Veszélyben a dél-budai szuperkórház?

2019. november 7.

Konopás Noémi
Az elmúlt két évben jelentős előrelépés történt a budapesti egészségügyi ellátórendszer megújítása terén, bizonytalan azonban, hogy az önkormányzati választás után miként alakul a dél-budai szuperkórház sorsa. Egyelőre nem tudni, mit tervez az új városvezetés.

Több mint kétszázezer négyzetméteres intézmény, amely a sürgősségi ellátás csúcsát képviseli, egyfajta mini-egészségvárosként funkcionál majd, ahol a diagnosztikai és a gyógyászati egységeken kívül oktatási és kutatási célú épületrészek, nővér- és orvosszálló, bölcsőde és óvoda, valamint egészségügyi szolgáltatások is helyet kapnak – cikkeztek a lapok 2019 februárjában azt követően, hogy lezárult a közbeszerzési eljárás, és kihirdették, hogy Noll Tamás Ybl-díjas építész tervezheti a szuperkórházként emlegetett új Dél-budai Centrumkórházat.

A XI. kerületi Dobogón épülő komplexum megálmodói azzal számolnak, hogy a naponta ott megforduló 6000 beteget 2500-3000 dolgozó látja majd el. A természetes fényben úszó terek, az aktív rekreációs kertrész a stresszmentes gyógyulást segíti. A tervek szerint az intézmény 1100 ágyas fekvőbeteg-kapacitással bír majd, emellett napi 1500 járóbeteggel és mintegy 1000 látogatóval terveznek.

„A szakrendelők száma elegendő, ám az infrastruktúra javításra szorul” 
Ez a cikk csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető. Ha van érvényes előfizetése, jelentkezzen be!

Bejelentkezés