A Tinder is kirekesztő már – az Alapjogokért Központ szemléje

2019. november 2. 10:34
Az 50+ nemi identitást lehetővé tevő Tinder alkalmazás is kirekesztő már. Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Szerencsére a felvilágosult haladó nyugat ezen a héten is gondoskodott arról, hogy Kedves Olvasóink véletlenül se maradjanak abszurdabbnál abszurdabb történetek nélkül a genderküzdelmek-feminizmus-PC-klímahiszti-kirekesztés globális éterében.

Kezdjük is e heti szemlénket azzal a hírrel, ami a haladók táborában kitört genderpolgárháborúról számol be. Mint az Independent tudósításából kiderül, a nemrégiben megalapított LGB Alliance névre hallgató leszbikus, homoszexuális és biszexuális személyekért küzdő szövetséget súlyos támadás érte, no de nem a konzervatív netcsőcselék, hanem a genderszivárványpatkó bal széléről. Egyes transzcsoportok szerint ugyanis az új szervezet transzellenes és az LMBTQ közösség számos csoportját kirekeszti. Az új szövetség legnagyobb bűne ugyanis az, hogy egyik kiemelt célja a genderextrémizmus elleni fellépés. Vigyázzatok gendergirondisták, támadnak Robesspierrináék!

És, hogy miért is kell vigyázni a jakobinus gendermilíciákkal, arra a következő történet is rávilágít. James Ellington brit olimpiai rövidtávfutót ugyanis, virtuális-verbális felkoncolásban részesítették, amiért női sportolótársai érdekében egy provokatív twitter-üzenetben rögzítette álláspontját. Mint arról a Pinknews beszámol, Ellington azt merészelte leírni, miszerint ha ő most nőnek vallaná magát, az összes női rövidtávfutási rekordot megdönthetné. Hogy nagy a baj a fejekben azt az is mutatja, hogy az ügyben még Lynne Featherstone, volt brit liberális demokrata képviselőnő is megszólalt, aki „nevetségesnek” minősítette Ellington kijelentését. Arról ugyanakkor elfeledkezik a képviselő, hogy női sportolók tucatjai adtak már hangot a sportágukban induló maszkulin adottságú transznemű személyekkel szembeni versenyhátrányuk miatt. Ennyit az esélyegyenlőségről…

Azonban a világnak vannak szerencsésebb szegletei is, ahol a nők jogaira ennél sokkal nagyobb figyelmet fordítanak. A Mirror számol be arról az esetről, amely a perui tengerparti La Rosa Nautica étteremben esett meg. Az étterem kétféle étlapja közül a hölgy vendégek számára fenntartott, a szabad választást elősegítendő ár nélküli verziót a helyi hatóság hátrányos megkülönböztetésre hivatkozva beszüntette, az étteremre pedig tetemes bírságot szabott ki. Lecsapott hát a perui feminakommandó, a mai világunkban az ilyen és hasonló lovagias gesztusoknak helye már nem lehet.

S ha már esélyegyenlőség és megkülönböztetés tilalma: Igazán ütős reklámmal kíván e célok érdekében küzdeni a Thinx nevű női egészségügyi termékeket gyártó cég, amelynek új reklámja a férfiak képzelt menstruációjáról szól. Arról már korábban beszámoltunk, hogy az Always menstruációs betét gyártója szerint nem csak a nők menstruálhatnak, ezért a női nemet jelképező Vénusz jelet eltávolították termékeikről. Ennek lehet tehát továbbgondolása az új haladó szellemiségű férfi (ál)tamponbugyis reklám, amiben kisfiúk, tinédzser srácok és felnőtt édesapák menstruációs küzdelmeit mutatják be. Az lgbtqnation cikkéből azt is megtudhatjuk, hogy a videó ellen több szervezet is kampányt indított, miszerint az súlyosan sérti a gyermekek egészséges fejlődését. A gyermekek jogai azonban a legkevésbé szokta érdekelni ezeket a cégeket. Nekik még ugyanis nincs bankkártyájuk. Még!

Ugyanakkor nem járhat mindig sikerrel a feminista mozgalom, sokszor a makacs tények megakadályozzák a genderkurzus szólamainak felerősítését. A feminizmus egyik ünnepelt sztárjának, Naomi Wolfnak a bálványa dőlt le az utóbbi hónapokban, akinek a homoszexuálisok 19. századi üldözéseiről írt könyvéről élő rádiós műsorban derült ki, hogy orbitális tévedéseken alapszik. A kortárs kifejezések félreértelmezése okán ugyanis emberek tucatjairól állította, hogy az elnyomás jegyében kivégezték őket a 19. század során, miközben a bíró ítélet éppen felmentette őket. Ez azért elég ciki guruasszonyság. Az ügy miatt az amerikai kiadó visszamondta a könyv kiadását. Az eset már csak azért is tanulságos, hiszen balliberális gondolkodók ezrei vannak kikiáltva tévedhetetlen orákulumnak, akikkel szemben megfogalmazott bármely kritika a reakciós konzervativizmus nyílt és radikális megnyilvánulásaként azonnali (sokszor rasszista, homofób) megbélyegzést és a tudományos életből való kiközösítést von maga után. Ami pedig egyenes út a balliberális média által megtámogatott véleménymonopóliumhoz. A tények és az alapos újságírói munka azonban néha képes győzedelmeskedni az áltudományos és hazug genderkrónikások felett. Az esetről beszámol a New York Post és a BBC is.

Mindenképpen fontosnak tartottuk még, hogy beszámoljunk arról a társadalmi kísérletről, ami az Oxfordi diákközösségben zajlik, ahol a rendezvényeiken a PC-jegyében betiltják a tapsot és helyette a jelnyelvi „jazz hands” kézmozgást lehet majd végezni, tudósít a brit Metro. Szintén elgondolkodtató az a roppant megosztó bírósági döntés Ausztráliában, ahol egy transznemű személy gyermekpornográf tartalmak birtoklása miatt kiszabott büntetésén jelentősen enyhítettek, részben szexuális identitászavarára hivatkozva, számol be a Pluralist.

A klímahiszti jegyében egy kis kiajánló kibocsátásnövelő Greta Thunberg termékekből a Fashionista tudósításában, és a végén az ínyenceknek ajánljuk a Pinknews írását, ami az 50+ nemi identitást lehetővé tevő Tinder alkalmazáson tapasztalt kirekesztésről és nem kellően transzbarát profil-kezelésről írt.”

A teljes szemle itt érhető el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés