Egy másik olvasat

2019. november 4. 10:20

Beck Tamás
Népszava
A több millió menekülttel való fenyegetőzés hatására megnőhet az igény egy erőskezű, autokratikus vezetőre.

„A kibontakozó menekültválság lehetőséget adott Orbánnak hatalma megmentésére, a magyar társadalomban lappangó idegengyűlölet felszínre hozatala révén.

Október 13. új helyzetet teremtett. A sokáig széttöredezett ellenzék egységbe tömörült, s a xenofób kormányzati retorika varázsereje is mind kevesebb választópolgárra hat. Ebben a szituációban Erdogan dobhat mentőövet Orbán Viktornak. A több millió szíriai menekülttel való fenyegetőzés hatására hazánkban szignifikánsan megnőhet az igény egy erőskezű, autokratikus vezetőre. A törökországi rezsim képviselői feltehetőleg máris felismerték érdekazonosságukat a magyar kormányfővel. És minden bizonnyal azt az árat szabták Orbán Viktor hatalmának megmentéséért, hogy hazánk diplomáciája következetesen blokkolja Ankara szíriai kalandjának uniós megbélyegzését.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kinek az érdeke a magyar társadalmat lappangó idegengyűlölettel vádolni akkor, amikor minden európai és nemzeti statisztikák szerint jóval kevesebb nálunk a rasszista eredetű és indíttatású bűncselekmény, mint a toleráns Nyugaton? Vagy akkor, amikor a zsidó közösség virágzik hazánkban? Vagy akkor, amikor Budapest Európa egyik legbiztonságosabb turisztikai célpontjának számít?

A több millió szíriai menekült Törökországban pedig tény. Merkel asszony "eredményes" tárgyalásainak a következményeként a törökök zsarolási potenciálja nem kicsi. Kivéve, ha a "xenofóbia" ellen harcolók be óhajtják fogadni ezt a pár millió "menekültet". Például a tisztelt szerző.

Azok az NGO hajók egymás után teszik partra a migránsokat, akik közül senkit sem szállítanak vissza hazájukba; némi okkal fenyegetve érezhetjük magunkat.

Zavarosban könnyebb halászni, ugye?

Az igény csak akkor nőhet, ha nincs kielégítve.
Abból indulj ki, hogy a vezetők nem azt szolgáltatják, amire szükség van.

Álmodik a nyomoronc. Tán még pénzesőről is az ellenzéki pénzfáról.

Orbánnak és Erdogannak nagyban megnehezítené a helyzetét, ha ti is az illegális bevándorlás ellen volnátok. Ez azonban valamilyen rejtélyes oknál fogva nem nagyon akarózik nektek.

Még a szót sem meritek használni, ehelyett folyamatosan "menekülteztek", folyamatosan bűntudatot akartok kelteni bennünk. Állandóan azt hajtogatjátok, hogy miféle kötelezettségeink vannak mindenféle illegális határátlépővel szemben. Ha ez Orbánnak és Erdogannak kedvez, akkor miért csináljátok, bolsik? Honnan ez a heves négerszerelem, mi célt szolgál?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés