Izrael tapasztalata szerint a falak működnek – Jair Netanjahu a Mandinernek

2019. október 30. 10:35
„Nem tudják lenyelni a progresszívek, hogy ez a két politikus nem őket akarja boldoggá tenni” – mondja Orbánról és saját édesapjáról Jair Netanjahu izraeli konzervatív kommentátor a Mandinernek.

Jair Netanjahu izraeli kommentátor, korábban az Izraeli Védelmi Erő szóvivői egységénél teljesített szolgálatot, továbbá a terrortámadások áldozatainak jogi segítséget nyújtó civil szervezet, a Shurat HaDin közösségi média igazgatója volt. Benjamin Netanjahu fia a XXI. Század Intézet meghívására érkezett Budapestre.

***

Izrael és Magyarország is falat épített déli határaira, hogy védekezzen a tömeges illegális migrációval szemben. Hogyan látja a két ország helyzetét a migráció korában?

Édesapám, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök valóban falat épített 2013-ban az egyiptomi-izraeli határra, amely teljességgel megállította a migrációt. Amióta áll a fal, konkrétan nulla migráns érkezett azon a szakaszon Izraelbe. Nem tudok túl sokat a Magyarország déli határán való helyzetről, hiszen nem vagyok magyar; és bár nyilván más körülmények között létezik a két ország, mégis azt tudom mondani, hogy Izrael tapasztalata szerint a falak működnek. Az izraeli határfal teljesen megállította az illegális bevándorlást.

Orbán Viktor magyar miniszterelnököt és Benjamin Netanjahut gyakran szokták összehasonlítani a nemzetközi sajtóban, mint a demokráciát leépítő populistákat. Lát hasonlóságot édesapja és a magyar miniszterelnök között?

Abban mindenképpen hasonlítanak, hogy mind a ketten olyan politikusok, akiket folyamatosan mocskol és támad a baloldali-globalista világelit. Nem tudják lenyelni a progresszívek, hogy ez a két politikus nem őket akarja boldoggá tenni, hanem a népet, amely megválasztotta őket. Ezért aztán hazugságok tengerét eresztik rájuk, hogy jelezzék a többi vezető politikusnak: ne ezt az utat kövessétek, ne akarjatok olyanok lenni mint ők, ne a népeteket képviseljétek, inkább szolgáljátok a globalista elitet. Ami leginkább hasonlít édesapámban és Orbánban, az az, hogy hajlandóak felvállalni a rengeteg támadást, ami a globalista nemzetközi médiától, a szupergazdagok és a hatalmasok sajtójából árad rájuk, és mindezt azért teszik, mert a nemzetüket akarják szolgálni, nem pedig ezeket az eliteket.

Az ön édesapját gyakran vádolják azzal, hogy direkt kereski a szélsőjobboldali, antiszemita politikusok társaságát. Benjamin Netanjahu valóban jó kapcsolatokat ápol olyan politikusokkal, akiket ez a vád éri. Mi lehet az oka a jó viszonynak az izraeli miniszterelnök és más jobboldali kormányfők között?

Ezeket a vádakat jól ismerem az izraeli sajtóból. Izraelben nincsen jobboldali újságírás, dacára annak, hogy az izraeliek többsége jobboldali. Az izraeli baloldali sajtó pedig nem valódi újságírás, hanem szélsőbaloldali propagandagyár, amely naphosszat mocskolja édesapámat. A liberális, baloldali izraeliek kisebbsége uralja az izraeli média száz százalékát. Nekik pedig nincsenek gátlásaik és nincsenek erkölcseik. Amely politikusok Izrael barátai külföldön, azokat nácinak nevezik, és egyéb jelzőket aggatnak rájuk. Izrael ellenségeit viszont jó vezetőknek nevezik, akiknek persze oda kéne figyelni a kritikáikra országunkkal szemben, és akik valójában csak jót akarnak nekünk. Azokat az európai vezetőket, akik gyűlölik Izraelt, nagy politikusokként mutatják be az izraeli sajtóban, akik pedig támogatják Izraelt, azt lenácizzák. Ilyen az izraeli sajtó.

Elutasítja azt a vádat is, miszerint Orbán kritikája Soros Györggyel szemben antiszemita lett volna?

Természetesen nem értek egyet ezzel a váddal. Az izraeli külügyminisztérium már akkor (2017-ben - a szerk.) is tisztázta, hogy a Sorossal szembeni magyar kritika teljesen legitim kritikája egy olyan egyénnek, aki Izrael állam egyik fő ellensége. Izrael pedig az egyetlen zsidó állam a világon, ahol a zsidóság többsége él ma. Őrült feltételezés, hogy Izrael fő ellenségének kritizálása antiszemitizmus lenne.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az EU-t kellene elszámoltatni, hogy hány milliárd eurot kapnak éves szinten a "palesztinok" és azt mire használják fel. Elképesztő, hogy EU-s pénzből támogatják az arab terrorizmust, miközben a zsidókat gyalázzák a zöld-baloldali erők.

Kedves Jair!

Jó, hogy itt vagy, érezd magad jól Budapesten. Tudod, a helyzet itt is hasonló, mint otthon. A magyarországi balliberális média , az izraelihez hasonlóan egy, a zsidóság, Izrael és Magyarország ellensége, Soros zsoldjában áll.

Édesapád valóban egy zseni, egy csodálatosan tehetséges, hazáját szerető politikus. Drukkolok, hogy az idő neki dolgozzon, s visszakerüljön a miniszterelnöki székbe, Ő ma Izrael egyetlen felelősen, a zsidóság megmaradásáért dolgozó politikusa.

A magyarországi balliberális, zsidó politikusok az EU különböző szervezeteiben Izrael ellenségeit támogatják, s persze Magyarország ellenségeit is, közösen kell az ilyen hazaárulók ellen harcolni.

Tabukat döntögetsz az igazság kimondásával, ha nem az lennél, aki, már megkapnád a náci jelzőt. Gratulálok Neked is!

Még egy szösszenet, a Fidesz média alkalmatlanságáról. Az újságosnál beleolvastam a Magyar Nemzetbe, amelyben a kilencedik oldalon foglalkoznak Jair látogatásával. DE bezzeg a második oldalon majdnem egész oldalas cikkben számolnak be sneider tamás jövőjéről. Ki a sza.......t érdekel.

A második oldalon kellett volna közölni a mandineren olvasható interjút. Jair, maradj itt, állítsd már talpra Orbán médiáját, mert jobboldali média itt sem létezik. Mármint felkészült, profi.

Remélem, az M1 vendége lesz Jair. S persze várom, hogy a Heti TV is riportot készítsen Vele, már amennyiben ez egy baloldali zsidó Tv-től elvárható.....

Például? Mit?

Azért nem ártana, sürgősen megmutatni magad egy orvosnak! Nem is kell, hogy belgyógyász legyen az illető.

Jair Netanjahu meglepően tisztán látja a világban zajló folyamatokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés