Orbán gratulált Orbannak

2019. november 5. 8:37
A magyar kormányfő hitet tett a magyar-román kapcsolatok elmélyítése mellett, és a két nemzet érdekeit szolgáló együttműködésre készül.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Ludovic Orbannak, a jobbközép Nemzeti Liberális Párt elnökének Románia miniszterelnökévé történt megválasztásához – tájékozatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke kedd reggel.

„Biztosíthatom, hogy Magyarország Románia új kormányával is kölcsönös tiszteleten alapuló, a két nemzet érdekeit szolgáló együttműködésre készül” – írta Orbán Viktor.

Kifejtette: bízik abban, hogy konstruktív szellemben dolgozhatnak tovább a magyar-román kapcsolatok elmélyítése és egy sikeres, az erős nemzetekre épülő Európai Unió érdekében.

(MTI)

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már elnézést, de engedtessék meg egy könnyebb megközelítés. Orban, már csak az erőszakos román magyarosítás, asszimilációs politika miatt tűnt el az ékezet, mondhatjuk mi.

Orbán szégyenli az Orban nevet, miért kellett az őseinek áttelepülni Magyarországra, mondhatják odaát.

Lehet, hogy így jobban megbékél a két nemzet, hogy mindenkinek van egy Orbánja/Orbanja?

Inkább várni kéne az ítéletalkotással.

A remény hal meg utóljára. Élni kell, legetőleg békességben. Nem itt tartana gazdaságilag Románia, még nyersanyag vagyonnal, stratégiai pozícióval is rendelkezve, ha az ország az energiáját nem a magyar kisebbség megnyomorítására használja, hanem a megbékítésére.

Nem kellett volna a románság tizedének Ny-on keresni a boldogulást. Ha nem arra megy az összes szellemi energia, hogyan lehet Erdélyt elrománosítani, talán egy értelmesebb népesedés politikával el lehetett volna kerülni, h. a cigányság létszáma ott is ilyen mértékben gyarapodjék.

Az erdélyi magyarok sorsának jobbra fordulásának kulcsa az erős, gazdaságilag minél fejlettebb, a kinti magyarok identitás őrzését segítő anya ország.

Bitte, bleiben Sie auch dort.

Pofa be magának, fekáliatúró.
(Bocs, többiek, kiakasztott ez a bunkó.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés