Herzl Tivadar-díjat kapott Angela Merkel

2019. október 29. 8:54
A zsidó származású magyarról elnevezett díjat minden évben annak adják, aki kiemelkedő érdemeket szerzett a zsidók számára biztonságos és elfogadóbb, toleránsabb világ építésében.

A németországi és az európai zsidó kultúra reneszánszáért és a zsidó államért végzett munkájáért kitüntette Angela Merkel német kancellárt a Zsidó Világkongresszus (WJC), a Budapesten született Herzl Tivadarról elnevezett díjat hétfőn adták át Münchenben – írja az Euronews magyar nyelvű kiadása. A német kormányfőt a WJC vezető testülete, a Végrehajtó Bizottság müncheni tanácskozásán tartott ünnepségen tüntették ki a modernkori Izrael megálmodójának nevét viselő elismeréssel – jelentették hírportálok.

Együttes erővel fel kell lépni az antiszemitizmus, a rasszizmus, az iszlamofóbia, az idegengyűlölet és a homofóbia ellen” – hangsúlyozta Ronald S. Lauder, a WJC elnöke. Angela Merkel helytállása ebben a küzdelemben példamutató, a német kancellár „a civilizáció védelmezője” – fogalmazott Ronald S. Lauder.

A WJC elnöke hozzátette, hogy Németország, Európa és az egész Nyugat érdekében hosszú kormányfői hivatali időt kíván Angela Merkelnek. Úgy fogalmazott, hogy „ha néha netán egy kissé kimerült, kérjük, emlékeztesse magát arra, hogy szükségünk van önre”.

A WJC 2012 óta ítéli oda a Herzl-díjat évente egy-egy személyiségnek, aki kiemelkedő érdemeket szerzett a zsidók számára biztonságos és elfogadóbb, toleránsabb világ építésében. A díjazottak között van Joe Biden volt amerikai alelnök, Colin Powell volt amerikai külügyminiszter és Simon Peresz néhai izraeli államfő és miniszterelnök.

Összesen 139 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érthető a díj: Az antiszemitizmus terjedése csökkenti a zsidó asszimilációt. Merkel hozzájárult,
hogy a nyáj egyben maradjon.

"A zsidó származású magyarról..."
Meglepetés! Hogyhogy nem magyar származású, mint Soros?

Ide is érvényes a kérdés:
"Pénz is jár vele, vagy csak a szégyen?"

Herzl Tivadar kinyilvánított célja szerint teljesen logikus a díj. És Hitler is megkaphatta volna. Mind a ketten ugyanazért, a zsidók Palesztínába költözésének ösztönzéséért .

Talán Hofitól hallottam. :)

„Nép vagyunk, mert külső ellenségeink kovácsoltak bennünket egy összetartozó néppé ... Asszimilálódni nem tudunk és nem fogunk soha, mert a népek ezt lehetetlenné teszik számunkra ... Az antiszemitizmust leküzdeni nem lehet, mert ott, ahol zsidók nagyobb számban élnek, ott az antiszemitizmus okait megszüntetni nem lehet ... A megoldás csak egy lehet: az önálló zsidó állam! ... Az egész terv végtelenül egyszerű a maga alap-formájában, de annak is kell lennie, ha igényt tart arra, hogy mindenki megérthesse. Adjanak nekünk szuverenitást a földkerekségnek egy, a mi igazolt népi szükségleteinknek megfelelő darabján, minden egyébről magunk fogunk gondoskodni.”
(Herzl Tivadar)

Ma már létezik a zsidó állam. Akkor mégis miért akarják Európát, netán a világot irányítani?
Főleg úgy, hogy beilleszkedni nem tudnak és nem is akarnak. Ma már teljesült Herzl Tivadar álma, és nincs akadálya Izraelbe való költözésnek.

Übermensh és a kiválasztott nép. Egyiket sem lehet bírálni. Ha a kiválasztott népet valaki bírálja, akkor azonnal előkerül az antiszemita kártya. Más esetekben a rasszista, az iszlamofóbia, az idegengyűlölő és a homofób kártya.
Ha innen nézzük Mrekel érdemeit akkor Ő egy sellő.

Orbán jobban megérdemelné, csak őt a másikféle zsidók kedvelik.

Hertzl Tivadar a cionizmus létrehozója volt, azt hirdette, hogy a zsidóknak vissza kell térniük az óhazába.

„Együttes erővel fel kell lépni az antiszemitizmus, a rasszizmus, az iszlamofóbia, az idegengyűlölet és a homofóbia ellen” – hangsúlyozta Ronald S. Lauder, a WJC elnöke. Angela Merkel helytállása ebben a küzdelemben példamutató, a német kancellár „a civilizáció védelmezője” – fogalmazott Ronald S. Lauder."

A Hertz Tivadarról elnevezett díj kapcsán lehet említeni az antiszemitizmust. De mit szólna Hertzl az alapból antiszemita iszlám bevándorláshoz, ő is idegengyűlölő lenne? Mondott valamit Herzl a rasszizmusról, vagy pártolná a zsidó vallás által is elítélt homoszexualitást, vagy más nemi devianciákat.

A Hertz díj leple alatt ezek mind összeférnek?

Ez felháborító! Verik, gyilkolják a zsidókat Németországban és erre föl kitüntetik ezt a nőt.
Orbán Viktornak kellene átadnia, ha lenne egy kis becsület benne. Még fair play díjat is kapna.
Ez a WC pedig az, amire való.

Hat, azaz 6 évig nem volt itt Tilikov commentelő.

Tévedsz! Ő a "mi" duzurunk.

Orbán "csodálatos" lánya magyar asszony.
Lauder pedig nem magyar. Csak származású.

Ebbe azért nem vettem részt, mert egyrészt, csak nemrég vettem észre, - amikor írtam neked - másrészt nincs elég információm az esetről, csak valami halványan rémlik.
Sokat járok a Velencei-tóhoz és úgy szeretem, ahogy van.
Plusz az északi részen élnek a legtöbb kékcinkék Magyarországon. Bár hozzám is járnak páran és más fajta cinkék is. Talán barát cinke, de olyan gyors, hogy nem tudtam beazonosítani.

A helyzet az, hogy Merkel volt a téma és nem Rachel.

Tulajdonképpen mit képzelsz te magadról? :))
Nagyon is kényelmes fórumtárs vagy nekem.
Mindig is az voltál, és az is maradsz. Ez tuttéró!

Csak a véleményedet fogalmazod meg, azt viszont mindig kulturált hangnemben. Jó az ilyen fórumtársat, - barátnőt - olvasni.

"Istenben remélek nem félek, ember, mit árthat nekem?" Zsolt. 56.

Nem olvastam el, csak a finálével való vitátokat. Akartam is írni, hogy csajok, hagyjátok már abba!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés