Lemond Borkai Zsolt

2019. november 6. 10:25
Lemond győri polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt. „Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget” – hangsúlyozta a politikus.

A győri közgyűlés alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt, Győr polgármestere. A politikus ezt a győriekhez írt szerdai nyílt levelében jelentette be, amelyet eljuttatott az MTI-hez is.

Mint írta, a folyamatos vádaskodás ellenére azért nem mondott le eddig, mert szerette volna, hogy a városnak olyan polgármestere legyen, akit a győriek megválasztottak és képes Győrt vezetni. Hozzátette: szereti Győrt, ezért nem szeretné a személyével és a vele történtekkel hátráltatnia város további fejlődését, így lemond polgármesteri tisztségéről. „Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget” – hangsúlyozta a politikus.

Borkai Zsoltról az önkormányzati választások előtt egy – magát az ördög ügyvédjének nevező – ismeretlen tett közzé az interneten fotót és videót, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben. „Ma én vagyok a célpont, holnap más lesz, amíg a hazug hírterjesztésnek, tényként feltüntetett rosszindulatú feltételezéseknek senki sem szab határt. Ne gondolják, hogy ez egy ember bosszúja, nem létezik ördög ügyvédje. Véleményem szerint ez egy gondosan kitalált, profin előkészített csapda volt, melytől vélhetően komoly politikai vagy anyagi előnyöket reméltek” – áll a levélben.

Borkai Zsolt szerint „egy általam valóban elkövetett, elsősorban a családomat megbántó cselekedetemre építettek rá minden hazugságot, hogy az hihető legyen”. Úgy fogalmazott: amit valóban tett, arra nem büszke, és mindenkitől elnézést kell kérnie, aki emiatt csalódott benne. „Sokszorosan megbűnhődtem érte – de minden más mocskolódás alaptalan rágalom” – fűzte hozzá.  „Sportember vagyok, sohasem drogoztam és korrupt sem vagyok. Az említett utazáson saját költségen vettem részt, ennek megvolt a fedezete, nem loptam és nem csaltam” – szögezte le.

Hozzátette: eddig nem mondott le, mert azt szerette volna, hogy a városnak olyan polgármestere legyen, akit a győriek megválasztottak és képes Győrt vezetni. „A kitartáshoz az erőt az adta, hogy mindannak ismeretében, ami rólam egyelőre büntetlenül megjelenhetett, és ami egy kivételével hazug mocskolódás, olvasták, látták az emberek, mégis bizalmat szavaztak nekem” – írta.

Borkai Zsolt kitért arra is, a politikai ellenfelei a választás tisztaságának megkérdőjelezésével kapcsolatos lépéseikkel nemcsak őt, hanem a város működését is lehetetlenné akarták tenni, "húzták az időt, ezért számoltatták kétszer is újra a szavazatokat". Hozzátette: az elmúlt időszakban nemcsak ő, hanem családtagjai is céltáblává váltak, ennek pedig a jövőben nem szeretné kitenni őket. „Be kell fejezni a gyűlölködést, mert az nem visz előre” – hangsúlyozta.

Emlékeztetett: 2006 óta hatalmas utat tettek meg, „Győr Magyarország egyik gazdasági bástyája” lett, a város fejlődése megkérdőjelezhetetlen. Levelében Borkai Zsolt a győrieknek megköszönte az elmúlt 13 évet, a képviselőknek és a munkatársainak pedig a város fejlődéséhez nyújtott támogatást.

Borkai Zsoltra október 13-án a győri szavazók 44,3 százaléka voksolt, a polgármestersége pedig dupla újraszámolás után vált jogerőssé. Az exfideszes polgármester a múlthét kedden, amikor a győri képviselők hivatalosan megkapták a megbízóleveleiket, nem volt jelen. Saját megbízólevelét csak csütörtökön vette át. Akkor azt mondta: „Azt tudom ígérni a győrieknek, hogy az elkövetkezendő időszakban is az elmúlt időszakhoz hasonló intenzitással igyekszem közreműködni és fejleszteni a várost a képviselő-testülettel. Találkozunk az alakuló értekezleten, mely időpontjáról jövő héten adok számot”.

A jogszabály szerint az időközi polgármester-választást az illetékes választási bizottságnak kell kitűznie, a mandátum megüresedésétől számított 120 napon belülre. A választást úgy kell kitűzni, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő 70. és 90. nap közé essen.

(Index; MTI)

Összesen 353 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kedves Győriek!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Rendkívül nehéz másfél hónapon vagyunk túl.

Tudom és remélem, hogy mindenki számára hamarosan kiderül, hogy a rágalmak egy kivétellel egy hamis blogon megjelenő hazug információk sokasága, amit a sajtó is ellenőrizetlenül átvett. Sajnos az online felületeken és a közösségi médiában megjelenő információkat – annak igazságtartalmát meg sem kérdőjelezve – sokan tényként kezelik. Ezzel akaratlanul is kiszolgálják a háttérben megbújó karaktergyilkosságot elkövetők szándékát.

Ma én vagyok a célpont, holnap más lesz, amíg a hazug hírterjesztésnek, tényként feltüntetett rosszindulatú feltételezéseknek senki nem szab határt. Ne gondolják, hogy ez egy ember bosszúja, nem létezik az ördög ügyvédje. Véleményem szerint ez egy gondosan kitalált, profin előkészített csapda volt, melytől vélhetően komoly politikai vagy anyagi előnyöket reméltek.

Egy általam valóban elkövetett, elsősorban a családomat megbántó cselekedetemre építettek rá minden hazugságot, hogy az hihető legyen. Amit valóban tettem, arra nem vagyok büszke, és mindenkitől elnézést kell kérnem, aki e miatt csalódott bennem. Sokszorosan megbűnhődtem érte – de minden más mocskolódás alaptalan rágalom. Sportember vagyok, sohasem drogoztam és korrupt sem vagyok. Az említett utazáson saját költségen vettem részt, ennek megvolt a fedezete, nem loptam és nem csaltam.
A folyamatos alaptalan vádaskodások ellenére eddig nem mondtam le, mert azt szeretettem volna, hogy a városnak olyan polgármestere legyen, akit a győriek megválasztottak és képes Győrt vezetni. A kitartáshoz az erőt az adta, hogy mindannak ismeretében, ami rólam egyelőre büntetlenül megjelenhetett, és ami egy kivételével hazug mocskolódás, olvasták, látták az emberek, mégis bizalmat szavaztak nekem.

A politikai ellenfeleim a választás tisztaságának megkérdőjelezésével kapcsolatos lépéseikkel nemcsak engem, hanem a város működését is lehetetlenné akarták tenni, húzták az időt, ezért számoltatták kétszer is újra a szavazatokat. Október eleje óta a város életéről és jövőbeni kihívásairól senki sem beszélt. Azt gondolom, egy önkormányzati választásnak az elért eredményekről és a jövőbeni tervekről kellene szólnia.

Az elmúlt időszakban nem csak én, hanem a családtagjaim is céltáblává váltak. Ennek a jövőben nem szeretném kitenni őket. Be kell fejezni a gyűlölködést, mert az nem visz előre.

2006 óta hatalmas utat tettünk meg. Győr Magyarország egyik gazdasági bástyája lett, városunk fejlődése megkérdőjelezhetetlen. Rendkívül köszönöm az elmúlt 13 évet a győrieknek, polgármesterségem alatt szép eredményeket értünk el. Köszönöm a velem dolgozó képviselő-testületeknek, a közvetlen és közvetett munkatársaimnak is, hogy támogatták a város fejlődését, jelentős beruházások és programok megvalósítását.
Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget. Szeretem Győrt, ezért nem szeretném a személyemmel és velem történtekkel hátráltatni a város további fejlődését. Ezúton bejelentem, hogy a morális helyzetre való tekintettel az alakuló közgyűlés után péntek 16 órai határidővel polgármesteri tisztségemről lemondok. Kívánom, hogy a jövőben olyan ember vegye át a székemet, aki érdemes szeretett városunk vezetésére.”

Győr, 2019. 11. 06.

Tisztelettel:

Borkai Zsolt

polgármester

Úgy, mint Gy Németh Erzsébet? Felfelé bukott ugye?

A probléma az, hogy Borkai rávezette az emberek szemét a "nemzeti burzsoázia" kialakítása körüli ellentmondásokra. Az alapfelvetés, hogy kell nemzeti burzsopázia a nemzet hosszútávú fennmaradásához könnyen elfogadható tény- elég Japánra gondolni. Azonban ennek ellentmondásos kialakítása igen nagy támadási felületet jelentett az ellenzéknek. Mészáros Lőrinc embelmatikus figurája lett a folyamatnak és szinonímája a korrupciónak. Borkai meg azt mutatta meg, hogy a kialakuló nemzeti burzsoázia tagjai nem Széchenyik...

Ha a kormánypárti média is ezerrel tolta volna a Wittinghoff ügyet, most Wittinghoff is elmondhatna.
Az biztos, hogy egy szép karrier csúnya véget ért.
A lemondás példamutató a ballib számára (Lackner, Wittinghoff)

Az iratokat a DK semmisített a székháztűzben.

Úgy, mint Gy Németh Erzsébet? Felfelé bukott ugye?

Elvesztette a XVII. kerületet. Erről beszélek, ne maszatolj.

Jól tudod egy jachton és nagyon tetszik neki.

https://varosikurir.hu/wp-cont..

Neked ehhez mi közöd? Te csak foglalkozz a saját "kedves nejeddel" már, ha van.

" a mutyik meg a közpénzek lenyúlása"
Csakis a 100 milliárdos pluszról beszélhetsz, amit Budapesten a szarmagyarok bal-libsijei a napokban megkaptak... nyom nélküli eltüntetésre.
Mera FÜGGETÉLEN magyarbíróságok, azok a bal-libsi lopásoknál soha nem találnak nyomot...

Helyes.

És akkor most jöhetnek a kérdések, minden egyes nap:
LACKNER?
GAJDA?
stb. stb.

Ja, és így mist két fontoa választás is lesz a közeljövőben. Tisztelt Fidesz, tessék agilis, jó jelölteket állítani, és KAMPÁNYOLNI.

- Dunaújvárosban időközi parlamenti választás, ahol el lehetne venni egy mandáumot a moslékkoalíciótól.

-Győrben időközi polgármesterválasztás, ahol nem szabad hagyni, hogy betegye a lábát a városvezetésbe a DK-stb.

Valószínűleg jobb lett volna hagyni Győrt elveszni, a győriek akarata ellenére. A tiszta fideszes képviselő testülettel ue., új választás lett volna a végkifejlet. Nem jött be és különösen a történtek, a valóban nagy arányú ellenzéki áttörés ismeretében majdnem mindegy lett volna.

Ki kellett volna emelni minden rendelkezésre álló nyilvánossági fórumon a kísérő szöveg teljesen gátlástalanul mocskolódó voltát, a kiszivárogtató személyéről elárultakat és azt, h. ez mit jelent. Eleve az időzítést. Wittinghof törhetetlen népszerűségének tudatában szerintem a Wittinghof ügybe bele sem kellett volna fogni. A Lackner más.

A szintén sokat támadott Kövért mindig tiszteltem.

Föltételeztem, h. aki látja, mi van, milyen eredményes volt az építés, gyarapodás, népesedés politika, cigány felzárkóztatás, munka alapú társadalom építése és a többi a Fidesz kormány részéről, az rájön, mi a jelentősége, h. a Fidesz ismét győzzön, és elmegy és a Fideszre szavaz, függetlenül a szerencsétlen, nyilván tőrbe csalt Borkairól. Ráadásul aki egy kicsit is tájékozott, annak tudomása van a három szoci-SZDSZ kormány gazdasági ámokfutásáról.

Székesfehérvár is nagyváros, központi fekvésű, a Fidesz meggyőző többséggel nyert. Hajrá, Székesfehérvár!

Kevés a teljesen tiszta múltu ember, aki meg van, az általában nem politikával foglalkozik.

Jobb ha Győrből is távozik.

Hahó! Ez nem a kérdésére adott válasz.

Szerintem a megnyert polgármesteri helyekben nincs akkora szerepe Borkainak, mint amit az ellenzéki sajtómunka alapján hinni lehetne, sokkal inkább a szavazóik mozgósításának.

Gratulálok azoknak a győrieknek, akik ellenálltak a video kapcsán gerjesztett durva ellenzéki propagandának. Egy dolog a szomorút tény, ami miatt Borkai levonta a konzekvenciát. A másik dolog az, hogy vonják le azok is, akik az ördög aljas ravaszságával máglyává fújták a szikrát. Ismerjék be a hitványságukat, s kérjenek bocsánatot a közvéleménytől.

Legyünk objektívek!

A magánélet és a szakma szétválasztása kívánatos, kivéve, ha politikus vagy (esetleg CEO a McD-nál.)

Egy politikus magánélete közügy. A politikus SZOLGÁLJA a közösséget és élete is mintául
szolgál. Fokozottan így van ez olyan esetekben, amikor az illető hazáját képviselő sportolói
múlttal rendelkezik. Borkai nem tudott emberileg felnőni ahhoz a társadalmi státushoz, amit
betöltött. Ez nem ballada, vagy tragédia, ez egy kisstílű ember szokványos sorsa.

Nem kell összehasonlítgatni Győrt Kispesttel vagy Budaőrssel. Ami ott történt az az ottaniak
szégyene és egy fikarcnyival sem lesz az ottani eseményektől kisebb Borkaié.

Csak az a kérdés, hogy mindez kinek az érdeke volt, illetve egy ilyen politikai helyzetre hogyan
lehet konstruktívan reagálni. Nem tudom teljesen kizárni a belső puccsot. Egyszerűen kellett
egy tesztkörnyezet a 2022-es választások előtt. A választók reakciója kettős szempontból
ítélhető meg: egyrészt jelzi a közmorál egészségét (érvénytelen szavazatok Borkaira) másrészt
van egy óriási tömegű naív réteg, aki azt hiszi, hogy amiről nem tud, az nem is létezik (protest szavazatok).

Borkai lemondása morális szempontból nem megközelíthető. Egyszerűen nem volt más
lehetősége, sorsa nem a saját kezében volt. Bocsánatkérése hamis, tettét nem azért
bánta meg, mert rosszat cselekedett, hanem azért, mert elvesztett mindent, amit eddig
összekapart magának. A kegyelemdöfést a Magyar Olimpiai bizottság fogja megadni.

Ennyi...

Lemondott? Egész biztos vagyok benne, hogy az EKB-IMF hitel feltétele volt a távozása.

Remélem, észbekapnak, mert azt már most lehet látni, hogy ez az ellenzék kormányon ismét tönkretenné az országot - csak talán most már négy év is elég lenne nekik.

Nem a baloldal kampányol mindig a korrupcióellenességgel?

Sokat tudhatnak sokakról ezek a gazemberek. A korrupciós főpolgármester-helyettes még
bottal sem meri megpiszkálni őket. Érdemes volt kinevezni. Megéri a havi ... mennyit is?

Ezt kellett tennie (mert egy támadható polgármester nem polgármester)
Most kellett megtennie (mert ha a választások előtt tette volna, akkor ma DK-i polgármestere van városnak és dupla helyettese mert ki kellett volna elégíteni a mooslékkoalíciót mint Pesten. Az adófizetők pénzéből, ugye.
A győri szavazók bölcsek voltak!
Budapest példája láttán hiszem, hogy Gyurcsány nyer ott.
Kell egy tiszta jelölt és kampányolni kell.
Egyébként az ördög ügyvédjét néven kellene nevezni!!! Ismeri mert együtt ettek almáspitét.

Jav.: Nem hiszem, hogy Gyurcsány nyer ott.

Borkainál sem. Csak a ballib szajkózta.

A kispesti szoci botrányhősöknek ki nem engedi, hogy eltűnjenek, ha egy csepp tistesség lenne még bennük? Borkait kipiszkálták, annak ellenére, hogy megválasztották Győrben. A kispestiek, meg a budaörsi polgi röhög a markában. Ez van. Csak az történik, ami mindig.

A ballibet nem lehetne feljelenteni szexvideó terjesztéséért?

Fröcsögj csak, hiszen ez az életed, használd ki ezt a kis örömöt, ki tudja meddig tart. :))

Bedrogozták és megerőszakolták.

Egy kicsit se szégyelled, hogy ilyen aljasságokat beszélsz? Persze...jellemző a mentalitásotokra.

Egyébként az is jellemző, hogy a megjegyzésemről, miszerint
"Fröcsögj csak, hiszen ez az életed, használd ki ezt a kis örömöt, ki tudja meddig tart. :))
Te arra következtetsz, hogy börtönt szeretnék annak aki másképp gondolkodik!
Nem vagy normális. Jó lenne ha utána néznél egy-két történelmi ténynek. Rád férne!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés