Balos lovag vezeti mostantól a brit alsóházat

2019. november 5. 14:03
Hogy lesz most „Order!” Westminsterben?

A munkáspárti Sir Lindsey Hoyle-t választotta meg új házelnöknek a brit alsóház – számolt be a fejleményről az Euronews. A 62 éves politikus 2010 óta alelnökként dolgozott a most leköszönő John Bercow mellett. Mint szerdai hírükben írták, a posztért heten indultak, és még az utolsó körben is két munkáspárti jelölt versenget, de végül Hoyle végzett az élen.

Megválasztott házelnökként tartott első beszédében Hoyle azt mondta, reméli, a ház újra visszaszerzi régi tekintélyét és nem csak a szigeteken, hanem az egész világ előtt – idézte szavait az Euronews. „Az alsóház tekintélyén esett csorbát ki kell javítani, hogy a testület munkája ismét példaként álljon és ehhez mindenkitől tiszteletet és toleranciát vár el az alsóházi munkája során” – fogalmazott a baloldali lord.

Hoyle a maga módján celebbé lett John Bercow-t váltja, aki több mint egy évtizeden át volt a ház elnöke. Az utóbbi években pedig már nem csak a tarkabarka nyakkendőiről volt híres, hanem a brexitfolyamat számos pontján meghatározó döntéseiről is.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nekik ilyen baloldal jut. Nekünk meg Dobrev, Vadai, Gyurcsány, Varjú, Lendvai, Kovács Laci bácsi. Lordok helyett meg Hadházy, Tordai vagy Jakab.

Ja, ja. Persze az "igazi jobboldaliakról" való ellenzéki elmélkedés valódi intellektuális csúcsteljesítmény.

Szerettem Bercow-t, most jön egy uncsi komcsi

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés