Egymilliós fizetést szavaztak meg Pikó Andrásnak

2019. november 7. 15:29
Alpolgármesterei 800 ezret kapnak havonta.

Havi 997,2 ezer forint havi illetményt, plusz 150 ezer forint költségtérítést állapított meg Pikó András polgármesternek csütörtöki ülésén a józsefvárosi önkormányzat – írta meg az Index. A képviselők döntése alapján a polgármesternek évi 39 nap szabadsága lesz. 

A testület megválasztotta Pikó András alpolgármestereit, és megállapította az ő illetményüket is. Eszerint Szili-Darók Ildikó, Erőss Gábor, és Rádai Dániel eszerint havi 797,8 ezer forintot fog keresni, (a polgármesteri illetmény 80 százalékát), emellett 120 ezer forint költségtérítést vehetnek igénybe.

Az ülésen kinevezték a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. és a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. új vezetését, és nekik is megállapították a fizetésüket. Eszerint a JGK Zrt. igazgatósági elnök tiszteletdíja bruttó 359000 Ft, plusz 180000 költségtérítés, az ig-tagoké 209000 forint, plusz 104000 költségtérítés, ugyanez a JKN Zrt. esetében 209000+104000 forint, valamint 164000+82000 forint. A testület a fővárosi közgyűléshez hasonló módon kihirdette a klímavészhelyzetet.

Összesen 190 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már ott is elkezdték a lopást. Józsefvárosért!

Történetesen ott voltam az esztergomi önkormányzat alakuló ülésén, ahol a FIDESZ-es polginak hasonló nagyságrendű fizut állapítottak meg azzal, hogy ezt a törvény forintra megállapítja az államtitkári fizu 70%-ában, az önkormányzatnak pedig nincs mérlegelési joga. Kezitcsókolom.

Válaszok:
pollip | 2019. november 7. 15:37
OberEnnsinnen | 2019. november 7. 15:59
Berecskereki | 2019. november 7. 17:43

Forintban mennyi?

Válaszok:
Csomorkany | 2019. november 7. 15:46

Nem emlékszem, de törvény szerint az határozza meg, hogy Esztergom 10 és 30 000 fő közötti település. Ezért nem biztos, hogy releváns adat Józsefvárosra.

Volna itt ez a helyi újság, amely érdekes módon az összeg megnevezését nem tartotta lényegesnek, de az alábbiakat igen:

di Ádám és Erős Gábor (Fotó: Pöltl Oxi Zoltán / 24 Óra)

Az alakuló ülésen ezután döntöttek a polgármesteri illetmény és költségtérítés deklarálásáról. A jogszabályok szerint a deklarálás azért fontos kifejezés ez esetben, mert a képviselő-testületnek nincs mérlegelési jogköre, ugyanis az illetményről és költségtérítésről törvény rendelkezik. Ezen napirendi pont egyhangú elfogadása után az új közgyűlés az alpolgármester választás titkos szavazás lebonyolítása érdekében szavazatszámláló bizottság megalakulásáról döntött.

"https://www.kemma.hu/kozelet/h..

Az alpolgármesteri fizu kapcsán van némi mérlegelési jogkör: a polgármesteri fizu 70-90%-a. Esztergomban 90%, ami annyiból igazságos, hogy majdnem 30 ezres város vagyunk.

Hülyék. Nem lesz meg a 100 millió?

Nem tudom, de Esztergomban is szavaztak. Te eddig úgy tapasztaltad, hogy Magyarországon csak értelmes dolgok történnek?

Ez rendben is van.
Bár a törvény nem rendelkezik, aki ezért a pénzért nem végzett hasznot hozó munkát, az mandátumának lejártakor a felvett nagy pénzmennyiség egy részét vissza kellene fizesse az államnak.

Hogyan lehet ezt megállapítani, eldönteni?
Egy példa: ha lenne Magyarországon sajtó, szabad, akkor minden budapesti választópolgár legalább nagy vonalakban ismerné Demszky és Tarlós munkásságát, a hozott eredményeket, és akár szavazással eldönthetné: kinek kell visszafizetni, de ugyanígy, ki kapjon utólag is plusz elismerést.
Ha már akkora fair play-ember vagy, ez így fair play, nem a te értelmezésedben.
A másik: egy haladár-szolidár-szoci-libsi polgármester mondhatná: ennek a törvényes nagy pénznek x százalékát minden hónapban átutalom a ...-nek.

Válaszok:
Csomorkany | 2019. november 7. 16:35

+1

Meg az lett vilna a korrekt, ha melléteszik, hogy mennyi volt a fizetése Sára Botondnak.

Ez a cikk így amolyan "népszabósra" (hvg-sre, népszavásra stb.) sikeredett.

Á, ez csak az idióta Counter.
Néha (egyre gyakrabban) kiesik a szerepéből ).

Vészhelyzet van, de nem klíma.

Egy fideszes is mondhatná. Bár az evangélium szerint nem mondania kellene, hanem csinálnia.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. november 7. 17:30

A Fideszes nem álnokoskodik azzal, hogy mekkora az ő szolidaritása a szegények iránt.
Azt mondja, dolgozz és gyarapodj.
Ha erre képtelen vagy, legyél szerény és köszönd meg, ami a többi ember munkájából neked jut.

Válaszok:
Csomorkany | 2019. november 7. 19:08

Látom, abban legalább egyetértünk, hogy a legegyszerűbb értékítéletre is képtelenek vagytok, ezért a hagyományos sémi terelés, amely mindig beválik.
Nálam: nem.

Pontosítás:
SÁRA Botond: bruttó 1.147.000,-Ft/hó + 0,-Ft (költségtérítés) = 1.147.000,-Ft/hó
PIKÓ andrás: bruttó 997.200,-Ft/hó + 150.000,-Ft (költségtérítés) = 1.147.200,-Ft/hó

A többi kerületben ennyi VOLT:
https://public.flourish.studio..

Amit írsz csak részben igaz.
Ezzel kapcsolatban a 2011. évi CLXXXIX. törvény 71. § foglaltak határozzák meg. A többi esetben a 80. § foglaltak.

Ez szerint

71. § * (1) * A főpolgármester megbízatásának időtartamára havonta illetményre jogosult, amelynek összege megegyezik a miniszter központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvényben meghatározott alapilletményéből, illetménykiegészítéséből, és vezetői illetménypótlékából álló illetményének összegével. A főpolgármester havonta az illetményének 15%-ában meghatározott költségtérítésre, valamint a minisztert jogszabály alapján megillető egyéb juttatásokra jogosult.

(2) * A megyei jogú város polgármestere, a fővárosi kerületi önkormányzat polgármestere megbízatásának időtartamára havonta illetményre jogosult, amelynek összege megegyezik az államtitkárnak a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvényben meghatározott alapilletményéből, illetménykiegészítéséből és vezetői illetménypótlékából álló illetményének összegével.

(3) * A megyei önkormányzat közgyűlésének elnöke megbízatásának időtartamára havonta illetményre jogosult, amelynek összege megegyezik a (2) bekezdésben meghatározott illetmény 90%-ának összegével.

(4) * A polgármester illetménye a (2) bekezdésben meghatározott összeg

a) 30%-a az 500 fő és az az alatti lakosságszámú település polgármestere esetében;

b) 40%-a az 501-1500 fő lakosságszámú település polgármestere esetében;

c) 50%-a az 1501-2000 fő lakosságszámú település polgármestere esetében;

d) 55%-a a 2001-5000 fő lakosságszámú település polgármestere esetében;

e) 60%-a az 5001-10000 fő lakosságszámú település polgármestere esetében;

f) 70%-a a 10 001-30000 fő lakosságszámú település polgármestere esetében;

g) 80%-a a 30000 fő lakosságszám feletti település polgármestere esetében.

(5) A társadalmi megbízatású polgármester havonta a polgármester illetménye 50%-ával megegyező mértékű tiszteletdíjra jogosult, melynek egészéről vagy meghatározott részéről a képviselő-testülethez intézett írásbeli nyilatkozatával lemondhat.

(6) A főállású polgármester, a társadalmi megbízatású polgármester, a megyei önkormányzat közgyűlésének elnöke havonta az illetményének, tiszteletdíjának 15%-ában meghatározott összegű költségtérítésre jogosult.

80. § * (1) A főpolgármester-helyettes, a főállású alpolgármester, a megyei közgyűlés alelnöke illetményének összegét a főpolgármester, a polgármester, a megyei közgyűlés elnöke illetménye 70 - 90%-a közötti összegben a képviselő-testület állapítja meg.

(1a) * A 10000 fő vagy az alatti lakosságszámú település alpolgármestere illetményének összegét a képviselő-testület állapítja meg úgy, hogy az nem haladhatja meg a polgármester illetménye 90%-át.

(2) * A társadalmi megbízatású alpolgármester tiszteletdíját a képviselő-testület állapítja meg úgy, hogy az nem haladhatja meg a társadalmi megbízatású polgármester tiszteletdíja 90%-át. A társadalmi megbízatású alpolgármester a tiszteletdíja egészéről vagy meghatározott részéről a képviselő-testülethez intézett írásbeli nyilatkozatával lemondhat.

(3) A főpolgármester-helyettes, a főállású alpolgármester, a társadalmi megbízatású alpolgármester, a megyei közgyűlés alelnöke havonta az illetményének, tiszteletdíjának 15%-ában meghatározott összegű költségtérítésre jogosult.

Válaszok:
Csomorkany | 2019. november 7. 19:06

Melyik része nem igaz? A képviselőknek nincs mérlegelési joga, a fizut törvény írja elő.

Én csak annyit mondok, hovgy egy számról megy a szájtépés, amit a törvény egzaktul előír balos és fideszes polgiknak egyaránt.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. november 8. 7:04

Azért írja elő, hogy minden polgármester nyugodt körülmények között, koncentrálhasson a munkára, és az legyen így hasznot hozó, a közösség számára.
és nem azért, hogy a városa egy szar-húgytenger legyen, ahol a város mindenkié.
Ha mindenkié, akkor senkié.
A senkik fővárosa pedig tudjuk, mi: New York, Manhattan.
Ők a hazugság fiai, ahogyan Krisztus urunk mondotta.
És az irányítás nagy része a kezükben.
Ezért tudott egy Demszky nevű senki, 20 éven keresztül a magyarok fővárosában "polgármesterkedni"...

Válaszok:
Csomorkany | 2019. november 8. 15:20

Bulgakov azt mondta a kultúra és a civilizáció összeomlásáról, hogy az a nyilvános wc-ben kezdődik, amennyiben melléhugyozok. Nem vitatom, hogy Pikó jelent bizonyos fenyegetést a kultúrára és a civilizációra, de az összeomlás ott kezdődik, amikor egy betartott törvény kapcsán elkezdünk hisztizni. Hisztizzünk majd akkor, ha nem tartja be a törvényeket.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. november 8. 15:46

Egyetértek, csak az az áthidalhatatlan gond, hogy a hiszterizált ország, - az ATV-n a belépő rutinból: Orbánék mindent ellopnak tőlünk! - legalább fele NEM ÍGY GONDOLJA.
Ellenben, minden, MINDEN az Orbán ellen felhasználásról, harcról szól.
Úgy látom, az összeomlás már megkezdődött, most a lapokat igyekszik a Bank úgy keverni, hogy őmaga az összeomlás utolsó láncszeme legyen.
Ilyen esetekben mindig azokon verik el a port, akik elsőként dobják be a törülközőt.
Ezért életbevágó a könyörtelen, pánik közeli ellenség pontos azonosítása, mert itt az időnyerés és a higgadt gondolkodás: az élet.

Válaszok:
Csomorkany | 2019. november 8. 15:57

Én az ország azon feléhez szeretnék tartozni, amelyik akkor hisztizik, amikor konkrét oka van rá.

Én is.
Sőt, ezt én akarom eldönteni, és nem akarom, hogy senkik vezérelte csürhe hiszti miatt hisztizzen az ország!
Mára ez a helyzet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés