Magyar €urót!

2019. november 5. 8:26

Cseh Katalin
Facebook
Mi abban hiszünk, hogy Európa-ellen logika helyett gazdasági racionalitás határozza meg a gazdasági döntéseinket.

„Matolcsy hibás eszmefuttatásánál talán csak az ütemérzéke rosszabb. Úgy nevezi az eurót „kártékony és terméketlen álomnak”, hogy az euróárfolyam hónapok óta 330 forint körül mozog, ami minden, csak nem hasznos és termékeny a magyar gazdaságra nézve. Persze egy valutaövezet, így az eurózóna sem tökéletes, azonban Magyarország szempontjából így is egyértelműen az euró mihamarabbi bevezetése lenne a legjobb döntés. Ahhoz, hogy javítsuk az eurózóna működését, nem elég a partvonal mellől kiabálni. Csatlakozni kell az eurózónához, és bentről kell azért küzdeni, hogy a hatékony működéshez szükséges ellenőrző mechanizmusok és intézményi garanciák (közös pénzügyminiszter, közös költségvetés) teljesüljenek.

Persze a fidesz gazdasági szabadságharca politikailag összeegyeztethetetlen az euróval. Ezért is történhet meg az, hogy bár Magyarország az unióhoz való csatlakozással vállalta az euró kötelező bevezetését, még mindig nincsen hivatalos céldátum a közös valutaövezethez való csatlakozásra. A Momentum azonban abban hisz, hogy Európa-ellenes motivációk helyett a gazdasági logika kell, hogy meghatározza a pénzügyi döntéseinket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most, hogy szépen leépítettük a devizaadósságot, különösen fontos lenne bevezetni a
botmixert. Matolcsy, meg ne szóljon bele a nőgyógyászatba!

Te szerencsétlen senki, ennyire látványosan tolni naponta az amerikai globális tőke érdekeit, nincs benned egy cseppnyi szégyenérzet sem? A jelek szerint nincs. Az Óceán túlpartjáról finanszírozott hazaáruló Momentum napi tornamutatványai.

Ezt szeretnék kedves, a Momentumra és a többi ellenzéki pártra szavazó polgártársaink? Az Orbán elleni vak gyűlölet felülírja a józan gondolkodást?

Te, előbb számoljatok el a kapott félmilliárddal, aztán rikácsolj az Euróról.

A globalista hazai pártok (más néven hazaárulók) már régóta nyíltan az Európai Egyesült Államok mellett kampányolnak, aminek feltétele a közös fizetőeszköz, az euró is.
Cseh bizonyára jobban ért a közgazdasághoz, mint Joseph Stiglitz (Nobel-díjas közgazdász, Világbank volt főközgazdásza, jelenleg a Columbia egyetem professzora), ugyanis szerinte kezdetektől elhibázott az euró, és "az euróövezet problémáinak többsége egy okra vezethető vissza: a gazdaság stagnálását, a munkanélküliség növekedését és a szélsőjobboldali erők felemelkedését a rossz elgondolás alapján megteremtett egységes európai fizetőeszköz, az euró idézte elő"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés