Balos lovag vezeti mostantól a brit alsóházat

2019. november 5. 14:03
Hogy lesz most „Order!” Westminsterben?

A munkáspárti Sir Lindsey Hoyle-t választotta meg új házelnöknek a brit alsóház – számolt be a fejleményről az Euronews. A 62 éves politikus 2010 óta alelnökként dolgozott a most leköszönő John Bercow mellett. Mint szerdai hírükben írták, a posztért heten indultak, és még az utolsó körben is két munkáspárti jelölt versenget, de végül Hoyle végzett az élen.

Megválasztott házelnökként tartott első beszédében Hoyle azt mondta, reméli, a ház újra visszaszerzi régi tekintélyét és nem csak a szigeteken, hanem az egész világ előtt – idézte szavait az Euronews. „Az alsóház tekintélyén esett csorbát ki kell javítani, hogy a testület munkája ismét példaként álljon és ehhez mindenkitől tiszteletet és toleranciát vár el az alsóházi munkája során” – fogalmazott a baloldali lord.

Hoyle a maga módján celebbé lett John Bercow-t váltja, aki több mint egy évtizeden át volt a ház elnöke. Az utóbbi években pedig már nem csak a tarkabarka nyakkendőiről volt híres, hanem a brexitfolyamat számos pontján meghatározó döntéseiről is.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés