Orbán: „Budapest tekintetében látok némi elbizonytalanodást”

2019. október 28. 20:32
„De akárhogy is lesz, országos léptékben nem fogunk visszafordulni, és az országépítő munkát folytatni fogjuk” – mondta a miniszterelnök a Turizmus Summit 2019 konferencián.

A magyaroknak a turizmus a hazaszeretet kifejezésének egyik formája – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten a Várkert Bazárban, a Magyar Turisztikai Ügynökség rendezésében tartott Turizmus Summit 2019 konferencián.

„Büszkék vagyunk az országunkra, körülvesz a történelem, benne élünk, és életünk a fantasztikus magyar kultúra és műveltség folytatása is egyben” – fogalmazott a kormányfő. Azt mondta: „minél jobban szeretjük a hazánkat, a világ is annál kíváncsibb lesz ránk”. Így „a hazánk szeretete” vendégéjszakákban, munkahelyekben, növekvő bérekben és emelkedő üzleti haszonban is kifejeződik majd – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Folytatódik a turizmus világméretű növekedése

A globális turizmusról szólva a miniszterelnök kifejtette: a turizmus világméretű növekedése folytatódik, és az utazási szokások változása – a városlátogató turizmus erősödése – kedvez Magyarországnak. 2010 óta megkétszereződött a Magyarországra érkező vendégek és vendégéjszakák száma is – közölte.

További jó hírnek nevezte, hogy csökkennek a távolsági utazások költségei, Ázsiából pedig egyre nagyobb kereslet érkezik Európába. Ebben a versenyben Magyarország pozíciója kiváló, ami mások mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek és Matolcsy György jegybankelnöknek köszönhető, mert a keleti nyitás politikájának ők voltak az „atyamesterei” – tette hozzá. Kiemelte, hogy a gazdasági, diplomáciai kapcsolatok erősödnek keleti irányban, Magyarország kifejezetten ajánlott, baráti célországgá vált. Ráadásul ebben a relációban a közbiztonság szerepe kiemelkedő, amiben Magyarország átlag feletti teljesítményt nyújt – mondta.

Budapest tekintetében most látok némi elbizonytalanodást”

Orbán Viktor arról is szólt, hogy „a fényes eredményeket hozó” gazdaságpolitikai újítások maradnak: így marad az arányos, egykulcsos adórendszer, a családi adókedvezmény – sőt, ezt fejleszteni szeretnék –, valamint a SZÉP-kártya is. Célul tűzte, hogy Magyarországot sport–, gasztro- és konferenciaturizmus-központtá bővítsék. „Budapest tekintetében most látok némi elbizonytalanodást, de akárhogy is lesz, országos léptékben nem fogunk visszafordulni, és az országépítő munkát folytatni fogjuk” – mondta a miniszterelnök.

Közölte azt is, hogy öt év alatt 86-ról 147-re emelkedett a Budapestről légi járattal közvetlenül elérhető városok száma. Ezt folytatni kell, Szijjártó Péter miniszter munkájának ez kiemelkedő szempontja – fűzte hozzá. Példaként említette, hogy maholnap megérkezik az első közvetlen járat az oroszországi Kazanyból. Végül arról beszélt a kormányfő, hogy „turisztikai teljesítményünkkel már ott lihegünk Prága és Csehország tarkójánál, őket hamarosan behozzuk”. Érdemes új cél után nézni: ideje megkezdeni „Ausztria és Bécs ostromát” – fogalmazott Orbán Viktor.

(MTI)

Összesen 104 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Fidesz Budapest kerületeiben 100 milliárdos többlettel, többletvagyonnal, többletpénzzel megbukott.
Az a Fidesz bukott 100 milliárdos többletpénzzel, amely mindent ellopott és az egész ország így tudja: ellop.
Az egész ország így tudja, mert 9 éve ezt hallja.
A Fidesztől nincs egy tökös legény, aki kiállna egy A/4-es papírral, hetente, és csak számokat, adatokat, időpontokat olvasna fel.
És mivel ilyen nincs, a hallgatás beleegyezés, tartja a magyar és ezt el kell fogadnunk.
De akkor miért kéri a Fidesz, hogy tartsunk vele?
Mellesleg, Orbán Viktornak kellene példát mutatni azokkal a számokkal, adatokkal, amelyek porrá zúznák a tehetségtelenek hazugságáradatát és demagógiáját.
De ha Ő sem áll elő ilyenekkel, miért kéri, hogy tartsunk vele?

Válaszok:
Agnieszka | 2019. október 28. 20:59
DrPepper | 2019. október 28. 21:24
Csigorin | 2019. október 29. 7:15
hátakkor | 2019. október 29. 8:52
Sulammit | 2019. október 29. 9:11

Igen, nem lett volna szabad semmilyen választ szó nélkül rájuk hagyni, konkrét számokkal cáfolni kellett volna, folyamatosan. Ez nem kis munka lett volna.

Most el kell kezdeni és ugyanakkor, következetesen nyilvánosságra hozni az ellen oldali disznóságokat. Lesznek, ahogy kinéz. Lehetőleg érzelem mentesen, sok számmal, kevés szöveggel.

Viszont folyamatosan jöttök azzal, hogy ki mindenki előzött már meg minket ebben vagy abban. Úgyhogy Lónak a faszát.

Bonyolult. Ez, ahogyan látom, olyan, mint annak a bizonyítása, hogy mikor NEM vered a feleséged. Az ellenzék szemében, ha egy általuk Fidesz közelinek kikiáltott vállalkozó kap megbízást, már lopás (a Mandi is nem egy hasonló témájú cikket szemlézett), akkor is ha egyébként minden a legszabályosabban törtélnik.

Azert mert ha minden erejuket propagandara forditanak (mint az ellenseg teszi) akkor nem maradna ido dolgozni es szetrohadna minden (mint az ellensegnel)

Turisztikailag akarja utolérni Ausztriát.
Te úgy tudod, hogy Ausztriát szétbombázták a németek, és 56-ban ismét az oroszok?

"A Fidesztől nincs egy tökös legény, aki kiállna egy A/4-es papírral, hetente, és csak számokat, adatokat, időpontokat olvasna fel."

Nem férne ki egy A4-es papírra..

Ne felejtsd el, hogy többen mentek egy ellen. Hat, de lehet, hogy több párt nyomatta naponta a hazugságait, a Fideszről, és ígért hazugságokat, teljesíthetetlen dolgokat.
Azt, hogy harcolnak a Fidesz ellen, minden bukfenc tömörüléstől hallhattuk. Ez volt a programjuk.
Leváltani, leváltani, leváltani a Fideszt.
Végülis nem sikerült. Narancsszínbe öltözött Magyarország!

Szavazoncok kitömése....írod a teljes körű tájékozatlanság mellett. Mi a véleményed arról, hogy a pesterzsébeti, többségi balliberális közgyűlés első lépése a képviselői fizetések húsz százalékos megemelése volt, hogy Hőgyészen az ellenzéki koalíció első lépése a helyi orvosi rendelő eladása, Zuglóban az ingatlanok eladása - lásd Népszava hirdetési rovata -, s vélhetően máshol is hasonló tendenciákkal lehet számolni.

Szóval roppant egy buta emberke vagy, bizonyára lelkes DK szavazó. Elég megszólalnod. Sajnos ez ellenkező oldalon is vannak ilyen vakok.

Először felháborodtam a soraidon, majd olvastam Robur sorait, s megértettem a reakciódat. Robur kapcsán TGM egykori megszólalása jut az eszembe, a zsidó mucsa. Mert sajnos ilyen is van, lásd Roburt.

korridor!

Már többször elhatároztam, hogy nem olvasok mandinert. Zavar a hozzászólók műveletlensége, bunkósága, demagógiája, a tények mellőzése, a tájékozatlanság, az elfogultság, a tények mellőzése, az, hogy valakik, mint pelsó külföldről okoskodnak olyan kérdésekben amihez semmi közük,, s tudásuk is hiányzik . Te magad is ezek hiányában szenvedsz, különben tudnád, hogy már nincs Moszkva-tér, s azt is megkérdezhetted volna, hogy a 2014-ben felállított Időkerék működik-e? Ez ugye elkerülte a figyelmedet, vagy zavarnak a tények?

Amiért időnként mégis meg fogok szólalni - reagálni nem a fent felsoroltra - annak egyedüli oka a kormányzati elbizakodottság, a hiteltelen, felkészületlen kormánytagok, politikusok, a hozzá nem értés bírálata, a konzervatív szavazótáborral szembeni fideszes, kormányzati tiszteletlenség, a nemzettel szembeni kormányzati felelőtlenség szóvá tétele.

A csapnivaló jobboldali média - például a Karc FM-et már nem hallgatom, idegesítő a Paláver műsorvezetőinek alkalmatlansága is - a tehetségtelen kormányzati kommunikáció, kampány pellengérre állítása.

Orbán tarthatna egy udvari bolondot, aki mint régen az uralkodói udvarban megmondhatta az igazat. Orbánhoz ma nem jut el az igazság. S ezzel nem szeretnék beleesni abba a csapdába, hogy a cár atyuska jó, csak az udvar hibás minden rosszért.

A Magyar Nemzet üzemi lap szintjére süllyedt, siker beszámoló, nincs benne egyetlen értelmes társadalompolitikai vitaindító, a kormányt a valós hibákért bíráló cikk.

Tévedés ne essék, a balliberális média is csapnivaló, a gyűlöletkeltésen túl alig van benne értékhordozó. A Klubrádióban egyetlen értékes elem, a kulturális rész.

Irritáló, hogy Orbán Budapest esetében elbizonytalanodásról beszél, nem Miniszterelnök Úr, ez egy csúnya vereség volt, aminek első számú felelőse Ön. Ja, hogy nincs hozzászokva a kritikákhoz, de jó ha tudja, hogy a Fidesz szsavazótábor nem azonos a birkanyájjal.

Sok értelmiségit - benne zsidót is - zavar, hogy Orbán egyszer szétzavarja a Magyar Időket, s felszámolja vele a Szakács Árpád által indított kultúrpolitikai vitát, majd váratlanul Veszprémy írásával újjáélesztik azt.

Nincs stratégia a fiatalok megnyerésére, de a kisnyugdíjasokéra sem. Korábban még az utóbbi ügyben a Kőrösi család is interveniált a paláverben, most nem tudom, hogy mi ott a helyzet, mi fűti a fideszes talpasokat.

A Fidesz defenzívában van, a Klubrádióban Bolgár betelefonálói teljes fegyverzetben készülnek a 22-es győzelemre. Tegnap herényi Károly is telefonált, s harcra buzdított a gaz Fidesz ellen, lelkesen támogatva az ellenzéki összefogást. Azt, melynek tagjai közül néhányan a máglyára küldték a tehetségtelen herényi egykori pártját, az MDF-et. A balliberális média nem tesz szájkosarat a riport alanyai, a betelefonáló számára, míg a szerencsétlen Jurák és társai "késsel és villával" esznek.

Az lenne jó, ha Orbán az eddig valóban a nemzet érdekeit szolgáló migrációs politika mellett, kidolgozna egy, a 22-es választások megnyerését célzó stratégiát, találnának végre erre alkalmas szakembereket, s elkezdenének ezen dolgozni. Már ma, mert késő lesz, a Fidesz nem képes felmérni, milyen ellenféllel- ellenséggel áll szemben.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. október 29. 14:27

Miért bántsam a családot?

Talán nem a visszavonuló német csapatok robbantották fel az összes hidat?
A vasútvonalak 40%-a semmisült meg.
A németek bombázták az ipari létesítményeket is.
Szétlőttek mindent a házról házra visszavonulásukkor.

Nem írtam az igaz az angol és amerikai bombázásokat.

Kinek???? Nem is hiszel Istenben.

-- "A Fidesz defenzívában van, a Klubrádióban Bolgár betelefonálói teljes fegyverzetben készülnek a 22-es győzelemre."
-- "ha Orbán az eddig valóban a nemzet érdekeit szolgáló migrációs politika mellett, kidolgozna egy, a 22-es választások megnyerését célzó stratégiát, találnának végre erre alkalmas szakembereket, s elkezdenének ezen dolgozni. Már ma, mert késő lesz, a Fidesz nem képes felmérni, milyen ellenféllel- ellenséggel áll szemben."
BOTKA KIVONÁSA A PÁRTELLENTÉTELBŐL, A PÁRTHARCOK FÖLÉ EMELÉSE A MAGYARGYŰLÖLŐK 22-ES VÁLASZTÁSI GYŐZELMÉNEK MÁSODIK LÉPÉSE.
MÁRA A FIDESZ ÉS FŐKÉNT A MÉDIÁJA AZ AKKOR KÖRBERÖHÖGÖTT KISGAZDÁKÉT IS ALULMÚLJA, EZ A HELYZET.
Látni kell, hogy Viktornak pihenésre van szüksége, a szakadatlan, embertelen küzdelem, amibe belekényszerült, felőrölte, pontosabban annyira leegyszerűsítő magatartásformába húzta le, amely más csak a hívekre hat, de ott is megindult a fogyás.
Nem képes harcmodort változtatni, miközben a bal-lib oldal, mindenekelőtt profi média-szakembereivel átvette a kezdeményezést.

Tiszteletben tartom a véleményedet. De őszintén, egy igazi seggnyalonc leír olyanokat, mint én? Egyébként szívesen olvasnék Tőled a saját oldaladat bíráló sorokat. Baráti üdvözletem

A hozzászólókat érintő kritikám alapja, hogy nagyon sokan csak az indulatoktól vezérelve, betegesen elfogultan szólalnak meg, mindkét oldalon. Nem tényeket ütköztetnek tényekkel, s Szent Tehénként kezelik saját pártelitüket. Az nem érvrendszer, hogy jó, mi is lopunk, de Orbán még többet lop.

Számos megfogalmazásoddal, kritikáddal egyetértek, s elnézést, ha megsértettelek volna.

Vajon kinek jó, hogy "felhő feletti" létben próbálnak bennünket tartani, végzetesen megosztani, szembeállítani magyart a magyarral, zsidót a magyarral, zsidót a zsidóval? Kivételes földrajzi adottságaink vannak, kivételes emberekkel - az itt élők mindegyikével - , ezekből kellene egy tartósan, a mai nemzetközi kihívások közepette egy virágzó, versenyképes országot építenünk.

A hozzászólókat érintő kritikám alapja, hogy nagyon sokan csak az indulatoktól vezérelve, betegesen elfogultan szólalnak meg, mindkét oldalon. Nem tényeket ütköztetnek tényekkel, s Szent Tehénként kezelik saját pártelitüket. Az nem érvrendszer, hogy jó, mi is lopunk, de Orbán még többet lop.

Számos megfogalmazásoddal, kritikáddal egyetértek, s elnézést, ha megsértettelek volna.

Vajon kinek jó, hogy "felhő feletti" létben próbálnak bennünket tartani, végzetesen megosztani, szembeállítani magyart a magyarral, zsidót a magyarral, zsidót a zsidóval? Kivételes földrajzi adottságaink vannak, kivételes emberekkel - az itt élők mindegyikével - , ezekből kellene egy tartósan, a mai nemzetközi kihívások közepette egy virágzó, versenyképes országot építenünk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés