leépítése ellen, melyekben az Emlékbizottság jó néhány tagja tevékenyen részt vesz.

Schmidt Mária egy olyan államilag finanszírozott rendezvénysorozat kormánybiztosaként küldte tájékoztatását az Emlékbizottság határozatáról, melynek honlapján a férjem bátor és szabad életének, emberi jogi harcainak és tetteinek megkérdőjelezhetetlen mércéjét, a liberalizmus eszméjét elutasítandó, megvetendő, »ósdi, állagőrző« eszmerendszernek nevezik, amely »felelőssé tehető a nemzeti közösség erkölcsi-kulturális és társadalmi-anyagi erejének csökkenéséért«. (Az idézetek a Terror Háza kutatási igazgatójának, Békés Mártonnak a www.30eveszabadon.hu honlapon megjelentetett cikkéből valók.) A Schmidt Mária felügyeletével működő eseménysorozat és annak honlapja, sőt, nyilvánosság előtt tett nyilatkozataikban, beszédeikben és cikkeikben a kormánybiztos és az Emlékbizottság egyes tagjai is, »a liberalizmust karaktergyilkosságokkal, hazugságok egész láncolatával démonizálják«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ráadásul innen másképp látszott.

Egy Rajk, vagy egy Mécs hogy a kutya fülébe került át a baloldalra???????

Válaszok:
Box Hill | 2019. november 9. 10:25

Szólni kell Karácsonynak, ő a Pannónia utcát is visszanevezi.

A helyzet az, hogy a 70-es évektől kibontakozó demokratikus ellenzék tagjai vállaltak valódi kockázatot, őket tiltották be, figyelték meg. Ezt letagadni tényleg hamisítás. Viktor is tudja, hogy ők voltak az igazi ellenállók, nem a komcsik által támogatott MDF, de személyes sértettség okán ezt figyelmen kívül hagyja. Az igazság mindig kiderül.

Válaszok:
legyetek | 2019. november 9. 11:58
vizesnyolcas | 2019. november 9. 12:05

A belügyminiszter Rajk egy ősbolsevik pribék volt eleve, Mécs - saját bevallása szerint - anyagi okokból.

Válaszok:
pollip | 2019. november 9. 13:22

Amikor Nagy Imre szobrot kapott, akkor az egyik ismerősöm mondta, hogy akkor Szálasinak is jár. Azt nem gondoltam soha sem, de számomra Nagy Imre és Rajk László is véreskezű kommunista gyilkosnak számítanak, szégyen, hogy utcát, teret neveztek el róluk.

Ha, már itt tartunk: Wass Albert sem tud visszaszólni.

Az a "demokratikus ellenzék", amelyik maoistaként kezdte? Amelyik anno még balról támadta Kádárt? És nem azért, mert véres kezű diktátor, hanem azért, mert nem eléggé az, mert elárulja a marxizmus eszméit (például a háztájik meg a butikok engedélyezésével meg valami ködös új gazdasági mechanizmus emlegetésével). Úgy gondolták, egyedül ők ismerik az igazi marxizmust, ezért egyedül ők lennének hivatottak ennek az országnak a vezetésére. - A világnézetük egyetlen stabil eleme, hogy mindig, minden redszerben csak ők lehetnek helikopter.

Nagy Imre és Rajk László is véreskezű gyilkosok voltak, szégyen, hogy tér, utca van róluk elnevezve.

Lefordítom a történetet:

S.M. és/vagy az úgynevezett emlékbizottság megpróbál egy lapát földet dobni a minket
elválasztó árokba. Rajk Judit bemászik az árokba kidob abból 8-10 lapáttal, majd elégedetten
megszemléli jólvégzett munkájának eredményét.

Le kell vakarni Rajk László képét a bélyegről és üresen kell hagyni. Esetleg mikronyomtatásban
az üres helyre rá kéne szerkeszteni Rajk Judit levelét, hogy mindig emlékezzünk ki kit utál
jobban.

Válaszok:
vizesnyolcas | 2019. november 9. 14:41
vizesnyolcas | 2019. november 9. 14:41

Ezt értem, de mégiscsak ott van az a fránya kivégzés....

Válaszok:
Box Hill | 2019. november 9. 16:13

Az a 148 millió idő előtt, erőszakos halált szenvedett áldozatotok nem válaszolhat, akiket apósod hathatós segedelmével a kommunista testvérpártok rendszerei átsegítettek a másvilágra.

Kinek a kivégzése? A Rajk elvtársainak 148 milliója, vagy Rajk elvtárs maga, akit elvtársai beletuszkoltak a 148 millióba?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés