Az első perctől kezdve utáltam a Momentumosokat

2019. november 7. 21:33

Bencsik Gábor
Facebook
Túl jól ismerem ezeket a jólétbe beleszületett nagyvárosi okos, mentalitásukban bolsevizmusba hajló, a lelkük mélyén liberálsznob gyerekeket.

„Az első perctől kezdve utáltam a Momentumosokat, túl jól ismerem ezeket a jólétbe beleszületett nagyvárosi okos, művelt, nyelveket beszélő, világlátott, nagyképű, generációs demagógiától túlfűtött, mentalitásukban bolsevizmusba hajló, a lelkük mélyén liberálsznob gyerekeket, hogy ne lássak át rajtuk elsőre. A budapesti olimpia elgáncsolása pedig a szememben olyan ősbűn, amire soha nem lesz megbocsátás. Ezzel együtt látom, hogy egyre jobban nekik áll a zászló. Ha nem csinálnak valami nagy marhaságot – amire, lássuk be, mindig van esély –, belőlük lesznek a Fidesz kihívói.
A Jobbik ugye az a bizonyos ember, aki már meghalt, csak még nem tud róla. A DK továbbra is vállalhatatlan, és nem csak Gyurcsány miatt. Az MSZP szemlátomást tovább robog az eltóthcsabásodás útján, az LMP pedig, amely számára pedig most komoly tér nyílt volna, még időben felszeletelte saját magát.
Szóval marad a Momentum.
Éppen csak annak nem látom semmi jelét, hogy miként lesz belőlük néppárt. Mert választást nyerni csak egy néppárt tud.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 191 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Agymosott, kényeztett ávós-bolsi-impexes unokák.

Fletóval úgy összefeküdtek, mint az SZDSZ 98-ban.

Szerintem a Momentum most sikeresen összegyurcsányozta magát , jó pár szimpatizáns elvesztette az illúzióját - valahogy úgy, amikor amikor az Szdsz állt össze az Mszp-vel.
Viszont ettől még marad az, hogy a nemzetközi baloldaltól megkapnak mindent, amire szükségük van, pénzt, baráti médiát, szakembereket, akik arculatot terveznek és levezetik a kampányt.
És az is igaz, hogy létezik az a réteg, akik bárkire leszavaz, csak ne a jobboldal nyerjen.

"A Fidesz pedig rétegpárttá vált."

:))))))))))))

Gratulálok, megnyerted a nap leghülyébb hozzászólása díjat. :))

Igen, tényleg a "rétegpárt" a megfelelő kifejezés arra a pártra, amelyik 2002-től kezdődően - tehát immár 17 éve folyamatosan - minden egyes választáson 40% fölötti támogatást kap. Az utóbbi másfél év 3 választásán pedig egyszer végzett hajszállal 50% alatt - a 2018. áprilisi 2/3 alkalmával.

Rétegpárt, az.

Abban az értelemben nem, hogy nekik 2006 már semmit sem jelent, viszont azt látták, hogy Momentum mindig 21 századi pártként hivatkozott magára, nemzedékváltást és ilyeneket hirdetett, de valójában csak asszisztáltak egy csomó öregember visszatéréséhez.
Ahogy szerintem a saját jogon elkövetett akcióik is is sokakat eltántorít (EU parlamenti tevékenység, erdélyi agitálás a magyar jelölt ellen)

"Az első pillanat előtt a névsorból meg lehetett állapítani kik is ők.."

Így igaz. Amikor megjelent Mécs János Vidékiek c. szösszenete, akkor tudni lehet a stilust, a hozzáállást, az erkölcsi nihilt.
Emlékeztetőül

" Mécs János

Vidékiek

istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek,cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni.

ahogy jönnek a csütörtök tíztől megtartott szemináriumra és már messziről lehet hallani ahogy a gurulós bőröndjük kereke ugrál a járólapok illesztésénél, én már ilyenkor tudom, hogy ez a nap is el van baszva, jönnek a vidékiek, hömpölyögnek be a terembe, hujjongatva, az ember már a saját gondolatát se hallja.

sok idegesítő dolog van a vidékiekben, ha az ember számbaveszi nem is egyszerű a végére érni a sornak. először is, a vidékiek pestnek hívják budapestet. ez olyan, mintha a laptopot csak topnak hívnánk, vagy mondjuk new yorkot yorknak, ami ugye egészen mást jelent, és nem véletlenül lett 1872-ben, vagy fasztudja mikor budapest, mert így hívják, buda és pest. az ember ezen persze gyorsan túllendülne, mint mikor találkozik a barátnője egyik legjobb barátnőjével, akiről kiderül, hogy imádja a musicaleket, meg amúgy ő nem szeret olvasni, inkább megnézi ha van film is belőle, vagy ha valami elsőre jófejnek tűnő emberkéről kiderül, hogy jobboldali, hát van ilyen, az ember még se élhet elefántcsonttoronyban.

talán az egyik legidegesítőbb dolog az, hogy a vidékiek azt hiszik, hogy ha jól kiismerik budapestet, akkor majd "pestinek" tűnnek. hányszor volt, hogy kérdeztem a telefonban, hogy "na és hol vagy?" és a másik meg mondta, hogy jaja itt vagyok a "rottembíler utcában". de az igazi budapesti pont arról ismerkszik meg, hogy nem ismeri budapestet. mi nem ismerjük ezt a várost. én szerintem tizedikes koromban voltam először a kálvinon, az egyetem első évéig azt se tudtam, hogy hol van az astoria, erre meg rottembíler utca, hát a faszom se tudja, hogy hol van. Moszkva tér, óra alatt. Vagy mondjuk margit híd, azt azért ismeri mindenki. na mindegy. egyébként ehhez kapcsolódik, hogy a vidékiek nem csak budapestet ismerik, hanem az egész országot. én egy borongós őszi napon feleltem katinéninél a megyeszékelyekből, de részemről az ország nem budapesthez tartozó részéről elmondtam amit tudni szeretnék, mert tényleg, húsz kilométerre félegyházától, na ezt most faszom se fogja végiggondolni, meg amúgy is csak egy dolog számít, hogy bkv visz oda vagy máv, aztán onnantól kurvamindegy. persze kivétel a balaton, de az nem is vidék tulajdonképpen, hanem budapest üdülő külterülete, mert persze vidékiek laknak ott, de budapestiek használják, tehát mintegy nagykövetségként idegen elemet képez a vidék testében.

itt el is érkeztünk a vidékiek legidegesítőbb tulajdonságához, mégpedig ahhoz, hogy folyton versenyeznek egymással, hogy melyikük otthonnak csúfolt porfészkében laknak többen. na de ennek mi értelme van? meg egyáltalán, ki a faszt érdekel? "Kecskeméten már 140 ezren laknak, de emelkedik, pár éven belül megelőzhetjük Pécset!" Hát de ki nem szarja le, hogy hányan nyomorognak a pusztába felhúzott panellakásban? Mexikóvárosban vagy tízszer annyian laknak mint budapesten, mégis előbbi a világ segglyuka, utóbbi meg budapest. nincs ennek semmi értelme. A másik meg, hogy kinél van nagyobb templom, kinél van magasabb ház, melyik a legrégebbi épület. szörnyű, tényleg, ilyenkor mindig magamat sajnálom a legjobban, ja meg igen, hogy van e mozgólépcső! mozgólépcső! parasztok. aztán ott vannak azok a kurva idegesítő kifejezések. "na ezen nagyot aszaltunk" aszaltunk? tényleg? meg sezlony, ezt máig se tudom, hogy mi a szart jelent, ja meg kecskecsöcs. ja meg "á, ő sokkal magasabb tőlem", tényleg, recseg ropog szerencsétlen nyelv, szerencsére ezeket mindig elég hamar elfelejtem, isten áldjon ezért a tehetségemért, az ilyen faszságok gyorsan távoznak törékeny kis testembőlna mindegy, nem is folytatom, az ember csak felbassza magát ezeken a dolgokon, nincs mit tenni, a gazda bekeríti telkét, masszív tölgyfa ajtót kell venni, kicsit feltekerni a hangerőt, aztán az ember ázik kicsit a kádban és már el is felejtette, hogy mennyi vidéki van ebben az országban

Ide lőjetek!"
"

Kételkedem, hogy bármikor is lesz belőlük váltópárt. A VIDÉK nem felejt. Úgy fognak járni, ahogy a Jobbik, vagy ahogy az SZDSZ járt. Az idő nem nekik dolgozik.

Megnyerték a fél Dunakanyart. Nyilván NEM kiemelkedően jól működő önkormányzatokkal szemben. A népek nem tudták, kifélék-mifélék, bár az MSZP felé irányuló nosztalgia errefelé erős. Tetszhettek a majdnem olyan fiatalok.

Dunakeszi, Nagymaros maradt, ráadásul meggyőző többséggel.

A Strabag építette a 2a szélesítést, abszolút eszetlenül, NEM szakaszosan, viszont elég lassan.
Jó, most, h. kész lett, jobb, de volt előtte 1 év napi rémálom, végig. Gödön volt egy botrányosan rosszul szervezett veszélyes hulladék begyűjtési akció, és így tovább.

A Momentummal szinte garantált, h. NEM lesz más világ, itt sem.

https://www.peticiok.com/felhi..

AZ EGYMILLIÓ ALÁÍRÁSÉRT A LIGET PROJEKT MEGMENTÉSE ÜGYÉBEN

"ez nagyjából így működött szadesz+maszop felállásban 1994-től 2006-ig, sajnos igen sikeresen."

Nem egészen, mert 1994-1998 között a jól működés megbicsaklott. 2009 évben pedig megbukott. 2002 és 2009-2010 évben pedig úgy járt az MSZP-SZDSZ koalíció ahogy most fog járni 2022-re Budapest.

Orbán magasabbra tett lécet ugrott át.

"Egyébként nem hiszem, hogy a NOB ez alapján döntene."

Ez nem hit kérdése.

A NOB is végeztet felmérést és ahol azt tapasztalja, hogy nincs meg a kétharmad támogatás azt a pályázót törli.
Amikor a főváros pályázott, a pártok egységesen támogatták a pályázatot. Amire a népszavazás eredménye ismerté vált volna a NOB már meghozta volna a döntést, amely várhatóan elutasítás lett volna. Feltételezhető a MOB ezt megkonzultálta a NOB-al és ezért vonták vissza a pályázatot.

Ne okoskodjál. Neked fogalmad sincs a politikai fogalmakról.
A Fidesz/KDNP szövetség tömegpárt.
A DK, Jobbik, MSZP, Momentum, stb. rétegpárt, mivel egy bizonyos réteget képvisel. Akkor lennének tömegpárt, ha egyesülnének.
https://www.tankonyvtar.hu/hu/..

Attól nem lesznek tömegpártok, hogy egy-egy alkalomra összeállnak. Így továbbra is rétegpártok. Ahogy már írtam - linket is adtam hozzá - az ellenzék mindegyike rétegpárt. Ezt az is jelzi, hogy egyenkénti támogatottságuk 20 % alatt van.

Ezt Berecskereki 2019. november 8. 16:34 neked küldtem.

Elnézést az előbbit tévesen neked címeztem.

A megyei listákon a Fidesz nagyobb arányú szavazatot ért el, mint a 2018 évi országgyűlési választáson.
Igen. Úgy vélem, hogy a rossz teljesítménye az ellenzéki vidéki és Fővárosi önkormányzatok rossz teljesítménye rontani fogja az esélyeiket. Természetesen a ormánypártoknak is van min változtatni. Ha rajtam múlna néhány személy hátrébb tenném a kormányból.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés