Az átlagolás problematikája

2019. október 30. 22:38

Szánthó Miklós
A posztmodern liberalizmus célja, hogy az Igazságot viszonylagossá téve egyes kisebbségek érdekében főszabállyá emelje az abnormalitást.

Ha valamennyi olyan ételt démonizálunk, mely csak az emberek egy kisebb csoportjának ártalmas, az élet elviselhetetlenné fog válni – írja a marketingvilág szellemiségétől igen idegen (ti. őszinte) módon Rory Sutherland, az Ogilvy UK reklámügynökség elnökhelyettese egy, a Spectatorben nemrég megjelent cikkében. A brit pr-guru a sófogyasztás kapcsán kialakult őrületet veszi alapul: azt mondják, hogy a sófogyasztás csökkentése „átlagosan” jó hatással van a népegészségügyre, mert egy kisebb csoport vérnyomása az egekbe szökik a sótól – miközben a többség számára teljesen ártalmatlan, tehát formálisan mindegy, hogy sózza az ételt vagy sem.

Ez a cikk csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető. Ha van érvényes előfizetése, jelentkezzen be!

Bejelentkezés