A korrupciós és kokainozós botrányba keveredett Lackner Csaba lett a Szociális és Lakásügyi Bizottság alelnöke Kispesten

2019. november 7. 23:42
Emellett megszavazták Gajda Péter havi 1 023 000 forintos illetményét is, amely kiegészül 153 500 forint költségtérítéssel.

A korrupciós és kokainozós botrányba keveredett Lackner Csaba a kispesti Szociális és Lakásügyi Bizottság alelnöke lett – írja az Index. Lackner füttykoncert kíséretében vette át a megbízását, illetve az újságírók elől is elmenekült – közölte a hirtv.hu. A lap értesülései szerint mostanra az MSZP is elismerte, hogy a korábban kiszivárgott videón valóban Lackner látható. A botrányban egyébként ugyancsak érintett Kránitz Krisztián pedig megőrizhette pozícióját a kispesti vagyonkezelő igazgatójaként.

Emellett a Kispesti Önkormányzat csütörtöki alakuló ülésén megszavazták Gajda Péter polgármester havi 1 023 000 forintos illetményét is, amely kiegészül 153 500 ezer forint költségtérítéssel is. 

Lackner korábban Facebook-oldalán tette közzé, hogy nem mond le képviselői mandátumáról, valamint igazságtalannak tartja a szocialista párt etikai tanácsának döntését, amely szerint kizárták a pártból. Korábban az ügyvédjén keresztül már kijelentette, hogy nem mond le, de most személyesen is megerősítette.

„Nem érzem úgy, hogy le kellene mondanom a képviselői mandátumomról, ahogy az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának döntését is igazságtalannak tartom. Azt gondolom, hogy engem is megillet az ártatlanság vélelme. Sajnálom, hogy az MSZP ezt az alkotmányos alapelvet nem tartja tiszteletben, és nem érvényesíti a tevékenysége során, legalábbis irányomba biztosan nem.”

A Lacknerről korábban kiszivárgott, a Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába jutott képi- és hangfelvételeken a közpénzek ellopásáról, az önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszélgettek fehér por szárítása és adagolása közben. A politikus többek között olyan állításokat fogalmazott meg, hogy „aki az önkormányzati politikában nem keres évi százmillió forintot, az hülye. És az is igaz, hogy aki jól csinálja az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza”.

Lackner a kerület 7. számú választókerületében indult az ellenzéki összefogás jelöltjeként és október 13-án újra meg is választották. 

A felvételeken korábbi képviselőtársáról, Kránitz Krisztiánról is meglepő állításokat tett. „Tavaly felvettünk 1,2 milliárd forintnyi hitelt, de úgy, hogy nekünk 2017-ről volt majdnem 800 millió forint tartalékunk. Ez mind a Krinyón keresztül ment, senki nem sajnálta tőle” – mondta Lackner, aki Kránitz vagyonát 200-250 millió forintra taksálta.

Lackner Csaba egyébként jó barátja Gajda Péternek. Gajda közösségi oldala szerint pár évvel ezelőtt még közös vadvízi evezésen is résztvettek, de a Hír Tv felvétele szerint rendszeresen fociznak is együtt.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Semmiféle botrányt nem látok.
Csak akik nem ismerik a viszonyokat, azok vannak meglepődve.

Ez is bizonyítja, hogy a baloldal (ellenzék) tele van korrupcióval.

Téged olvasva nem látom, mitől lennél különb te, vagy az ellenzék többi szurkolója. Ahhoz is jó adag szervilizmus kell, hogy budaörsi és a kispesti sztori felett lábujjhegyen próbáljatok átmenni. Kerpel Froniusz is hallgat, pedig rögtön ezekkel, mint konkrét bizonyítékkal alátámasztott ügyekkel kezdhetné pályafutását. Igaz, hogy a saját szövetségeseinél, de hát az első témát már akkor feldobta neki a kampány, amikor még nem volt alpolgármester.

Azt pedig csak mellékesen említem, hogy amíg a felheccelt tömeg Budán tüntetett Erdogan ellen, addig Erdogan feleségét Gajda Péter látta vendégül Kispesten. Most nem 3 millióért, hanem 10 millióért, mert Erdogan felesége annyit vitt ajándékba. Ezt persze nem mondták el a tüntetőknek. Mondhatnám azt is, hülyét csináltak belőlük.

Befogták Lackner száját egy jó kis fizetős pozícióval.
Ezek ott a baloldalon tüntetnek Borkai ellen, Kispesten pedig marad, sőt kiengedi a karmait a Gajda vezette korrupt banda.

Tetszik, hogy ha úgy alakul, akkor hirtelen az ellenzéknek is az ellenzékévé válsz. Most ez a divat a ti oldalatokon. Az ellenzék nem akar, de nem is tud valaminek látszani, mert összetételüknél fogva maguk sem tudják, hogy az ellenkezésen kívül mit akarnak. Már a kampányban sem tudták, a kispesti, vagy a budaörsi ügyben egységesen sunnyogtak. A Kispesti alakuló közgyűlésre, vagy a budaörsire nem küldték oda a tüntetőket úgy, mint Győrben.

Azért lehet látni, mennyire cinikus a régi-új gárda, ha a Kránitzot övező botrányok ellenére is kinevezték vagyonkezelőnek.
Persze az is lehet, hogy ennyi mindent tud róluk.

Én ennél a hozzászólásánál ikszeltem ki, egyértelművé tette, hogy csak fröcsögni tud, érvelést vagy normális párbeszéd felesleges várni tőle.

:))))))))))))))

LOL, ez a szöveged kínosabb, mint a Sas-kabaré...

Csak most olvastam..gratulálok! Tökéletes diagnózis.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában