Így készül Magyarországról a fake news

2019. október 27. 9:43

Deutsch Tamás
Facebook
A valóságban a 444 szerkesztője egy 444-es fake news cikket ír Budapesten, a cikk megjelenik New Yorkban, a 444 pedig boci szemekkel és hüledezve rácsodálkozik a 7000 km-ről érkező (sic!) független-objektív kritikára.

„A 444-es cikk utolsó mondata imígyen szól:
»Benjamin Novak, a Times cikkének egyik szerzője a 444 angol nyelvű hírlevelének, az Insight Hungarynek is szerkesztője.«

Tehát, a New York Times cikkét a 444.hu egyik szerkesztője írta, a 444.hu-n naponta megjelenő ótvaros hazugságokat újrahasznosítva (recycling fake news). És a szokásosan komponált eljárásra (a budapesti fake news new yorki hírnek felcímkézve) van pofája azt írni a 444-nek a portálon megjelent cikke címében, hogy »A New York Times szerint (...)«, meg hogy »kezdi magyarországi riportját a New York Times, aminek központjában egy akkora ellentmondás áll, ami a jelek szerint már hétezer kilométer távolságból is szabad szemmel látható«.

A valóságban a 444 szerkesztője egy 444-es fake news cikket ír Budapesten, a cikk megjelenik New Yorkban, a 444 pedig boci szemekkel és hüledezve rácsodálkozik a 7000 km-ről érkező (sic!) független-objektív kritikára.


Ögyes.
Ennyi.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 140 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A rózsa vörös, az ibolya kék, kormánybuktatásról álmodnak Sorosék.

Hát igen, ennyire ostoba kis troll vagy.
Érdemi válasz, ilyesmi?

Ugyanez ugrott be nekem is, elsőre. :)))

Ezek ILYENEK.

ENNYI.

De az agresszív marslakókat se hagyd ki!!
Szerintem ezek az aljasok szintén a Párt ellen hangolják a zembereket!!!!

"Mire adjak érdemi választ, Orbán-cseléd?"

Ezzel elég pontosan megmutattad, hogy mennyire vagy elfogulatlan, és mennyire lehet érdemi választ várni tőled.

Legyen mondjuk a duplája kilenc év alatt, az 430md.
Lássuk mit írt a kormánypárti elfogultsággal nem igazán vádolható 24.hu:
https://24.hu/fn/gazdasag/2019..
" 2010-hez képest a családok támogatására 1261 milliárd forinttal, oktatásra több mint 500 milliárd forinttal, _egészségügyre 740 milliárd forinttal_, a nyugdíjakra 840 milliárd forinttal , a rendvédelmi kiadásokra pedig a 2010-es duplája 723 milliárd forinttal magasabb összeg jut."
A tavalyihoz képest 184 milliárddal magasabb összeg szerepel 2020-as eü költségvetésben.

Ennyit arról, hogy 'Muhahaha, amúgy where's the lie?
In Hungary, Viktor Orban Showers Money on Stadiums, Less So on Hospitals'

Mondjuk régebben mintha próbáltál volna érvelni, de amiket a mai baloldal képvisel, nem csodálom, hogy neked is csak a trollkodás meg a bárgyú vigyorgás marad - ezt tényleg nem lehet észérvekkel elmagyarázni.

Meg az ukrán miniszterre, aki elnöki rendelet alapján kapta meg az ukrán állampolgárságot az amerikai mellé (Natalja Jareszko, pénzügyminisztérium, https://hvg.hu/vilag/20141202_.. )

Most akkor mondd azt, hogy _minden_ egészségügyi intézményre ugyanezek az állapotok jellemzőek, illetve ugyanezek nem voltak meg 2009-ben is, sőt, azóta folyamatosan rohad le az egészségügy. Mert rohadtul nem így van.

Palika1955: Egy aljas, rohadék alak

Már mondtam, hogy felesleges minden nap bemutatkoznod.

Ha unod, miért olvasod??? Ennyire perverz vagy???
Amúgy úgy vagyok én balos, ahogy te liberális migránsmentő.
Nagyon nem tudod feldolgozni, hogy valakinek eltér a véleménye a tiedtől.
Szóval stabilan hozod a fideszes zombi szintet.

"És igen, a zsidó Weyer egy műfajt teremtett Magyarországon!"

"Járt-e Kimlén Scheppele?
2014. május 29. 13:57
PIVÓ IVÓ
Tutiblog
Scheppele nem ad magyarázatot a végén sem, mit jelent a politika összeomlása, ráadásul én úgy emlékszem, április 6-án nem a politika, hanem a baloldal omlott össze!"

"Pár hete a megszűnés árnya ismét megjelent felettük, de úgy tűnik, alapjáraton azért továbbketyeg az oldal. Pedig olyan nagyágyút is sikerült megnyerni szerzőnek, mint Kim Lane Scheppele, a Princetoni Egyetem professzora, politológus, szociológus, alkotmányjogász, magyarszakértő, akinek csupán a szakmai önéletrajza 17 oldalt tesz ki. Ő az amerikai Besenyő Pista bácsi, akinek Mindig Igaza Van, különös tekintettel, ha Orbán Viktor országlásáról nyilatkozik.

Kim asszonyság március elején hozakodott elő az új választási rendszert elemző cikksorozattal. Ebből mindjárt botrány is kerekedett, amikor Szigetvári »Együtt-PM« Viktor azt merte állítani, hogy egy, a 444.hu-n megjelent másik elemzés jobb, mint Scheppeléé. Erre előugrott a virtuális bokorból egy Balogh S. Éva nevű senki a tengerentúlról, és csúnyán lekúrta Szigetvárit, hogy mit merészel, »ők«(Scheppelével) halálra dolgozzák magukat értük, és ez a hála, meg különben is, Szigetvári szarul beszél angolul. A Scheppie-elemzés egyenletes színvonalú volt: hemzsegett a tévedésektől, hazugságoktól és ferdítésektől. Ráadásul az a furcsaság állt elő, hogy a magyar fordítás hamarabb jelent meg a Galamuson, mint az eredeti a New York Times online oldalán, Paul Krugman blogján. Azt fel sem tételezzük, hogy a mű esetleg eleve magyarul íródott… Bár a műfajnak jelentős hagyományai vannak itthon. Az első Orbán kormány idején Weyer Béla, egykori HVG-s szerző gyakran jegyzett német nyelvű cikkeket a Frankfurter Allgemeine Zeituingban vagy a Süddeutsche Zeiutungban ballib megrendelésre. Azért volt szükség Bélára, hogy utána hivatkozni lehessen a »mértékadó nyugati sajtó véleményére« itthon a Népszabiban, Népszavában, 168 órában, és szörnyülködhessenek balról, »mámegin’ milyen rossz véleménnyel vannak Orbánról«. Annak idején ezt nevezte el Lovas István weyerbélázásnak.

És akkor itt van a legújabb darab Scheppelétől. Már a címe is sokkoló: »Orbán újraválasztása a magyarországi politika összeomlását jelzi«. (...)"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés